Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

@slawek74 zobacz jak poszalałem😱

Screenshot_20221115-091452.png

Lo panie ,jak nas mieli suwałki pod sobą ,to powiedzieli że mleko nie może mieć mniej jak 10 bakterii ,bo z urzędu przyjeżdża weterynaria na kontrol . krowy masz po pierwszej laktacji ,czy jak ?  Przy takich parametrach to z podejrzliwością na Ciebie nie patrzą ?

Opublikowano
6 minut temu, kizak napisał:

Lo panie ,jak nas mieli suwałki pod sobą ,to powiedzieli że mleko nie może mieć mniej jak 10 bakterii ,bo z urzędu przyjeżdża weterynaria na kontrol . krowy masz po pierwszej laktacji ,czy jak ?  Przy takich parametrach to z podejrzliwością na Ciebie nie patrzą ?

Zawsze miałem 12 -17 w bakteriach i somatyke ok 70. To pewnie wynika z rasy krów. Stado mieszane, od pierwiastek do krów w 10 laktacji. Latem ze 3 miesiące walili w bambuko z parametrami, aż się zirytowalem i zrobiłem badania w niezależnym laboratorium na parametry, mikrobiologię i somatyke. Wziąłem próbkę z tego samego mleka, co pobierali do mleczarni, przy kierowcy. Wyniki się "troszkę" różniły to pojechałem do laboratorium na pogaduchy z szefostwem. No i teraz tak. Ale jest bardzo podobnie do tych wyników z Vet Lab

Opublikowano
38 minut temu, HF86 napisał:

się zdziwią jak im Ryszard skany z olxa zaniesie i kartę z zeszytu z zapiskami 🤣

gdy zmienialem biznesplan dla agencji to tak wykadrowalem strone z allegro zeby wygladala na oferte handlowa i przeszlo.

Opublikowano (edytowane)

Przecie składane w Agencji w Zamościu niczego nie chcieli .

5 okienkach przyjmują , ludzie na miejscu wypełniają wiec jakie faktury .

Tylko dzieci dopisują , żony .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Przecie składane w Agencji w Zamościu niczego nie chcieli .

Od dzisiaj chcą. Jak nie chcieli, kiedy składałeś to zapewne będą chcieli

Opublikowano (edytowane)

DZWONIŁEM PRZED CHWILĄ , trzeba fakturę może być i zeszłego roku ze sprzedaży , zboża , malin i tym podobnie .

Takim wybrykiem bardzo wielu małych gospodarstw , w h*ja zrobili bo nie będą mieli faktur na 5 tyś .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Jeśli będzie sucho to przy -4 będzie przyjemniej jak przy +4 i mgle.

Ale mogłoby zacząć coś padać bo wody mało. Pod warzywa głębiej pług puściłem i suchutko.

Jak będzie to się dopiero okaże.

A ja chyba przesadziłem z ilością gnojówki na ogródek/sadek. Rozlalem i wywiozlem obornik pod ziemniaki i pojechałem to przytalerzowac, to ledwo wyjechałem stamtąd. Wczoraj chodziłem na pole to po 3, albo 4dniach jeszcze gnojówka nie wsiąkła dobrze 🤦

Opublikowano
23 minuty temu, PAN88 napisał:

Ja mam więcej sprzedażowych. I chyba ze 4 z zakupu

Te zakupowe przy składaniu wniosku nie są potrzebne. Ale jak ktoś się znajdzie w gronie szczęśliwców wytypowanych do kontroli to już mogą się przydać 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

I cyk Bananek już po pracy dziś.

I cyk, Agrest jeszcze nie pracował dziś. 🤣

Ale śniadanie zjadł kawę wypił i w uj kasy wydał🤭

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Jeśli będzie sucho to przy -4 będzie przyjemniej jak przy +4 i mgle.

Ale mogłoby zacząć coś padać bo wody mało. Pod warzywa głębiej pług puściłem i suchutko.

A skąd woda będzie.

U mnie w październiku 25l a listopad narazie 10l.

Sucho 

k**wa ciapek by mi się dziś spalił ale już zrobiona instalacja🙄

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

DZWONIŁEM PRZED CHWILĄ , trzeba fakturę może być i zeszłego roku ze sprzedaży , zboża , malin i tym podobnie .

Takim wybrykiem bardzo wielu małych gospodarstw , w h*ja zrobili bo nie będą mieli faktur na 5 tyś .

To co oni sprzedają? 

Pedlasiaki mnie ciśnienie podnoszą. Nic od kiepa nie kupujesz a ta urwa przyjeżdża i próbuje coś sprzedać. Eh co za ludzie. Już cygani chyba bardziej rozumni...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v