Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, sadownik12 napisał:

Przy B+E też wbijają T. Tak tłumaczyli w ośrodku, bo pierowtnie tą kategorię chciałem zrobić. Ale przeanalizowałem, że jak mam już dymać na B+E to pyknę na duże.

To już też pisałem. W jednych starostwach wbijają w innych nie. Ogólnie mogli to robić przez rok, kiedy można było jeździć na BE tak samo jak na T. Potem się to zmieniło i już nie mogą. Niektórzy z rozpędu nadal podobno wbijają. U mnie nie

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

To daj znać ile. Bo jego to bym sobie wziął. Coraz słabiej wychodzę na obecnym układzie... 

Nigdzie rdzy nie uświadczy -dwie dziury są zrobione ładowaczem 🤣

Sądzę że się dogadamy tym bardziej że jeden taki mocno chce cały ten zestaw..........

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

bo inaczej emerytura i starość 

no to żeś mie nastraszył... 🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

To już też pisałem. W jednych starostwach wbijają w innych nie. Ogólnie mogli to robić przez rok, kiedy można było jeździć na BE tak samo jak na T. Potem się to zmieniło i już nie mogą. Niektórzy z rozpędu nadal podobno wbijają. U mnie nie

Ale jeździć ciągnikiem można na B+E? 

I do jakiej masy 

Opublikowano

Ja nawet nie wiem czy przy wymianie prawka nie wbiliby tej kategorii. W każdym razie, w Małopolsce problemu z tym nie ma :).

Opublikowano
8 minut temu, donweter1989 napisał:

Max na rok chyba można. I tak się ten smart kalkuluje nawet po podwyżkach. Mogli by mi w końcu ten paczkomat we wsi postawić co to go od kilku lat obiecują. Aktualnie ma powstać obok Dino, które miało być otwarte dwa lata temu a nadal go nie ma

Mam do września 2023. Kalkuluje się i tak robię zakupy dla połowy rodziny. Aż przystanelam jak zobaczyłam że płyn zimowy do szyb kosztuje 26 zł 

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Ale jeździć ciągnikiem można na B+E? 

I do jakiej masy 

Ciągnikiem na B można, O tonaż przyczepy chodzi przy B+E. Bo z tego by wynikało, że przy B+E można tylko 1 przyczepę mieć z tyłu.

Opublikowano
13 minut temu, donweter1989 napisał:

Ja robiłem b+e natomiast kolega poszedł tym samym tropem co Ty. Nawet wtedy mu się jazda dużymi nie śniła. Aktualnie buja na ciężarowych więc się przydało.

A ja odwrotnie. Mam cały plastik plus koparki i koparko ładowarki. Ale poza ciągnikiem w polu mało jeżdżę 😂🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Ale podobno prawo nie działa wstecz. Więc na mój malutki rozumek myślę tak, że gdy robiłem b+e to mogłem jeździć jak na T więc teraz dla mnie jest tak samo?

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Ciągnikiem na B można, O tonaż przyczepy chodzi przy B+E. Bo z tego by wynikało, że przy B+E można tylko 1 przyczepę mieć z tyłu.

Nie. Można nawet dwie, ale DMC do 3,5 t

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Przecież z prasą ślubu nie bierze 

Może nią sezon porobić i znowu zmienić 

ło to to t ot

Opublikowano
Przed chwilą, donweter1989 napisał:

Ale podobno prawo nie działa wstecz. Więc na mój malutki rozumek myślę tak, że gdy robiłem b+e to mogłem jeździć jak na T więc teraz dla mnie jest tak samo?

Wykroczenie popełnisz teraz, przy obowiązujących przepisach, a nie wtedy, gdy obowiązywały inne

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

Pioter muszę kiedyś z Tobą ,,ćwiartkę,, wypić 🤭😁

Z takimi jak ty nigdy. Wolę do lustra niż z tobą. 

a jak bym o litra postawił 🤭🤔

Opublikowano

Nie. Można nawet dwie, ale DMC do 3,5 t

Kurka, interesujące jest to co piszesz. Jednak prawo w Polsce jest pojebane.

Opublikowano

Można nawet dwie, ale DMC do 3,5 t

jesteś pewien? tylko z ciekawości , bo wydawało mi się że jedna.

Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Jeżeli nie masz wbite T to nic wstecz nie musi działać po prostu nie masz tej kategorii a czy możesz jechać ciągnikiem z przyczepami to już zależy kto jak to interpretuje 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Hehe mnie rozśmieszyło jak gościu na kursach powiedział że ciągnik może ciągnąć nawet 3 razy tyle co sam waży 🤣🤣🤣 

Ale co cię tak rozśmieszyło, że tak mało, czy tak dużo?

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Jeżeli nie masz wbite T to nic wstecz nie musi działać po prostu nie masz tej kategorii a czy możesz jechać ciągnikiem z przyczepami to już zależy kto jak to interpretuje 

No mi nie wbili wtedy. W kolejnych latach wbijali. Sądziłem, że jak będę wymieniał prawko to wtedy mi wbiją T jak tym którym obecnie wbijają T po zrobieniu E do B

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v