Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

fiu  fiu. to już większość zrobiona...

tak się przyglądam i nie zgadnę od czego odciąłeś ten tuz... jedynie sianem mi to pachnie, ale od czego?

trochę powzmacniać i lux.

To rama lejka donawozu ze zlomu za 40 zł kupiona, poobcinał by mi to zostało.

Kurła już do smoga strzelają.

Świat się kończy🙆🏻‍♂️

https://geekweek.interia.pl/lifestyle/news-kalwaria-zebrzydowska-walczy-ze-smogiem-strzelaja-w-niebo-dz,nId,5788935

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

To rama lejka donawozu ze zlomu za 40 zł kupiona, poobcinał by mi to zostało.

aaaa. faktycznie,    może być przydelikatna. powzmacniaj.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Zobaczymy na ile przyjdzie rachunek w lutym za gaz. Węgiel ponoć już ponad 1100zł, prosto z kopalni ale na ile to prawda nie wiem... Od połowy października do połowy grudnia rachunek, razem z kuchenką i ciepłą wodą wyszedł 1400zł, teraz zużycie trochę większe ale sądzę, że 3000 nie przekroczy. Od połowy lutego do połowy kwietnia pójdzie pewnie już mniej. Sądzę, że w sezonie więcej niż 6000 nie wyjdzie ogrzewanie, woda i kuchenka. Zresztą nawet i niech jest więcej ale wygoda nieporównywalna.

U mnie w okolicy najtańszy węgiel po 1300 tona jakiś rurki

Opublikowano
Przed chwilą, antymechanik napisał:

po 1300 tona jakiś rurki

bierz. rurki modne teraz.

Opublikowano
Przed chwilą, Drewnopoulos napisał:

cześć pafnucy co porabiasz?

a leże se bykem. a Ty? kupiłeś koparke?

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Ule pasami spięte ale chyba jeszcze po cegle na daszki trzeba będzie dorzucić...

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

U mnie nie ma gazu we wsi więc nie da rady😁

My na szczęście mamy, kurła najlepsza inwestycja w chałupie od lat.

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Świat się kończy🙆🏻‍♂️

daj spokój... zanim do Ciebie dojdzie na piechotę, to jeszcze ohohohohohoooo.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Od połowy października do połowy grudnia rachunek, razem z kuchenką i ciepłą wodą wyszedł 1400zł, teraz zużycie trochę większe ale sądzę, że 3000 nie przekroczy. Od połowy lutego do połowy kwietnia pójdzie pewnie już mniej. Sądzę, że w sezonie więcej niż 6000 nie wyjdzie ogrzewanie, woda i kuchenka. Zresztą nawet i niech jest więcej ale wygoda nieporównywalna.

tak czy siak w hvj drogo, ale jak żeś Pan taki wygodny

Rolnik1973 napisał:

No ale są piece na dtewno 5 klasy to co im nie pasi.

V klasa pasi ale z buforem ot taki przepis "ekologiczny" 😄

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Kto bogatemu zabroni...

Po pierwsze leniwemu a po drugie kto oszczędza ten ma...

Przed chwilą, tytanowyJanusz napisał:

tak czy siak w hvj drogo, ale jak żeś Pan taki wygodny

Drogo? A węglem przy tych cenach ile taniej by wyszło?

Opublikowano
Przed chwilą, Drewnopoulos napisał:

zobaczysz ile zapłacisz w kolejnych miesiącach @Chłoporobotnik. zatwierdzili nowe dużo wyższe stawki i zapowiedź kolejnych podwyżek w kolejnych miesiącach o 58% najwięcej , że wszystkich  nośników energii. @Pafnucy czym palisz?

Ale tylko stawka gazu a nie taryfa dodatkowa. Dla mnie za mnie nawet 10000 na rok może być a do węgla ani drewna nie wrócę i każdy w domu tak twierdzi- nieważne ile, ważne, że bez roboty.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Drewnopoulos napisał:

. @Pafnucy czym palisz?

no jak czym? ogniem.

drewniany pulos, czy wcześniejszy nick coś tam cebulij, to był twój nick?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v