Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Pioter jak czytam twoje wywody to mi normalnie ręce opadają. 

Gdzie Ty żeś się uchował że takich rzeczy nie wiesz. 

A skąd mnie wiedzieć? Zrobił 4 lata temu kurs, opryskiwacz w 2020 podklepali no i tyle. Senior ponad 20 lat psikał bez atestu, bez kursu... Trzeba było diagnoście powiedzieć prawdę, że opryskiwacz kupiony i nigdy nie miał atestu...

Opublikowano (edytowane)

Miałem kontrole kiedyś i nie miałem ani szkolenia ani aktualnych badań na opryskiwacz... Powiedziałem że pryskal kolega... Kazali podać w rejestrze kto pryskal i zeskanować atest i szkolenie tego co pryskal... Wiec nie pierdacz głupot i tyle 

Wpis ma być w rejestrze danego gospodarstwa u właściciela działek i tyle... Każdy prowadzi rejestr dla swojego gospodarstwa... Pryskasz komuś to on wpisuje nie ty... 

Nie ma obowiązku aby mieć szkolenie i opryskiwacz... Rozumiesz to? 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To już bym mandat dostał 🙄

To nie jest mandat. To jest kara i z tego co kojarzę to potężna. Dla twojej ciekawostki całą tą awanturę wszczęli pszczelarze i to do tej pory oni najgorzej krzyczą. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A skąd mnie wiedzieć? Zrobił 4 lata temu kurs, opryskiwacz w 2020 podklepali no i tyle. Senior ponad 20 lat psikał bez atestu, bez kursu... Trzeba było diagnoście powiedzieć prawdę, że opryskiwacz kupiony i nigdy nie miał atestu...

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Miałem kontrole kiedyś i nie miałem ani szkolenia ani aktualnych badań na opryskiwacz... Powiedziałem że pryskal kolega... Kazali podać w rejestrze kto pryskal i zeskanować atest i szkolenie tego co pryskal... Wiec nie pierdacz głupot i tyle 

Wpis ma być w rejestrze danego gospodarstwa u właściciela działek i tyle... 

Słowo klucz "KIEDYŚ".

Na szkoleniu inspektor zapowiedziała że będą wzmożone kontrole bo do tej pory to był lajcik. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Czy w tym kraju się coś kupy trzyma? 

Muchy

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

U nas nawet auto przerejestrować to w dwóch różnych starostwach dwa inne wnioski także może u nich inaczej to rozliczają. Dla mnie bardziej wiarygodne jest to jak u kogoś kontrol była i się wypowie, bo z domysłów czy tego co mówili na kursie to... 

Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

To było kiedys. 

Częściowo masz rację że musi być wpisana osoba która robi u ciebie zabiegi

Teraz musi wszystko się zgadzac w dwóch zeszytach jak ktoś u kogoś robi zabiegi  bo inaczej będą problemy .

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Słowo klucz "KIEDYŚ".

Na szkoleniu inspektor zapowiedziała że będą wzmożone kontrole bo do tej pory to był lajcik. 

Przypadek o którym pisałem jest z września/października 

Opublikowano

Na szkoleniu to wmawiaj głupoty aby zgonić jak najwięcej ludzi bo to zaRobek dla nich... Kontrolujący kazał mi wpisać bo to ja prowadzę rejestr dla własnego gospodarstwa.... Ten co robi nie wpisuje mnie bo on ma prowadzić dla swego.... 

To o czym ty piszesz to może być obowiązek jak masz firmę uslolugowa. 

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Teraz musi wszystko się zgadzac w dwóch zeszytach jak ktoś u kogoś robi zabiegi  bo inaczej będą problemy .

Widzisz podpatrzyli w US kontrole krzyżową ;)

Opublikowano

Ciekawe czy będziecie tacy mądrzy jak w razie kontroli traficie na inspektora służbistę co będzie szukał czegokolwiek aby się przyj🤬.

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

To nie jest mandat. To jest kara i z tego co kojarzę to potężna. Dla twojej ciekawostki całą tą awanturę wszczęli pszczelarze i to do tej pory oni najgorzej krzyczą. 

500 za brak ewidencji zabiegów

500 za brak szkolenia 

500 za brak atestu 

Tak było do tej pory.

U nas biorą warzywa do badań na pozostałosci i jak coś znajdą to pierwsza kara może być niska jak się wytłumaczysz i udasz skruchę że się pomyliłeś a może być ogromną w postaci zakazu prowadzenia upraw warzyw pod osłonami i na polu 

Parę lat temu jeden dostał całkowity zakaz upraw warzyw na 10 lat

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Ciekawe czy będziecie tacy mądrzy jak w razie kontroli traficie na inspektora służbistę co będzie szukał czegokolwiek aby się przyj🤬.

Nad służbistą zawsze ktoś jest także uhuha my się zimy nie boimy 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Się pryska tylko u siebie i ju...

I dlatego w tym roku zrezygnowałem z tego typu usług. 

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

jak będzie chciał to się przyebie, do każdego bez wyjątku.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Nie pisz głupot które na szkoleniu wciskali bo tam żaden ispektor ich nie prowadzi.... Oni mówią że lepiej jak jest wpisane tu i tu bo gie wiedzą... U nas tego nie wymagają i ma być prowadzony rejestr dla własnego gospodarstwa i tyle. Było tak i jest nadal. 

Wcale te kontrole nie są jakieś problemowe, u mnie byli powiedziałem że muszę papiery poprosić od tego c o pryskal to powiedzieli ok że będą za 3 dni przejazdem to zajada i wytłumaczyli żeby zeskanować dla nich.. 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Druga sprawa z tym kolegą Pjoterem. Dawkowanie na substancjach mamy od jakiegoś pułapu do jakiegoś i dobieramy w zależności od potrzeb. Jak ma jakiś w pytę herbapol to leje więcej ale nie powinien więcej niż dozwolona dawka. Raz że to nic nie da a dwa $$. Ja to nawet nie widzę sensu dawania obornika ponad normę bo więcej bałaganu niż pożytku 

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Kurła a ja bez uprawnień pryskam 🙉 ale ja ryzykant 🤭🤭

Wwrazie czego to i tak ci nic nie zrobią tylko stary beknie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v