Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

To nie jadalne tylko paszowe, 4 tygodnie w workach leżała i się kończyła, jechałem po następną ale ciekawi mnie czy by dłużej poleżała 🤔 Jak trzeba to się przycinało itp.

Aaaa to ja myślałem o jadalnym sklepowym gatunku.Marchwi na przechowanie się nie płucze

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

To już nie ode mnie zależy.

To wszystko zależy od tego jak bardzo jest obita.Ale płukane warzywa nie nadają się do przechowania.Żadne

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Ale w trakcie podnoszenia/opuszczania w miejscu jednego plusa pojawia się minus?

Nie, z silnika wystają dwa przewody oba to plusy minus jest na obudowie silnika. Jeszcze żeby było śmieszniej przewody są koloru zielonego i czarnego. 

Opublikowano
hubertb napisał:

Nie, z silnika wystają dwa przewody oba to plusy minus jest na obudowie silnika. Jeszcze żeby było śmieszniej przewody są koloru zielonego i czarnego.

Wydaje mi się, że w trakcie wciśnięcia klawisza szyb na którymś z nich pojawia się minus.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bananek napisał:

Wydaje mi się, że w trakcie wciśnięcia klawisza szyb na którymś z nich pojawia się minus.

Otóż nie. Tak uważał poprzedni elektryk i w ten sposób spalił jeden z silników. Moja kotka 

55EA59C0-D8A1-40EC-AB1D-B5A30F7E625D.jpeg  

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Otóż nie. Tak uważał poprzedni elektryk i w ten sposób spalił jeden z silników. Moja kotka 

55EA59C0-D8A1-40EC-AB1D-B5A30F7E625D.jpeg  

Nie pozwólmy się wykorzystywać.Jak by natura chciała żeby koty jadły puszki że sklepowa karmą to zamiast przednich łap miały by otwieracz i łyżkę.KOTY NA 🐭😁

Opublikowano
30 minut temu, marcin19071980 napisał:

Zimą odstrzelilem dzikiego kota któremu zasmakował jajka z mojego kurnika.Pozniej musiałem dziurę w ścianie tynkować 😤

To z czegoś Ty strzelał? Z breneki?

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

To z czegoś Ty strzelał? Z breneki?

Mam SWD.Oczywiscie legalnie na pozwolenie sportowe.

Opublikowano
10 godzin temu, hubertb napisał:

700zł za wymianę + 250 geometria+ płyny ustrojowe. Generalnie wymiana jest bardzo droga. Do tego drogi jest sam zestaw sprzęgła. 

No zestaw sprzęgła z dwumasą 2 tys . A po regeneracji są dwumasy , warte to coś 🤔 

I jakie płyny ustrojowe ?

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Mam SWD.Oczywiscie legalnie na pozwolenie sportowe.

A to co innego. Toś Ty na wszelkie okoliczności gotowy 7,62 na stanie to można się pobawić. Z jakiej amunicji strzelasz sportowo?

Opublikowano
Dziad932 napisał:

10 godzin temu, hubertb napisał:

700zł za wymianę + 250 geometria+ płyny ustrojowe. Generalnie wymiana jest bardzo droga. Do tego drogi jest sam zestaw sprzęgła. 

No zestaw sprzęgła z dwumasą 2 tys . A po regeneracji są dwumasy , warte to coś 🤔 

I jakie płyny ustrojowe ?

a chcesz dwa razy robić 🤔

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Qwazi napisał:

A to co innego. Toś Ty na wszelkie okoliczności gotowy 7,62 na stanie to można się pobawić. Z jakiej amunicji strzelasz sportowo?

Na sportową pozwolenie możesz kupić każda broń poza myśliwska.Wcale sportowo nie strzelam ale żeby dostać takie pozwolenie musisz należeć do klubu strzeleckiego i płacić składki.Nie wielkie ale jednak.Razem z bronią wyszło mnie kilka lat temu 12tys.Wykozystuje to zazwyczaj do likwidacji kłapouchego w kapuście bo mamy tu plagę tego tałatajstwa.Jeden nabój kosztuje 4.80 i w zależności od typu jest uzalezniona moc.z 400m z zająca zostaje futerko😁

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

10 godzin temu, Qwazi napisał:

Moja ma 3 lata. Jeszcze jest na etapie czytania.

taka mała??? to mam dla niej prezent, przekażę przez Czarka

image;s=644x461.webp

1 godzinę temu, kizak napisał:

Myślałem że wiatraki używają prądu do obrotu w dni bezwietrzne ,gdyż często jadę gdy nie ma wiatru a one kręcą ,oprócz nielicznych🤷‍♀️

głupi, przecież to wiatraki robią wiatr

bo jak się nie kręcą to nie ma wiatru, a jak się zaczynają kręcić to zaczyna wiać😁

7 minut temu, Dziad932 napisał:

zapytaj Huberta ile do mojego Fiata kosztuje dwumas+sprzęgło....

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

a chcesz dwa razy robić 🤔

Sławek nie chce ... A jakby sztywne koło założyć 🤔 ,bo są takie zestawy

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

taka mała??? to mam dla niej prezent, przekażę przez Czarka

image;s=644x461.webp 10.08 kB · 4 pobrania

głupi, przecież to wiatraki robią wiatr

bo jak się nie kręcą to nie ma wiatru, a jak się zaczynają kręcić to zaczyna wiać😁

zapytaj Huberta ile do mojego Fiata kosztuje dwumas+sprzęgło....

Ile ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v