Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

@szymon09875 amazone zaf 803, na co zwracać uwagę oprócz oczywistych luzów?🤔

Odrazu Ci mówię do wapna się nie nada.

Na dna czy nie wygnite bo to ich słaby punkt, no i na łączeniu ramy ze zbiornikiem bo tam gniją. 3 amazonki miałem i każda w tym miejscu ruda się robiła.

Obejrzyj dokładnie obudowę przekładni czy wrazie w da się ją rozkręcić, bo moglibyc magicy i zaspawac

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

U mnie próby pszenicy na śnieć pobrali.

też to samo I jeszcze jakąś kontrolę dopisali. 

grzecznie pani się uśmiecha i mówi że lubią robić u mnie kontrolę, to ja im grzecznie by się zajeli upaincami, a jak nie mogą to niech zmienią obiekt zainteresowań i się wezmą za innych. 

zwłaszcza za tych co psiukacze nie porejestrowane i brak kursów. 

Opublikowano
HF86 napisał:

zwłaszcza za tych co psiukacze nie porejestrowane i brak kursów.

Jak mają jechać jak nie zarejestrowane psiukacze. Oni ich w systemie nie mają.

dejmian90 napisał:

Kurna udało się zalogować na aplikacje suszową i pobrać protokół ale się nie chce otworzyć. Ech ciągle pod górkę. 

Są już protokoły?

Opublikowano

Wolą pisać tam gdzie wszystko jest ok. Bo ciulowo wynik kontroli to i dla nich kłopot.

Dostali nagły przykaz z góry by pobierać próbki, rzekomo o eksport do Chin chodzi

Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał:

Odrazu Ci mówię do wapna się nie nada.

Na dna czy nie wygnite bo to ich słaby punkt, no i na łączeniu ramy ze zbiornikiem bo tam gniją. 3 amazonki miałem i każda w tym miejscu ruda się robiła.

Obejrzyj dokładnie obudowę przekładni czy wrazie w da się ją rozkręcić, bo moglibyc magicy i zaspawac

Czemu do wapna nie? Oglądałem dziś za s. Miało być wszystko lux a się okazało że połowy łożysk nie ma w przekładni a zasuwę to jedna prawie palcem rozkruszyłem...

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Czemu do wapna nie? Oglądałem dziś za s. Miało być wszystko lux a się okazało że połowy łożysk nie ma w przekładni a zasuwę to jedna prawie palcem rozkruszyłem...

Mieszadła są szybkoobrotowe. Celuj w raucha, też idzie dobrze kupić. 

• Like 1
Opublikowano

Panie jak wapno lejkiem poszło to i tym pójdzie😂, mam też na oku jakiś lely ale jakoś on dziwny mi się wydaje, no i to jest taki co wchodzi 1000 to nawet z jednym bb może ciapka przetwarzać 🤔

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Mieszadła są szybkoobrotowe. Celuj w raucha, też idzie dobrze kupić. 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Panie jak wapno lejkiem poszło to i tym pójdzie😂, mam też na oku jakiś lely ale jakoś on dziwny mi się wydaje, no i to jest taki co wchodzi 1000 to nawet z jednym bb może ciapka przetwarzać 🤔

No może, z saletrzaku za-e robił niezła mąkę na dnie 

1 minutę temu, Bananek napisał:

Protokół Wrócił na profil zaufany?

Tak, jak się zalogujesz do tej aplikacji suszowej to tam gdzie teraz Ci się pojawia że wniosek wysłany będzie protokół i zestawienie upraw.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

No może, z saletrzaku za-e robił niezła mąkę na dnie 

Tak, jak się zalogujesz do tej aplikacji suszowej to tam gdzie teraz Ci się pojawia że wniosek wysłany będzie protokół i zestawienie upraw.

To i lejek robi ale w miarę idzie 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

A weź i się zaloguj. Może jutro w szkole spróbuję jak wszyscy normalni rolnicy jeszcze śpią. 😉

Opublikowano
25 minut temu, Karol6130 napisał:

Pewnie tak było że Antybiotyk nie trafiony był. 

Bywa. 

To nie u mnie, jakiś rolnik wywołał 12 rui, a nie za bardzo pomagał ich łapać do badania 

Wet sam się zanim ganiał 

Wet zostawił żebym tej twojej agresorce głupiego Jasia mógł dać 😁

Sprzątaj zetora 😁😉

IMG_20221103_185827.jpg

Ale szukasz sposobu na Zetora😜. Nie będę sprzątał! Brudnego nie weźmiesz 😂🤣

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, Agrest napisał:

Rysiek, szykuj skarpety, choć nie wiadomo jak duże ale będą potrzebne. Będzie socjal🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

https://www.e-sadownictwo.pl/wiadomosci/z-kraju/11890-bedzie-dodatkowe-wsparcie-dla-rolnikow

Że coś do paliwa dołożą? 

40 minut temu, Agrest napisał:

Rysiek, szykuj skarpety, choć nie wiadomo jak duże ale będą potrzebne. Będzie socjal🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

https://www.e-sadownictwo.pl/wiadomosci/z-kraju/11890-bedzie-dodatkowe-wsparcie-dla-rolnikow

Że coś do paliwa dołożą? 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Bocznymi wrócę, przynajmniej jagodziankom będzie ciepło😂 

Nie będą ściągać majtek przez głowę 🤣

A się uparł. Coraz bardziej się trzeba od Ciebie opędzać 😂🤣. Nie dom i już 😜 ani na boczne ani na jałtostrade🤪

Opublikowano

Kto to wie. Artykuł z tytułami dla kliknięć , w środku nic.

Niemniej wychodzi że nad jakąś pomocą pracują.

Muszą wymyśleć coś chwytliwego medialnie a mało przydatnego i mało obciążającego budżet.

Opublikowano
37 minut temu, szymon09875 napisał:

Do soboty rana mam

16675004411464631271874656142383.jpg

A w sobotę co 🤔 na złom 

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

A weź i się zaloguj. Może jutro w szkole spróbuję jak wszyscy normalni rolnicy jeszcze śpią. 😉

Nie da się zalogować a jak się zaloguje to nie można wygenerować pliku i tak już z tydzień 

Opublikowano
39 minut temu, Łolek napisał:

W imię Ojca i  Syna co się tobie stało 

Niech czyklopuje bez awarii 

A trzeba coś kupić żeby sobie humor poprawić 😛

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Kto to wie. Artykuł z tytułami dla kliknięć , w środku nic.

Niemniej wychodzi że nad jakąś pomocą pracują.

Muszą wymyśleć coś chwytliwego medialnie a mało przydatnego i mało obciążającego budżet.

Wymyśla pewnie jakieś limity albo okresy zakupu. Węglowe to mi dali jakoś szybko nawet. Na 500 l ropy mało jeszcze dołożyć trzeba

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v