Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Nie chciałbym żeby wyszło że teście to nygusy bo tak nie jest to pracowici pozadni ludzie przede wszystkim teściu tylko jakoś nie mieli pomysłu 

no ja jakoś tak zrozumiałem.

dali co mieli. moim zdaniem powinieneś to uszanować,      

Opublikowano

To gdybyś zyski z firmy wydał na wczasy i przyjemności a ludzie niech kopią szpadlem zamiast kupić koparkę 

Teoretycznie masz rację ale gospodarstwo rolne to niby taka firma ale ludzie inaczej do tego podchodzą,w dodatku w tamtych latach.

Opublikowano
Krzak napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

ale Ty durny 🤦‍♂️

A ty mądry

człowieku zdrowie jest bezcenne a mając dobry traktor można było i mieć lepszy samochód niż malucha 🙋‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

A dzisiaj jak ktoś kupuje nowe maszyny za miliony na kredyt to ma pomysł? I spać po nocach nie mogą.

Kolega spać może i się zastanawia nad następnymi 

W większości za swoje 

Teraz ma brać nowego massey ferguson i może kolejną Valtra 

Wymienił by też kubote ale dziadek krzyczy że się do niej przyzwyczaił 

Opublikowano

człowieku zdrowie jest bezcenne a mając dobry traktor można było i mieć lepszy samochód niż malucha 🙋‍♂️

Racja,dlatego ja planuje kupić łyżkę na podnośnik do c330 :P

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Ostatnio mechanik mówił że fendt i df to jednorazówki są 

Już lepiej chyba dwa nh kupić, nie dość że będzie dwa to i wiadomo czego się yebye

Może nie jednorazówki bo trochę w tym grzebie ale widać spadek jakości.Co do NH to blisko mam serwis więc widzę co tam się dzieje.Nowe ciągniki w połówkach za warsztatem stoją.

Opublikowano
Karol6130 napisał:

14 minut temu, marcin19071980 napisał:

żeby mu Fenda kupić bo inaczej to gospodarki nie będzie

Ostatnio mechanik mówił że fendt i df to jednorazówki są 

Już lepiej chyba dwa nh kupić, nie dość że będzie dwa to i wiadomo czego się yebye

🤦‍♂️🤭 Karol 🙆‍♂️

Opublikowano

Może niektórzy nie będą chcieli wierzyć ale ja też za koniem biegałem i pewnie jakbym teraz miał koniem robić to bym jeszcze potrafił ( ale raczej bym nie chciał ). Kosą są się nauczyłem kosić jak po 150 królików trzymałem za gówniarza. Skubane pełny wóz trawy dziennie opierdzielały. No to się źrebaka w stajni zostawiało, kobyłę do woza, kosę, grabie i widły i na wały przy Nerze, po trawę. Zawsze po szkole, codziennie. Dziadek tylko mi kosę klepał i ostrzył. A potrafił. Ale jak króliki sprzedałem to sobie nowego rometa kadeta za nie kupiłem. No i poza tym trzeba było swoje w gospodarce pomóc. Coś ciągnikiem, ale mnóstwo ręcznie. Przyjechałem z pierwszego dnia matury to poszedłem burak przerywać. A ile wysłodków się z wagonów na przyczepy gablami wrzuciło

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

jaką ? co chcesz tym robić?

Opublikowano
Łolek napisał:

4 minuty temu, Krzak napisał:

A ty mądry

To gdybyś zyski z firmy wydał na wczasy i przyjemności a ludzie niech kopią szpadlem zamiast kupić koparkę 

👍 nic dodać nic ująć

Krzak napisał:

Nie chciałbym żeby wyszło że teście to nygusy bo tak nie jest to pracowici pozadni ludzie przede wszystkim teściu tylko jakoś nie mieli pomysłu 

A dzisiaj jak ktoś kupuje nowe maszyny za miliony na kredyt to ma pomysł? I spać po nocach nie mogą.

jakie miliony 🙆‍♂️ jak pijoter zaczynasz pier....ć

Pafnucy napisał:

no ja jakoś tak zrozumiałem.

dali co mieli. moim zdaniem powinieneś to uszanować,      

myslę że szanuje dobre że nie znasz mojego teścia 🤦‍♂️🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

jaką ? co chcesz tym robić?

Taką niską a nie na tym długim ramieniu. A potrzebna będzie żeby podwórko wyrównać,to jakiś kamień podiweźć,piasek ziemię bo ja sporo takich rzeczy robię. Przy ogródku taka się przyda.

Opublikowano
Krzak napisał:

Teoretycznie masz rację ale gospodarstwo rolne to niby taka firma ale ludzie inaczej do tego podchodzą,w dodatku w tamtych latach.

taaaa 🤦‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Może niektórzy nie będą chcieli wierzyć ale ja też za koniem biegałem i pewnie jakbym teraz miał koniem robić to bym jeszcze potrafił ( ale raczej bym nie chciał ). Kosą są się nauczyłem kosić jak po 150 królików trzymałem za gówniarza. Skubane pełny wóz trawy dziennie opierdzielały. No to się źrebaka w stajni zostawiało, kobyłę do woza, kosę, grabie i widły i na wały przy Nerze, po trawę. Zawsze po szkole, codziennie. Dziadek tylko mi kosę klepał i ostrzył. A potrafił. Ale jak króliki sprzedałem to sobie nowego rometa kadeta za nie kupiłem. No i poza tym trzeba było swoje w gospodarce pomóc. Coś ciągnikiem, ale mnóstwo ręcznie. Przyjechałem z pierwszego dnia matury to poszedłem burak przerywać. A ile wysłodków się z wagonów na przyczepy gablami wrzuciło

I to są czasy w których chciałbym żyć. Skromnie ale spokojnie.

Opublikowano
Krzak napisał:

noe kupuj wiekszy szpadel se kup a kase%%%🤪

Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

Skromnie ale spokojnie.

to teraz tak żyć się nie da?

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Pafnucy napisał:

któryś już raz napisałeś że takie zacofane było.

ciekawe jak teście i żona by się czuli po takich opisach?

jeśli z nieróbstwa, to nawet by mnie to nie zainteresowało.

nie po to Bozia rączki dała, by siedzieć na d*pie i czekać tylko kiedy gmina na wszystko da.

że czemu?

nie dla każdego sensem zycia jest ciągłe pchanie kasy w gospodarstwo.

Brałem ślub z żoną nie tesciami i majątkiem 

Oni znają moje zdanie i teraz też to widzą i powtarzają ze wiele rzeczy można było zrobić inaczej 

Pewnie kiedyś moje dzieci też powiedzą że mogłem zrobić coś lepiej inaczej taka kolej rzeczy 

A że jestem prostolinijny i szczery to nie owijam i nie pudruje  czy to się komuś podoba czy nie i za to niektórzy mnie cenią 

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

to teraz tak żyć się nie da?

Da się i będę tak żył.

Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

Eleganta mieli 

Prawo jazdy robiłem na Polonezie ale instruktor mówi że dobrze by było z godzinę maluchem pojeździć.No to wsadził mnie w to patologiczne auto.Ledwie wszedłem 198cm wzrostu.Regulacja siedzenia się skończyła 1dynke wybijałem pod kolanem a że zima to było to sprzęgło wciskałem razem z hamulcem.Katastrofa.Jeszcze gorzej było mi z niego wysiąść niż wsiąść.Moja Samara w stosunku do malucha to był Roys Roys

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v