Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

dawał radę , nic tam się w sumie nie działo przez 3 lata jak go miałem, świece się tylko spaliły żarowe , ale zima to i 12 litrów wciągał, na miasto był super bo skręt to miał potężny, koła aż się kładły.

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ja straciłem sterowanie z pilota tylko zamykanie z kluczyka i tylko przednich drzw tylne trzeba zamykać ręcznie 

Szyby nie działają i podświetlenie kabiny i jest problem z instalacją w klapie bo niema podświetlenia tablicy a teraz mogą niedopuścić do przeglądu za to i po niedzieli muszę go zaprowadzić  do elektryka chociaż żeby doprowadził do kultury te oświetlenie 

Jako mechanik polecam oddać go na ostatnią drogę życia. Należy rozejrzeć się za czymś sprawnym i nowszym.

Opublikowano
stempos1980 napisał:

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

ten miał 2.7 5 tłoków. Mam paserati już 7 lat i jeszcze z elektryka problemy nie miałem , jedynie zamek w tylnych drzwiach się kiedyś popsuł i jak się zamknął to się otwierać nie chciał i na odwrót.

Ja straciłem sterowanie z pilota tylko zamykanie z kluczyka i tylko przednich drzw tylne trzeba zamykać ręcznie 

Szyby nie działają i podświetlenie kabiny i jest problem z instalacją w klapie bo niema podświetlenia tablicy a teraz mogą niedopuścić do przeglądu za to i po niedzieli muszę go zaprowadzić  do elektryka chociaż żeby doprowadził do kultury te oświetlenie 

zdejmij wykładzinę pod nogami kierowcy i zobacz czy moduł komfortu nie pływa i czy kable do niego nie zielone.

Opublikowano

dawał radę , nic tam się w sumie nie działo przez 3 lata jak go miałem, świece się tylko spaliły żarowe , ale zima to i 12 litrów wciągał, na miasto był super bo skręt to miał potężny, koła aż się kładły.

Takie są Zety dużego skrętu tylnonapędowych 

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

na miasto był super bo skręt to miał potężny, koła aż się kładły.

I tego nie przebije żadna marka. Mercem zawracasz "w miejscu"! Kapitalna sprawa. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Jako mechanik polecam oddać go na ostatnią drogę życia. Należy rozejrzeć się za czymś sprawnym i nowszym.

Był taki plan ale muszą zmieniać dużego a nie małego🙄 

3 minuty temu, Uziu92 napisał:

zdejmij wykładzinę pod nogami kierowcy i zobacz czy moduł komfortu nie pływa i czy kable do niego nie zielone.

Moduł suchy raczej kable a dokładnie w progu na lutowaniach 

Opublikowano
Strongman napisał:

Ale tylno napędowym to fajnie można się pobawić to fakt

tak ooo, niby dało się wyłączyć ESP ale w raz w jakimś stopniu działało, niby bączka dało się kręcić ale w raz tam coś trzymało go jak się przesadzilo

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Ale tylno napędowym to fajnie można się pobawić to fakt

No i tu z mesiem jest ... delikatnie pod górkę ręczny pod nogą, system trakcji czuły. To nie jest auto do zabawy. Chcesz się pobawić to kup e36/46. Mesiem jedziesz w zimie z rodziną a nie latasz bokiem. 

1 minutę temu, Strongman napisał:

Ale merce mają wadę ze je ruda bierze,nie wiem do konca czy osobówki ale busy to na pewno.

W210 już zjadło, w203 chla, w220 zjadło 5lat temu. 

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Moduł suchy raczej kable a dokładnie w progu na lutowaniach 

Tam są zgrzewy i na pewno moduł jest do naprawy bo centralny pier.... Jak byś był bliżej to VCDS prawdę by nam powiedział. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

dokładnie , to nie była fura do szaleństw

Wsiadam pod Rzeszowem i wysiadam w Warszawie jeśli fura nie przypomni to nie stanę na kawę. Merc klasy C jest samochodem lepszym niż BMW "5". A klasa S jest lewel wyżej niż "7". 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

Każdy samochód dobry można powiedzieć aby go ruda nie brała bo z nią nie wygrasz inne sprawy silnikowe naprawisz, czy tam awaryjny czy nie ale najgorsza to ruda ile by jeszcze rozmaitych samochodów jeździło gdyby nie ruda.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Każdy samochód dobry można powiedzieć aby go ruda nie brała bo z nią nie wygrasz inne sprawy silnikowe naprawisz, czy tam awaryjny czy nie ale najgorsza to ruda ile by jeszcze rozmaitych samochodów jeździło gdyby nie ruda.

Renault ruda nie bierze. 

• Like 1
Opublikowano

mondeo wygodniejsze od tego w203 ,lepsze fotele , wygodniej się jedzie wg mnie i lepiej się prowadzi. Wedle passata to już w ogóle przepaść , w zakręt gdzie passatem wchodzisz 80 z dreszczykiem mondeo wpadasz 120 na luzie.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

sprawy silnikowe naprawisz

Z tym się nie zgodzę, są silniki których po prostu zrobić się nie da np. BMW i jego walwetron oraz dla sprawiedliwości psa/bmw 1,6 thp

Opublikowano

mondeo wygodniejsze od tego w203 ,lepsze fotele , wygodniej się jedzie wg mnie i lepiej się prowadzi. Wedle passata to już w ogóle przepaść , w zakręt gdzie passatem wchodzisz 80 z dreszczykiem mondeo wpadasz 120 na luzie.

Brachol miał mk4 w tytanie było szpas, potem miał mk5 i zj***li wnętrze. Tera jest camry na plugin i powiem szczerze to od niego odkupię. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v