Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Bo pewnie do czegoś doszedłeś i inaczej wstecz spoglądasz. Też mam takie przemyślenia. Tylko tu ponowne pytanie co by było gdybym wówczas tego czy tego nie zrobił I gdzie bym był.

Wszystko się zgadza, robisz i starasz sobie ulżyć nie leżeniem tylko maszynami na które trzeba zapracować, jest ta satysfakcja że to się udało, tamto, ale nie oszukujmy się na zdrowiu to się odbije żeby nie wiem co, prędzej czy później, teraz i tak o niebo lepiej bo już są maszyny, a przedtem nie było, tylko przedtem życie było spokojniejsze, teraz nerwówka i nie wiem czy to nie gorsze bardziej.

Opublikowano
11 minut temu, TheraRolnik napisał:

To z jakiej racji młode ma chcieć to przejąć jak najczęściej na takim gospodarstwie zacofanie jak za ery dinozaurów 

U nas wszyscy by chcieli poprzejmować, bo się wycwanili, że to jednak sporą wartość ma(szczególnie ziemia).  

Opublikowano
6 minut temu, kris91 napisał:

A najlepsze jest to, jak przejmą i nic nie mogą zmienić bo "góra" nie pozwala, mimo że nic nie robi już 🤭🤭🤭

Jak przejmiesz to kto ma Ci nie pozwalać? to niech stary sam robi jak dalej zacofany.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Mnie nie

agresta żonę serce kłuje bo tylko hektary i hektary i sie zarobiony cały czas zamias zyć spokojem.

Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano

Z drugiej strony patrzeć, to się nie zapisuje dla samego zapisywania jak syn czy córka ma cię za nic, albo nadaje się na gospodarkę jak świnia do wozu.

3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Dziś idą ciężkie czasy młodym bo tera nie trza gospodarki opisywać i co niektóre madrale co mają starych za nic obetro się rękawem... 🤣🤣🤣

Opublikowano
5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Dziś idą ciężkie czasy młodym bo tera nie trza gospodarki opisywać i co niektóre madrale co mają starych za nic obetro się rękawem... 🤣🤣🤣

Ogólnie to ta konieczność przepisania ziemi za emeryturę, popchnęła sporo gospodarstw do przodu. Teraz więcej zacofania będzie i dzielenia majątków po śmierci. Może o to chodziło? By wyeliminować rozwój sporej części gospodarstw?   

5 minut temu, Desperado napisał:

albo nadaje się na gospodarkę jak świnia do wozu.

To, że czasem senior tak uważa, to gówno prawda. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Desperado napisał:

Z drugiej strony patrzeć, to się nie zapisuje dla samego zapisywania jak syn czy córka ma cię za nic, albo nadaje się na gospodarkę jak świnia do wozu.

No ja synowi zapisaem trochi jak pokazał że będzie gospodarzył... A tyz się nie zapowiadał na początku bo to wiadomo szkoła, potem sobie na Niemce poleciał...wiadomo młody to polatać tu i tam.. ale synowa go sprowadziła na" ziemie "... 🤣🤣🤣

4 minuty temu, Leszy napisał:

Ogólnie to ta konieczność przepisania ziemi za emeryturę, popchnęła sporo gospodarstw do przodu. Teraz więcej zacofania będzie i dzielenia majątków po śmierci. Może o to chodziło? By wyeliminować rozwój sporej części gospodarstw?   

Ciężko powiedzieć, ci się co chcą zostaną... Są inne programy i są  zachęta.. Tu musi być powołanie do rolnictwa i tyle.. Ci co chcą, rozwiną a ci co by chcieli opylic to kopa w deee i tyle.. 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, pedro2 napisał:

A ciekawe jakby odłączył anteny żeby nie odbierało..

abonament jest za posiadanie nie za używanie , pochować jak przed cyganami trzeba

9 godzin temu, DANDYS napisał:

korbaa kupiłem halogen 90dych a przecienili na 76,black week j**any

jaki?

Edytowane przez konteno
Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

To, że czasem senior tak uważa, to gówno prawda. 

Senior przeważnie uważa że się nadaje, to tak jak z dziewczyną, takie klapki na oczach, tylko postronni uważają że się nie nadaje i zazwyczaj mają rację.

Opublikowano
7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

No ja synowi zapisaem trochi jak pokazał że będzie gospodarzył... A tyz się nie zapowiadał na początku bo to wiadomo szkoła, potem sobie na Niemce poleciał...wiadomo młody to polatać tu i tam.. ale synowa go sprowadziła na" ziemie "... 🤣🤣🤣

Ciężko powiedzieć, ci się co chcą zostaną... Są inne programy i są  zachęta.. Tu musi być powołanie do rolnictwa i tyle.. Ci co chcą, rozwiną a ci co by chcieli opylic to kopa w deee i tyle.. 

Tylko co i jak rozwijać jak stary nie przepisze tylko sobie zostawił i będzie trzymał łapę na kasie aż kopnie w kalendarz ?

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, gregor1284 napisał:

Cyculki jeszcze mogą być 🙄

i pomiędzy nie dużo bezpieczniej wsadzić niż do ust ze sztuczną szczęką 😛

Edytowane przez konteno
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Tylko co i jak rozwijać jak stary nie przepisze tylko sobie zostawił i będzie trzymał łapę na kasie aż kopnie w kalendarz ?

To niech sam robi, wiadomo jak jeszcze względnie młody i nie ma emerytury to jak ma zapisać, ale jak ma, to albo wte albo we wte.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Są też stare zgredy które są wredne dla samej zasady. Musieli odpisać to odpisywali. Teraz sporo przypadków będzie, że po śmierci dopiero spadkobiercy będą się po sądach ciągać.  

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

To będziesz czekał aż kopnie.... 🤣🤣🤣

Nie umiesz z ojcem się dogadać twoja strata i tyle.. Ojciec może zrobić ze swoim dorobkiem co zechce i tyle. 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Są też stare zgredy które są wredne dla samej zasady. Musieli odpisać to odpisywali. Teraz sporo przypadków będzie, że po śmierci dopiero spadkobiercy będą się po sądach ciągać.  

A wtedy już po gospodarce.  :D

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Leszy napisał:

W Niemczech dzieci odkupują gospodarstwa od rodziców... Jest specjalny kredyt chyba na to.. 

Temat jest trudny i fakt ze było tak że musieli to opisywali... Ale to tyz nie te czasy żeby tak było nadal. 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

No tak może tylko nie zapominaj że to też nie jego dorobek, on też to dostał od kogoś 😉

Jego dorobek to by mógł być jak by zaczął od zera nie mając ani hektara 👍

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

To będziesz czekał aż kopnie.... 🤣🤣🤣

Nie umiesz z ojcem się dogadać twoja strata i tyle.. Ojciec może zrobić ze swoim dorobkiem co zechce i tyle. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v