Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, soltys48 napisał:

Pisz postaram się pomóc 

3°C NDZ 

Chcę zacielić dwie jałówki SM mleczny , czy nadadzą się na mamki ,nie zepsują wymion bo jednak mleczność jest większa od typowo mięsnych ras ? 

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Witam wszystkich. Wszystkim Marcinom wszystkiego najlepszego w dniu imienin o ile ktos dzisiaj obchodzi👋 Zaraz zobacze czy przyjechal na tym.siwym koniu czy nie.

No dziękuję bardzo , chociaż jeden życzliwy się trafił z rana 😉

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, PAN88 napisał:

@marcin19071980 sto lat i drogiej kapusty 🤣

A dziękuję z szczerego serca.Rysiu nie pier....od rana lubię cię ale z tą oryginalnością to już czasem przesadzasz

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Dziad932 napisał:

Marek a prezent jakiś masz dla mnie , może być bycek nawet hf jak za darmo 😛

Ooo właśnie, dla mnie choć z przyczepę obornika by podesłał.Ja nawet z bele g.... się uciesze😁

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

Zdrówka dla Marcinów, tych aktywnych i tych uśpionych.

A teraz dawać rogala🤭

Niestety tylko biedronkowego wczoraj kupiłem, ale muszę przyznać że naprawdę dobry.

Wziąłem na zapas i na dziś😁

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Zdrówka dla Marcinów, tych aktywnych i tych uśpionych.

A teraz dawać rogala🤭

Niestety tylko biedronkowego wczoraj kupiłem, ale muszę przyznać że naprawdę dobry.

Wziąłem na zapas i na dziś😁

Dzięki , wczoraj nakupiłem w Dino niby orginalne z wielkopolski certyfikowane 😛a was nie ma 😉

Opublikowano
13 minut temu, Dziad932 napisał:

Dzięki , wczoraj nakupiłem w Dino niby orginalne z wielkopolski certyfikowane 😛a was nie ma 😉

Przyznam się że jak żyję, tak w Dino nie byłem. Najbliższy 15km ode mnie i nie po drodze.

Ale ma powstać 5 km ode mnie. Ino też będzie nie po drodze.

Opublikowano

Jeszcze trochę i będzie tego i u was sporo. W naszych stronach co kawałek. Ja mam do jednego 3 km do drugiego 7. 

Z tego co słyszałem od człowieka który pod Biernackiego ziemniaki sadził, plan mają na całą Polskę wejść ze swoimi sklepami.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Przyznam się że jak żyję, tak w Dino nie byłem. Najbliższy 15km ode mnie i nie po drodze.

Aaaa to ja to znam.Mam 3km od siebie i też jeszcze nie byłem

Opublikowano

Ja to chyba przestanę do Lidla chodzić.Wku.....mnie te komunikaty po ukraińsku.Ciekawe czy w Lwowskim Lidlu są komunikaty po Polsku?

Opublikowano

Już budują. W Tarłowie w 2 tygodnie od dziury w ziemi po stan surowy zamknięty.

Wczoraj już elewacja szła. Miejscowość mała a kilometr dalej biedronka.

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Dino u nas w każdej gminie. A w mojej to i Dino i  🐞 500m od mojej stodoły.

U mnie tak samo , Dino w mojej gminie to na pewno 3 

12 minut temu, Agrest napisał:

Ja mam blisko a do tego nie lubię łazić w tych wielkich Leclerc , Kaufland czy Lidl , w mieście powiatowym mamy każdego z nich a lidle nawet 2 do tego 6 biedronek . Nic tylko wydawać kasę🤨

11 minut temu, szymon09875 napisał:

Jeszcze trochę i będzie tego i u was sporo. W naszych stronach co kawałek. Ja mam do jednego 3 km do drugiego 7. 

Z tego co słyszałem od człowieka który pod Biernackiego ziemniaki sadził, plan mają na całą Polskę wejść ze swoimi sklepami.

I dobrze ,niech będzie wreszcie coś polskiego

Opublikowano
41 minut temu, Dziad932 napisał:

Marek a prezent jakiś masz dla mnie , może być bycek nawet hf jak za darmo 😛

Darmo to by nie chciał rosnąć 

39 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ooo właśnie, dla mnie choć z przyczepę obornika by podesłał.Ja nawet z bele g.... się uciesze😁

Podjedź załaduje 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Kto dzisiaj robi w polu:D.Mrozy idą trzeba siać.

Ja robię,Ludzie już pojechali i zaraz i ja że skrzyniami jadę.Ogulnie już na wielu polach sa ludzie

Opublikowano (edytowane)

Ja bym swientował ale qq na jednym polu wykoszona i można siać a w prognozach mróz za tydzień.Ciekawe co z tego wyjdzie.Zawsze ta qq jakoś szybciej wysychała i siało się wcześniej.

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v