Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W perfekcyjnym stanie nie będzie. Jak się chce perfekt to tylko nówka. 

Jak i u mnie, postoi w garażu ze 3 miesiące czy prawie 4, trzeba odpalić to się wsiada i pali, zalany płynem, podgrzane świece, parę sekund kręcenia i terkota. Z tym nigdy problemu nie było, akumulatory Centra Heavy jeszcze z markerem zapisaną ceną 165 zł za sztukę czyli stare jak świat, teraz za dwa takie to z 600 najmniej, rozrusznik oryginał. Jak w każdym starociu są rzeczy uciążliwe ale co tu wymagać... Tak jak piszesz jaki koń jest każdy widzi. Pali, skręca, hamuje, przegląd przechodzi to co chcieć. 

A ten roździelacz co kiedyś miałeś zakładać to masz czy jednak nie?

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

No to jest co innego, ale mi chodzi o to co napisałeś że cena nieosiągalna jak jest waga. Kupujących jest na pęczki 

Bo tak jest ,jak super cena to kupujący różnie reaguję na wagę , ale to opieram na moim terenie handlarzach TKI , tu w łódzkim to ceny zawsze odstawały i odstają , np średnia cena mleka plasuje się na ostatnim miejscu w kraju🤷‍♂️

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

A miałeś przyjechać... Moja rosołu nagotowala żebyś się rozgrzał po podróży i teraz pomidorowa cały tydzień będę jadł 😔😔

Jechałem, tylko mi adresu zapomniałeś podać i musiałem zawrócić 🥴

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W perfekcyjnym stanie nie będzie. Jak się chce perfekt to tylko nówka. 

Perfekcyjne to nie są nawet te co tylko po wystawach jeżdżą 

Braciak zawsze mówił że w jego przypadku to ciągnik, opryskiwacze i bus to najważniejsze i musi być niezawodne 

Ostatnimi czasy to po sezonie prowadził wszystkie po kolei do lokalnego mechaniora, i na pytanie co trzeba zrobić odpowiadał: wszystko co jest nie tak

Opublikowano
bratrolnika napisał:

O kurła, zgadłem. Czyżby coś większego się kroiło 🤔

Są dwie opcje ,albo się będzie zwijał, albo rozwijał 😁 

Większego raczej bardzo nie, prędzej coś świeższego

Ale wszystko się okaże na co fundusz pozwoli 

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Uuu będzie nowy ciapong, czyżby zmiana na nowego nh tak jak to u was na wsi mają w zwyczaju? 

Na nowy nie ma szans

będzie nowe rozdanie Prowu to na wiosnę RGM dołoży i weźmie nowke NH dam Ci namiar na gościa nie daleko Was co pisze wnioski

Opublikowano

A czemu mam nie mieć? Jest i działa, dużo lepsza obsługa niż oryginalny, nie trzeba się schylać. 

A bo coś tam marudziłeś że coś było nie tak.

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Bo tak jest ,jak super cena to kupujący różnie reaguję na wagę , ale to opieram na moim terenie handlarzach TKI , tu w łódzkim to ceny zawsze odstawały i odstają , np średnia cena mleka plasuje się na ostatnim miejscu w kraju🤷‍♂️

Wagę bydła?

Opublikowano
7 minut temu, wojtal24 napisał:

będzie nowe rozdanie Prowu to na wiosnę RGM dołoży i weźmie nowke NH dam Ci namiar na gościa nie daleko Was co pisze wnioski

Nie ma szans, RMG to przy zbożach można se brać, a nie przy warzywach i sadzie 

Opublikowano

dam Ci namiar na gościa Bąkowa nieźle pisze różne wnioski a może i go znacie

bratrolnika napisał:

7 minut temu, wojtal24 napisał:

Nie ma szans, RMG to przy zbożach można se brać, a nie przy warzywach i sadzie 

Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał:

A zetorka i ursusa sprzedaleś? Miałeś coś jeszcze oprócz nich 

Teraz mam dwa Case i łursusa. 

19 minut temu, bratrolnika napisał:

@PRIMO No to akurat miałbyś jednego z 3 na początku, jednego z 4 i jednego z piątką 

Dawny sąsiad tak New Hollandy kolekcjonuje, przez osiem lat kupił nową T5, T7 i teraz T6

Myślę czy łursusa nie pogonić i rozejrzeć się za Case z serii 42XX tyleże z turem. 

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Oj tam, u Niemców też ;)

A tak serio to było to do przewidzenia i jeśli będzie tylko 2x tyle to będzie dobrze 

Niemiecka najniższą krajowa od października koło 10 tysięcy a polska z 2400?

Opublikowano
12 minut temu, wojtal24 napisał:

dam Ci namiar na gościa Bąkowa nieźle pisze różne wnioski a może i go znacie

Od nas do Bąkowa to pewnie od ciebie bliżej 

11 minut temu, PRIMO napisał:

Teraz mam dwa Case i łursusa. 

Myślę czy łursusa nie pogonić i rozejrzeć się za Case z serii 42XX tyleże z turem. 

Fetorka pogoniłeś???

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Od nas do Bąkowa to pewnie od ciebie bliżej 

Fetorka pogoniłeś???

Nadawał się do remontu a bawić mi się nie chce w to to poszedł do mechanika a ten odkupił.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v