Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, hubertb napisał:

No nie do końca. Mi nie jest obojętne a Ty przestań pier**lić bo nie ruszasz się za swój powiat a piszesz o "większości ludzi". Zapytaj Niemca czy chciałby żyć gdzieś poza Niemcami. To samo Włocha czy Francuza. 

Z tymi Niemcami to ryzykowne stwierdzenie.O reszcie to nie wiem 😁

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A wegetacja to całe życie, każdego. Nic innego. Tylko jedni sobie tą wegetację bardziej urozmaicają, inni mniej.

No nie do końca.

To nas od zwierząt odróżnia. 

Lecz właściwie zachowania zwierząt często są bardziej ludzkie jak niektórych ludzi. 

• Like 2
Opublikowano
32 minuty temu, Desperado napisał:

Marcinom- Wszystkiego Najlepszego życzę.   

Żeby się żyło,  

żeby się wiodło,

żeby się chciało,

żeby się mogło.    :)

Żeby żądło stało 😊

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Po co wegetować?

A wegetacja to całe życie, każdego. Nic innego. Tylko jedni sobie tą wegetację bardziej urozmaicają, inni mniej.

chrzanisz jak zwykle 🤪🤦‍♂️

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

To że pracuje zagranicą , to nie znaczy że bym . spierdolił z kraju bo Polskości się nie wstydzę .

Nie chodzi mi o pracę i konkretnie o ciebie w  bo jak piszesz polskość nosi się w sercu nie na klapie marynarki 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Z patriotyzmem to jest tak, że on żyje w ciszy. Tak naprawdę to on jest w nas samych. Myślę, że nie ma znaczenia czy ktoś dzisiaj będzie woził gówno, czy stał pod pomnikiem z flagą w klapie marynarki. Znaczenie ma czy robi się to na pokaz czy nie. Bo jeśli na pokaz to do d...py z takim patriotyzmem. A w niedziele ja też nie robię chyba że żniwa czy sianokosy. Jeden dzień w tygodniu na odpoczynek też się należy pomijając już kwestie wiary

Edytowane przez Qwazi
  • Like 3
Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi osobiście jest wszystko jedno. Czy tu będą rządzić Polacy, czy Niemcy czy Ruscy. Jak trzeba by było to i po angielsku czy niemiecku by się człowiek nauczył mimo, że te języki w uszy kłują.

I licz tu na takiego żeby w razie czego bronił Polski, nie no ja  chcąc nie chcąc musiałbym się zgłosić na ochotnika żeby na tyłach frontu czekać na takiego dezertera z pełnym magazynkiem.

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Tak wiem Niemcy u nas szparagi zbierają 🤣🤣 tak pan pisior mówił 🤭

W branży IT sporo mamy pracowników z zachodu ale ten sektor wyróżnia się u nas na tle całej Europy. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

I licz tu na takiego żeby w razie czego bronił Polski, nie no ja  chcąc nie chcąc musiałbym się zgłosić na ochotnika żeby na tyłach frontu czekać na takiego dezertera z pełnym magazynkiem.

tak się zastanawiam. czemu Ci co te woiny wywołują, zawsze na tyłach lub w bunkrach podczas konfliktów?

Pioter to po prostu pacyfista ;)

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Z patriotyzmem to jest tak, że on żyje w ciszy. Tak naprawdę to on jest w nas samych. Myślę, że nie ma znaczenia czy ktoś dzisiaj będzie woził gówno, czy stał pod pomnikiem z flagą w klapie marynarki. Znaczenie ma czy robi się to na pokaz czy nie. Bo jeśli na pokaz to do d...py z takim patriotyzmem. A w niedziele ja też nie robię chyba że żniwa czy sianokosy. Jeden dzień w tygodniu na odpoczynek też się należy pomijając już kwestie wiary

Z tym patriotyzmem tak jak i całą tą religijnością wielu chodzi do kościoła tylko po to żeby somsiady nie mówili że nie chodzi 🤷‍♂️

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi wolność to taka potrzebna aby tylko głodnym nie chodzić i spać mieć gdzie. 

Teraz by mało kto się tym zajął. 

Powtórzę - aby było co żreć, reszty może nie być.

Kwintesencja pokolenia lat 2000

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Pafnucy napisał:

tak się zastanawiam. czemu Ci co te woiny wywołują, zawsze na tyłach lub w bunkrach podczas konfliktów?

"niech żyje wojna! Pieniążki sypią się, wroga bij w imię Boga za cudzą kieszeń oddaj młode życie swe" 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
37 minut temu, Łolek napisał:

Unikam pracy w niedzielę ale jeśli to żniwa siano czy qq to tu nie ma  zmiłuj 

Ze świętami takie jak dziś mam tak samo, jeżeli coś  może poczekać to czeka. Ale np. suszarnia na qq nie będzie czekać.

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

to wyrzuć alkohol bo nic nie wspominałeś

A coś Ty się tak  jego picia czepił Pioter czy każdy inny jak ma chęć  to niech pije byle nie kradł i nie krzywdził innych 

Choć rozumowanie Piotera to nie po mojemu 

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Powiedz jeszcze że popierasz jego poglądy? sam pójdziesz na front, bo młodym trzeba dać spokój bo to pacyfiści, gówno tam pacyfiści, to są antypatrioci i tyle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v