Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Qwazi napisał:

Swoją drogą 340 w ciągu roku to raczej niezły wynik🤭

Czy ja wiem. 25 dni wstrzemięźliwości.

Qwazi napisał:

Chyba nie ma innego wyboru przy takiej żonie 🤔

Co znaczy przy "takiej" żonie. 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Wg mnie źle. Niech sie coś stanie i zostaniesz z marnym zasiłkiem 

nikt nic lepszego bliżej i na miejscu nie ma a na dobra kasę to trzeba mieś stołek, jak patrzę po tych z lepsze fuchy mają u nas typu ustawiacze, serwisanci technolodzy  ,czy inni naganiacze to byle do fajrantu , hvja sie znają i zrobić aby po łebkach i na czyich plecach kase zarobić a w praktyce robolom niewiele lepiej robota przez takich darmozjadów idzie 

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Rozumiem że po znajomosci

powiedzmy , znajomość jak Jastrzębia z Gienkiem Onopiukiem

7 minut temu, Desperado napisał:

A jak z zakręceniem tego w brzuchu? zdąży się po tym zdjąć spodnie jak zakręci?

do tego to zakładasz spodnie rozporkiem do tyłu 

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

przy takiej żonie

Tak mi się skojarzyło. 

malaczarna napisał:

9 minut temu, Bananek napisał:

A mężowi też się jeszcze zdarza? 🤣

Co ma się zdarzac?

Aha, czyli nie. 😉

Opublikowano
36 minut temu, hubertb napisał:

No da ale chodzi tu o to że za jeden miesiąc dorywczej pracy na weekendach DA SIĘ KUPIĆ AUTO co np. 10 lat temu było nie możliwe. 

jak wszystko odłożysz to może i tak ale życie też kosztuje 

Opublikowano
18 minut temu, hubertb napisał:

rozmiarowo to różnica jak 3p i 4cyl, praktycznie psychologiczna. 

Gabaryty to mają takie same , ale 7340 to szatan 💪

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

jak wszystko odłożysz to może i tak ale życie też kosztuje 

Kurna czy wy nie gubicie głównego wątku, 4 weekendy dały w sumie 56godzin pracy dorywczej. To twoje 160 powinny dać 4 tys. Dodatkowo do zbierania kamieni intelekt nie jest wymagany. 

Przed chwilą, Dziad932 napisał:

ale 7340 to szatan 💪

yyyy nie. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Skąd taka wymiana, bo sensu nie widzę w niej żadnego.

większy był kupiony z od dużego krowiarza z Morus ( może @Bananek kojarzy wioske i gościa) z przebiegiem ponad 2tys godzin a wcześniej pracował u niego od nowości z ładowaczem czołowym który wcześniej sprzedał oddzielnie

wyqrwiony przedni most że coś strzelało przy cofaniu ze skręconymi kołami , sprzęgło nawet nie wiem czy w nim było robione a i skrzynia też swoje dostała bo to był kiedyś u tamtego gościa wół roboczy jak zaczął się gospodarzyć na większą skalę

a że ojciec atechniczny z naprawianiem bardziej skomplikowanych awarii i nie chciał iść w koszty to wolał sprzedać, no i spalanie w maszynach od 5211 było bolączką 

9 minut temu, hubertb napisał:

W ogóle zapłata godzinowa za to zajęcie wydaje si mi chorą no ale.....

ale brak dostępności dedykowanego sprzętu do zmechanizowania tej roboty i usług z tym związanych i to akurat w sezonie prac polowych a przede wszystkim upraw przedsiewnych i zasiewów skłania do ręcznego brania się za tą robotę 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Kurna czy wy nie gubicie głównego wątku, 4 weekendy dały w sumie 56godzin pracy dorywczej. To twoje 160 powinny dać 4 tys. Dodatkowo do zbierania kamieni intelekt nie jest wymagany. 

yyyy nie. 

Ciucholand takiej samej mocy przy nim to taczka 

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

no i spalanie w maszynach od 5211 było bolączką 

i 53 pali mniej? Ja mam 7211 kolega 7340 i spalania są bardzo podobne nawet na korzyść tego nowszego. 

Opublikowano
Qwazi napisał:

22 minuty temu, slawek74 napisał:

wystaw olx znajdzie się chętny

moja astera na dniach skończy yyy 27lat 🙆‍♂️

Ojjjj. Tego to się po Tobie nie spodziewałem 😱

czego?

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

Gówno prawda. Chociażby brak synchronizowanego rewersu tak wku... A no i moc jest ale uciągu brak na polu jak pinpong. Ten sam znajomy ma NH nie pamiętam modelu około 90KM i jedzie zetorem jak musi. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Gówno prawda. Chociażby brak synchronizowanego rewersu tak wku... A no i moc jest ale uciągu brak na polu jak pinpong. Ten sam znajomy ma NH nie pamiętam modelu około 90KM i jedzie zetorem jak musi. 

A bo wam w głowach tylko fyndy , kuźwa 🤨 idę sobie stąd 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

i 53 pali mniej? Ja mam 7211 kolega 7340 i spalania są bardzo podobne nawet na korzyść tego nowszego. 

trudno powiedzieć , typowych prac polowych nie robię nim by mieć porównanie , tamtym większym też nie jeździłem ale do sipmy kostki tyle KM to porażka 

6 minut temu, Dziad932 napisał:

który ? t4/t5 85 , na dobrych radialnych oponach i lepszej skrzyni to go w tyle zostawia 

co prawda sołtys 2 wioski dalej ma 7340 na szerszych kołach i z hydrometalem at20 to ma potencjał w polu , unię tur na max rozstawie ciąga i agronę talerzówke 2,5m 

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

A bo wam w głowach tylko fyndy , kuźwa 🤨 idę sobie stąd 

No co mam kłamać że jest pięknie skoro nie jest. Kabina jest mocno poprawiona, skrzynia ma synchronizację i ciągnik skręca ale d*py nie urywa. Nie ma po prostu jakiegoś skurweseńskiego przeskoku jeśli miałeś 77 to 73 nie będzie dla ciebie "nowym ciągnikiem". Jak chcesz kupić ciągnik 80km i ma być zetorem to lepiej coś co było poprzednikiem serii forterra lub samą forterrą. 

Opublikowano
Qwazi napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

czego?

No tego, że masz jakiś pełnoletni pojazd😜. Myślałem, że tylko ja takie mam🤭

😁 vektra też już 18 wiosen 😜 ale ten czas szybko leci koła się kręcą narazie ważniejsze sprawy niż samochód ....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v