Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mianował bym Cię moja prawą ręką.

Ja się do handlu i komornictwa nadaję tak jak i do baletu. A z tą panną za dużo roboty, ja nie nawykły do takiego życia, gdzie tyle pola obrabiać. A po drugie ja do nowszego traktora niż C-385 nie wsiądę po jeździe JD z 2006 czy 2007.

Opublikowano
25 minut temu, gregor1284 napisał:

Co to metafen? 

Pjoter może się namyślisz. Nie wiem. Co z tymi kotami ale ostatnio kocur łomot spuścił całej tej kociej bandzie 

Lek przeciwbólowy przeciw goraczkowi przeciwzapalny lux działa 👍

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja się do handlu i komornictwa nadaję tak jak i do baletu. A z tą panną za dużo roboty, ja nie nawykły do takiego życia, gdzie tyle pola obrabiać. A po drugie ja do nowszego traktora niż C-385 nie wsiądę po jeździe JD z 2006 czy 2007.

Pjoter zapomniales że Kurpie to zacofane i biedne? U nas takich nowych traktorów to nie ma. Jakiego komornictwa 🙉 kogo wy że mnie robita. Handlować nie będziesz musiał, będziesz spożywał kulturalnie alkohol i żartował a ja będę gadał 

Opublikowano
46 minut temu, radekz200 napisał:

Kurła 37,5 🤒

ojoj.... dobry człowiek z Ciebie .... byyył. 😥

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To pies z nią, Ty pomysł o mnie 😂

czy tu się coś nowego rodzi? 🤔

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, lukasz20 napisał:

Cytowałem Cię ostatnio o nawozie co tu pisałeś ale musiało Ci umknąć😉

Możliwe, ja tu tak dla rozrywki bardziej i tak dokładnie nie śledzę wszystkiego

Ale te nawozy drogo czy tanio bo to ceny chemirolu Kutno 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Patrz @HF86 u mnie to by się zjezdzalo, co? 

Masz Pan rację. jutro będę tylko kijki do nart znajdę. 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Z drugiej strony jest dobudowana "chlodnia na mleko" ale w ciagu idą blaszaki(w tej linii co ta szopa) a z drugiej strony jest "parnica" i ziemniaki. To po prawej to ten dobudowek do stodoly gdzie srutownik jest No i w srodku nie ma ciaglosci stanowisk tylko sciany,z jednej odgradza 3 dawne klatki dla swin,a z drugiej wlasnie ta parnica i piwnica na ziemniaki

ten budynek ,,dobudówka,, ile ma od ściany stodoły ? może ścianę przestawic o metr czy trochę mniej by swobodnie wybić drzwi i wjeżdżać traktorem a w środku jak masz stanowiska/ klatki ?

Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Młody, zdrowy, obrotny to i kielicha może wychylić...

Zazwyczaj gdzieś jak jadę to jadę sam, jak ja bym wrócił wtedy? Zresztą mi się na samą myśl o piciu wódki zbiera na wymioty. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v