Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

To 10 były

Pany jaki rozsiewacz wybrać 

Woprol, unia, amazonke? 

Jaki zbiornik wybrać 

Swimer, Fortis, gratec? 

Ile w tym prawdy że Fortis ma cały osprzęt piusi, a tańsze maja tylko pompę i pistolet tej marki 

Zjawił się wreszcie zaginiony w akcji. Wapno też będziesz tym rozsiewał?

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Jak żodyn z teściów my nie dołoży, no żodyn 

Paczta go. Zniknął sobie radośnie, my się tu martwili a on wraca nagle i od razu żeby mu dołożyć. A co to Karolku, żeś sobie długu w burdelu narobił. Bo gdzieś Ty był jak Cię nie bylo🤬😁

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, hubertb napisał:

Francuzi maja dosyć proste rozwiązania które się szybko diagnozuje w bmw jest zawsze pod górkę. 

Nie mam doświadczenia z francuzami, bo nigdy żadnego nie miałem. Mówisz proste rozwiązania, jak np. podpięcie podświetlenia osłon przeciwsłonecznych w kabinie do obwodu tylnych świateł stop? Znajomy kilka lar temu kupił w salonie nowego peugeota, przejechał w 2,5 roku 110tkm, sprzedał i wyleczył się z francuzów.

Opublikowano

zimno coś się robi. 

szybki sezon wypasu. rok temu 16stego, ale grudnia do budynków powrót był. 

Opublikowano
4 minuty temu, jacek1296 napisał:

Nie mam doświadczenia z francuzami, bo nigdy żadnego nie miałem. Mówisz proste rozwiązania, jak np. podpięcie podświetlenia osłon przeciwsłonecznych w kabinie do obwodu tylnych świateł stop? Znajomy kilka lar temu kupił w salonie nowego peugeota, przejechał w 2,5 roku 110tkm, sprzedał i wyleczył się z francuzów.

Trzeba kupować auta nie patentowane przez krajowych mechaników, tylko naprawiane zgodnie ze sztuką. I serwisować u mechaników, którzy mają o tym pojęcie. Większość zna VW , bo w miarę proste i robią to od lat. Jak przychodzi do naprawy Citroena, robią się schody, bo tam używa się odmiennych rozwiązań konstrukcyjnych i sam młotek i przecinak nie wystarcza, trzeba mieć fabryczne schematy, dokładność montażu do setnych milimetra i jeszcze ważna kolejność montażu elementów (np w zawieszeniu, żeby się poduszki nie urywały).

Widziałem patenty na naprawę tylnej belki w Berlingo, to nóż się w kieszeni otwiera, a wystarczyłoby regularnie do niej zaglądać , koszt byłby niewielki i cena za naprawę groszowa. Ale nie, u nas jeździ się , aż sie urwie (jeździć, obserwować), a potem spawanie czopów migomatem, brak zbieżnośc etc etc

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

belki to zawsze się wymieniało na drugie, bez patentów i tam. nie ma co dogladać...

trzeba było rozebrać tę, co dostałeś

jak nie ma co doglądać ? Jak się zajrzy, czy uszczelniacze nie uszkodzone, to wymiana uszczelniacza groszowa sprawa i belka śmiga następne kilkadziesiąt tysięcy, a jak "nie ma co zaglądać", to łożyska igiełkowe szlag trafia, koła stoją /\ i belka do regeneracji

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, Qwazi napisał:

Zjawił się wreszcie zaginiony w akcji. Wapno też będziesz tym rozsiewał?

Paczta go. Zniknął sobie radośnie, my się tu martwili a on wraca nagle i od razu żeby mu dołożyć. A co to Karolku, żeś sobie długu w burdelu narobił. Bo gdzieś Ty był jak Cię nie bylo🤬😁

Do wapna mam rcw 

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Trzeba kupować auta nie patentowane przez krajowych mechaników, tylko naprawiane zgodnie ze sztuką. I serwisować u mechaników, którzy mają o tym pojęcie.

Auto było nowe, serwisowane w aso.

Opublikowano
Przed chwilą, jacek1296 napisał:

Auto było nowe, serwisowane w aso.

Znam ASO, którym PSA odebrało po kilku latach licencję a dilerom koncesje na sprzedaż aut, takie cuda tam wyprawiali. A poza tym, nie twierdzę, żę każdy model auta jest udany, w grupie PSA też zdarzają się auta problematyczne (głównie silniki wysokiej troski), z którymi byle jakie ASO sobie nie radzą

Opublikowano

A ile może kosztować wymiana sprzęgła z dwumasą w Oplu 1.7 CDTI ? 

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

A ile może kosztować wymiana sprzęgła z dwumasą w Oplu 1.7 CDTI ? 

Ile kosztuje wymiana sprzęgła w Opel Astra?

Cena wymiany sprzęgła w Opel Astra H, J i K wraz z usługą wymiany w wybranych silnikach przedstawiono poniżej.

Cena wymiany sprzęgła Opel Astra H
Paliwo Silnik zestaw sprzęgła cena z wymianą
Benzyna 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW 498 PLN 1329 PLN
1.6 ECOTEC 115KM 85kW 1260 PLN 2071 PLN
1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW 1241 PLN 2042 PLN
1.8 ECOTEC 140KM 103KW 1212 PLN 1883 PLN
Diesel 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW 2628 PLN 3328 PLN
1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88KW 2322 PLN 3122 PLN

https://dobrymechanik.pl/artykuly/czytaj/2344/naprawy/opel-astra-h-j-k---cena-wymiany-sprzegla/

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Ile kosztuje wymiana sprzęgła w Opel Astra?

Cena wymiany sprzęgła w Opel Astra H, J i K wraz z usługą wymiany w wybranych silnikach przedstawiono poniżej.

Cena wymiany sprzęgła Opel Astra H
Paliwo Silnik zestaw sprzęgła cena z wymianą
Benzyna 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW 498 PLN 1329 PLN
1.6 ECOTEC 115KM 85kW 1260 PLN 2071 PLN
1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW 1241 PLN 2042 PLN
1.8 ECOTEC 140KM 103KW 1212 PLN 1883 PLN
Diesel 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW 2628 PLN 3328 PLN
1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88KW 2322 PLN 3122 PLN

https://dobrymechanik.pl/artykuly/czytaj/2344/naprawy/opel-astra-h-j-k---cena-wymiany-sprzegla/

Działasz lepiej jak asystent google ;)

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

2/3tys 🤭

O k**wa 3 tony pszenżyta pójdzie ...

3 minuty temu, jahooo napisał:

Którym OPLU ? kolega wymieniał w Astrze sam - nie poleca nikomu

Astra 3 , no sam nie będe się brał bo to trzeba sanki ściągać itd 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v