Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Ludziowie, a jutro to kościelne święto ?

No nie, ale ja np. wstrzymuje się od pracy w tym dniu ze względu na pamięć o ludziach którzy ginęli w walce o niepodległość państwa. 

• Like 2
Opublikowano

dlatego jutro se pozwalam po kręcić śruby w patriotycznymi Ursusie 😄

hubertb napisał:

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Ludziowie, a jutro to kościelne święto ?

No nie, ale ja np. wstrzymuje się od pracy w tym dniu ze względu na pamięć o ludziach którzy ginęli w walce o niepodległość państwa. 

z nie masz Pan takiej maszyny w pracy żeby zrobić, podstawke pod tłumik do 80?

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Dla katolika tak jak ktoś czuje się katolikiem , lub Polakiem .

Znaczy nie swietujesz

Opublikowano
Łolek napisał:

Marcin zawsze tak było, a najczęściej pieprzą tak ci których ojce ze wsi do miasta poszli 

marcin19071980 napisał:

Na giełdzie jestem, jakie ludzie z miasta są głupie to glowa mała.Ile te chłopy teraz zarabiają to już ludzkie pojęcie przechodzi.Mliko po 4zl,minso po 30zl kg pyrki po 30zl za wór kapusta po3,50kg  tu sprzedają tanio a na sklep tak drogo,ceny z Biedronki biorą i tak pie.....glupoty

i jeszcze agrobiznes niech obejrzą tam to tylko chłopom ,,dajom,, 🙆‍♂️🤪

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, konteno napisał:

syzyfowa praca 

IMG_20221102_095714.jpg

rozmawiałem ze starym pracownikiem fabryki mebli forte w Białymstoku który dobrze pamięta zakład sprzed prywatyzacji i okazuje się że to co mi @damianzbr pisał odnośnie zakładu jest prawdą , szwaby w latach 90tych dały kasę na wykup od państwa i postawiły słupów z PL na dyrekcję i członków zarządu dając również paru zza Odry do rady nadzorczej , ciekawe ile jest jeszcze takich firemek chorągiewek które w czasach transformacji  tak zaczynały dzięki zagramanicznemu kapitałowi ,

kryzys doprowadził do zlikwidowania zakładu w Białymstoku

żeby liznąć to majty trzeba ściągnąć a do wsadzenia w nie dłoni niekoniecznie 

erosowomans

Kto ci obliczał obciążenia poprzeczne taczki? 😂😂 wystarcza takie wzmocnienia?

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

Znaczy nie swietujesz

Ja jutro flaga albo biało czerwone wstążki na traktor i w pole 

Ciekawe czy żółto niebieskie też te debile będą nosić 

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano

A musi cza dziś gnój wyrwać z obory i nie będę miał dylematów z jutrem.

Jakbyśta mie szukali to w łoborze bede.

Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał:

i jeszcze agrobiznes niech obejrzą tam to tylko chłopom ,,dajom,, 🙆‍♂️🤪

A nie dajom 🤔 nawozowe , suszowe, rodzinne czy tam jakieś 😛

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Ja jutro flaga albo biało czerwone wstążki na traktor i w pole 

Ciekawe czy żółto niebieskie też te debile będą nosić 

Na 100%

4 minuty temu, Dziad932 napisał:

A nie dajom 🤔 nawozowe , suszowe, rodzinne czy tam jakieś 😛

Dajo...tak to wyglad🔃

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Qwazi napisał:

@Łolek Marek lipa z tą krową. Strata. A gdzie Ty wybrakowane sprzedajesz?

Nie mam takich, wszystkie  zdrowe chodzące i w lux kondycji🙄

😉

A ta to jałówka 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Nie mam takich, wszystkie  zdrowe chodzące i w lux kondycji 😉

A ta to jałówka 

To to ja wiem. Ale przecież kiedyś kończą kadencję u Ciebie i trzeba wybrakować. Chyba, że dopisz dwie laktacje i na olx. Zaoferowalbym Ci jakąś na jej miejsce ale narazie mam albo już ocielone albo dopiero co zacielone albo do zacielenie. Byś se trochę koloru w oborze zrobił, a nie tak monotonnie czarne i białe😉

IMG_20220925_100914_484.jpg

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Nie mam takich, wszystkie  zdrowe chodzące i w lux kondycji🙄

😉

A ta to jałówka 

Marek a mogła mieć ładnego byczka ,dla mnie 😉

4 minuty temu, Qwazi napisał:

To to ja wiem. Ale przecież kiedyś kończą kadencję u Ciebie i trzeba wybrakować. Chyba, że dopisz dwie laktacje i na olx. Zaoferowalbym Ci jakąś na jej miejsce ale narazie mam albo już ocielone albo dopiero co zacielone albo do zacielenie. Byś se trochę koloru w oborze zrobił, a nie tak monotonnie czarne i białe😉

Czym zacielona ?

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Ta ze zdjęcia jest zacielona kawalerem o imieniu Motivation

To lux 

Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał:

Nie jest tak źle jak myślisz 

IMG_20221110_084946.jpg

IMG_20221110_084858.jpg

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

Z tym  ,,nożem'' w tym przypadku można polemizować ,zależy co miał na  myśli [glębiej] ,o jakie ,, drugie dno chodziło'' ;) ,tu i Bralczyk i Miodek mieli by robotę 😉

Kópę roboty 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Nie jest tak źle jak myślisz 

IMG_20221110_084946.jpg

IMG_20221110_084858.jpg

No faktycznie. Jest RW, NR i SM. Po tych SM to córki będą fajne. Zmniejszą zapotrzebowanie na rzepak i soję😊

1 minutę temu, radekz200 napisał:

Jak ty tu paszowozem wjeżdżasz? 

Radziu przecież widać, bo paszowóz stoi 😉

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v