Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

U nas pochmurno i też będzie mróz 😁

Połowa zjechała. Po cichu powiem, żeby Boguś nie słyszał że pióro wpust po 14,4 brutto. Gładki 0,2 zł taniej jakby kto pytał. Od 1 grudnia podwyżka.

Teraz cza dzieciaki pozwozić.

Uprzedzę pytanie Radka - nie, dziś na pizzę nie jadę😜

20221118_125832.jpg

Toć dzisiaj nie niedziela 😂 

Opublikowano

@Agrest znalazłem coś takiego, ale Ci nie polecam. Stoi to już parę lat pod chmurką i jest mocno skorodowane, aż na rantach dziury. I otwory na śruby są tak wybite, że pomimo dokręconych śrub da się wyczuć luz. Siedzi na tym opona 195/70 R15

IMG_20221118_150531_966.jpg

Opublikowano
5 godzin temu, radekz200 napisał:

Gdzie jest @PRIMO?

Byłem jestem i będę. 😁

Hektary przerzucam jakby co. 

Opublikowano
12 minut temu, PRIMO napisał:

Byłem jestem i będę. 😁

Hektary przerzucam jakby co. 

Mam sprawę na priv😛

I po co był ten cały zament z fakturami jak teraz sobie będę mógł iść złożyć oświadczenie i tak samo dostane suszowe https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/pieniadze-i-prawo/pomoc-suszowa-rolnik-moze-zlozyc-oswiadczenie-zamiast-faktury-pobierz-wzor/?fbclid=IwAR0zCholLVHPdUVdx8_oyGRJRwKXRA5v9san6ezu-wbciTzW3YJRrSqNVgg

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

Mam sprawę na priv😛

I po co był ten cały zament z fakturami jak teraz sobie będę mógł iść złożyć oświadczenie i tak samo dostane suszowe https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/pieniadze-i-prawo/pomoc-suszowa-rolnik-moze-zlozyc-oswiadczenie-zamiast-faktury-pobierz-wzor/?fbclid=IwAR0zCholLVHPdUVdx8_oyGRJRwKXRA5v9san6ezu-wbciTzW3YJRrSqNVgg

Ja gonie z fakturą wszędzie pisze że zboże mam na własny użytek i nie sprzedaje. Zaraz będą filtrować.

Opublikowano
27 minut temu, Qwazi napisał:

@Agrest znalazłem coś takiego, ale Ci nie polecam. Stoi to już parę lat pod chmurką i jest mocno skorodowane, aż na rantach dziury. I otwory na śruby są tak wybite, że pomimo dokręconych śrub da się wyczuć luz. Siedzi na tym opona 195/70 R15

IMG_20221118_150531_966.jpg

Podziękuję. Ząb czasu nieco ją napoczął😉

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Podziękuję. Ząb czasu nieco ją napoczął😉

No niestety. Pamiętałem, że coś mam tylko nie myślałem, że to aż takie kiepskie. W każdym razie chęci były dobre😉

Opublikowano
2 godziny temu, MonteChristo napisał:

Będą dachy robić to i w górę, cieszą się zjeby co dostają bo dostaną grosze na wymianę eternitu

Czemu zjeby 

Złożyłem a czy dostanę nie wiem, dach i tak zrobię bo miałem to w planach bez względu na dofinansowanie, jak dobrze pójdzie to w lutym będzie zrobione 

A Łatwo obrażać ludzi 

I jak ci żal to też złóż wniosek i nie pie.... 

Opublikowano
14 minut temu, radekz200 napisał:

Byś nie robił lipy tylko pojechał do grene i kupił nowa, wszystko bys chciał po taniości 

Już byłem w aucie po nowe , dwa dni wcześniej pytałem. A dziś z auta dzwonię i wyprzedane

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

U nas pochmurno i też będzie mróz 😁

Połowa zjechała. Po cichu powiem, żeby Boguś nie słyszał że pióro wpust po 14,4 brutto. Gładki 0,2 zł taniej jakby kto pytał. Od 1 grudnia podwyżka.

Teraz cza dzieciaki pozwozić.

Uprzedzę pytanie Radka - nie, dziś na pizzę nie jadę😜

20221118_125832.jpg

Że solbet od grudnia podwyżka? LRY 13,4zł to trzeba brać 

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Czemu zjeby 

Złożyłem a czy dostanę nie wiem, dach i tak zrobię bo miałem to w planach bez względu na dofinansowanie, jak dobrze pójdzie to w lutym będzie zrobione 

A Łatwo obrażać ludzi 

I jak ci żal to też złóż wniosek i nie pie.... 

Bo to jest sygnał dla handlowców by podnieść ceny i one nie pójdą w górę 2% tylko 20%, ja już nie mam eternitu bez dofinansowań i odszkodowań się obeszło, boli mnie d*pa bo przez takie działania rośnie inflacja i ciebie też powinna boleć

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, MonteChristo napisał:

Bo to jest sygnał dla handlowców by podnieść ceny i one nie pójdą w górę 2% tylko 20%, ja już nie mam eternitu bez dofinansowań i odszkodowań się obeszło, boli mnie d*pa bo przez takie działania rośnie inflacja i ciebie też powinna boleć

Nie mam na to wpływu w chwili obecnej 

Też twierdzę że te wszystkie + i

,, owe,, robią wiecej złego niż dobrego 

Ale to nie powód żeby ludzi nazywać zjebami 

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v