Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Ursus i Zetor to najlepsza lokata kapitału 😛, 1222 to szóstka więc odpada , a 1012 Marek mówi że smok na paliwo

jak go nie będziesz deptał do końca skali, to będzie palił mniej niż 912

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Kupił by 914 a na Zetora tura i by miał większego konia ale lubi babrać się 

Mam już tura w Zetorze 😉 

IMG20221104134419.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

1222 to szóstka więc odpada , a 1012 Marek mówi że smok na paliwo

Dlaczego szóstka odpada, dyskryminujesz silniki z większą liczba niż cztery czy o co chodzi? Przynajmniej 6 na szybkiej skrzyni nie dość że zap... to górki tak nie czuje jak cztery gary. A tym ciągnikiem praktycznie robić się nie da na tej śmiesznej wolnej skrzyni no nie ma ani jednego biegu do roboty. 

Opublikowano
5 minut temu, Dziad932 napisał:

Garaż przerabiam ze starej obory 

Kup cement 42.5 dobry czysty żwir i sam urobisz w betoniarce.

Na 50 kg cm dasz 25 łopat żwiru i wodę plus trochę czasu do dobrego wymieszania i tylko mus zrobić dobre zbrojenie i będzie dobrze

Opublikowano
30 minut temu, Dziad932 napisał:

A chyba że cement , ja zawsze biorę czerwony "Warta" podobno najlepszy z tej cementowni . Pewnie że w domu nie zrobi się tak dobrego

a gówno prawda. 

myślisz że węzeł betoniarski to jakieś magiczne urządzenie 🤔

to przerośnięta betoniarka. liczą się proporcje, odpowiednie kruszywo i chemia. 

kielnią na studiach mieszaliśmy na laboratorium i wyszedł b50 w próbie wytrzymałościowej. 

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

le tam. w mopsach, gopsach i agencji jedna wielka bida i wszyscy jęczą, a piorunów dalej nie widać 🙊

E tam dzieci rodziców się wypierają... Ale w suszowym to już jedno gospodarstwo domowe 

Opublikowano
23 minuty temu, Dziad932 napisał:

U912 

To nie jest do domu 😛

@Łolek Marco u mnie czerwony z rana robi to co u ciebie zielony 😊

IMG20221114074849.jpg

No prawie a prawie robi dużą różnice, bo kosiarki 2,8 czy psikacza 1200 czy w żniwa 20t zboża na przyczepach to pociągnie 

Bo belki to i 30ka pozwozi chodzi o uniwersalność mała różnica w paliwie a zakres robót większy 

Najważniejsze że ty zadowolony i tobie się sprawdza 👍

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

E tam dzieci rodziców się wypierają... Ale w suszowym to już jedno gospodarstwo domowe 

I to najwieksiejsze katoliki 🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

no proszę cię....

za długo już stoi w ogłoszeniu, coś musi być z nim nie tak

Darek  nie wszyscy mają kasę i nie na wszystko jest amator 

Młody sprzedaje auto już 2 tygodnie i jeden oglądający był to co jest nie tak 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Odpowiednie kruszywo, a w domu wiadomo jak to jest. 

nigdy z jakiejś dzikiej żwirowni nie robię. ostatnio też patelke płukanego kruszywa dowieźli. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Łolek napisał:

Darek  nie wszyscy mają kasę i nie na wszystko jest amator 

Młody sprzedaje auto już 2 tygodnie i jeden oglądający był to co jest nie tak 

w środę pojawił się Lampo 60, też z ładowaczem, i droższy, w czwartek ogłoszenie wisiało rano, a w południe już nie

a ten Roller z tego co widzę to z przodu ma opony łyse, a z tyłu nie do pary

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

@HF86Dokładnie. A przecież o tym w apokalipsie juz było 🤷‍♂️

I dalej ta liczba 30 w srebrnikach, a niektóre nawet taniej 🥺

15 minut temu, hubertb napisał:

@HF86 mam w domu na balkonach tzw. lastryko. Najlepsze lata ma już za sobą mogę to jakoś odnowić, nie jest spękane, trafią się pojedyncze braki kamyków.

wyczyść, i na wiosnę silca flor pomalować. 

Opublikowano

nawet i rozpuszczalnikiem. 

wejdź w produkty silca i rozczytasz. 

tylko to robota na późna wiosnę. podłoże musi być super suche. 

Opublikowano

Już mam nauczkę że czasem nie warto kombinować, na schodach położyłem płytki i nie dość że wy... idzie książkowo to jeszcze nie jest to zbyt trwałe. A lastryko stało i stało. Dzięki chłopaki za pomoc. 

Opublikowano
43 minuty temu, stempos1980 napisał:

Kup cement 42.5 dobry czysty żwir i sam urobisz w betoniarce.

Na 50 kg cm dasz 25 łopat żwiru i wodę plus trochę czasu do dobrego wymieszania i tylko mus zrobić dobre zbrojenie i będzie dobrze

Ale muszę jechać kopać żwir , a potrzeba raptem 0,1 m3 betonu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v