Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Wkońcu głos rozsądku bo już mi się rzygać chciało od tego idiotycznego bełkotu. 

A może w ciąży jesteś jak Cię mdli albo jelitowka cię bierze 

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Nie nawet chciałem założyć co by na łeb nie leciało ale tam staro dawne krokwie i jak da rynny to drzwi nie otworzy 

nic nie wykombinuje?

a okap skrócić?

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

Nie nawet chciałem założyć co by na łeb nie leciało ale tam staro dawne krokwie i jak da rynny to drzwi nie otworzy 

Można skrócić krokwie 

6 minut temu, Łolek napisał:

A może w ciąży jesteś jak Cię mdli albo jelitowka cię bierze 

Nie. Zawsze jak słucham czy czytam idiotów to mam odruch wymiotny 🤷‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

A widzisz jak by miała trochę tam szczeciny to by trzonek doprawił i by była szczota 

200 bez kwita 

450

O, to przystępnie, nie ma co se szarpać szarych komórek 😁 zadzwonię jutro zapytam. Dzięki 👍

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Tam bedziesz dachy wymieniał 😂😂 lepiej daj dla śwagra 😛

Dla siostry dam. Szwagier jedynie co dostał to wypłatę jak mi krowy doił. Obiadów już nie będę wypominał 🙈 chociaż między Bogiem a prawdą to od jakiegoś czasu zdecydowanie zbyt często wpada na obiadek 😂 

• Haha 2
Opublikowano
Dziad932 napisał:

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Kto jeszcze składa na ten eternit? 😛

Ja właśnie założyłem 🤭

eternit 🤔🤦‍♂️

radekz200 napisał:

Przed chwilą, Łolek napisał:

O ty sknero  pewno chcesz zaoszczędzić 

to zwijane założysz 😛

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Ej nie oddawajcie córek za darmo

mi teściowa darmo chciała oddać a potem se przypomniała że sama na starość w wielkiej chacie zostanie i nikt jej nie pomoże, bo nawet jej mąż woli w garażu mieszkać jak z nią 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Za darmo? to już nie trzeba teraz dopłacać we wianie? to jakiś deficyt się zrobił żeby jeszcze na tym zarobić? O.o

Opublikowano
40 minut temu, slawek74 napisał:

eternit 🤔🤦‍♂️

to zwijane założysz 😛

Eurofale 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

no to nie wiem jak Rysiek tak. Ty raczej też prądu nie nadużywasz.

Tyle co u Ryśka to do zrobienia jakbym sam w domu mieszkał. U mnie rachunek robi to, że dwie zamrażarki idą, w lecie trzecia lodówka ( przechowanie jajek dla klientów) no i wiosną żarówka kwoka 100W, w tym roku poświeciła pewnie w sumie z dwa miesiące w "trybie ciągłym" bo i wiosennemu rzutowi brojlerów dogrzewałem i perlikom potem.

Opublikowano
15 minut temu, Pafnucy napisał:

yyyy. znaczy za Ciebie rodzice dopłacali? 🤔

Nic mi o tym nie wiadomo

15 minut temu, Desperado napisał:

Za darmo? to już nie trzeba teraz dopłacać we wianie? to jakiś deficyt się zrobił żeby jeszcze na tym zarobić? O.o

Chętni są towaru brak

Opublikowano

Rysiek też łutka z Lidla mrozi...

Pewno ma jakie dymano i sam prąd robi...

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Operując konkretniejszymi liczbami - roczne zużycie waha się między 2600-2700 kWh. Jakby trochę pokombinował to by się trochę udało zejść, o jakieś 300-400 kWh spokojnie.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

a teraz żeby coś podgrzać, czy się dogrzać to od jutra promocja w Lidlu na znicze 🤭

Opublikowano

Ja tam nie lubię oszczędzać.

Po co to żyć jeśli stać, a odmawia się sobie drobnych przyjemności.

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Operując konkretniejszymi liczbami - roczne zużycie waha się między 2600-2700 kWh. Jakby trochę pokombinował to by się trochę udało zejść, o jakieś 300-400 kWh spokojnie.

Opublikowano
28 minut temu, malaczarna napisał:

Dopóki się towar nie zestarzeje będę cenił 🤭. Drogo 🤔

49 minut temu, slawek74 napisał:

za 15lat to on będzie ,,dziad,, 🤭🤪

Myślisz, że nie będzie go stać 🤔

49 minut temu, Łolek napisał:

@Karol6130ty@Karol6130ty pewno nie wiesz ale @Qwazi@Qwazi to jeszcze jedną córkę ma  tylko musisz za nią ciut poczekać

Jakieś z 15 lat 

Oj Marek ja tak skrzętnie ukrywałem. Teraz się będę musiał podwójnie od Karola opędzać 🤭

8 minut temu, malaczarna napisał:

Nic mi o tym nie wiadomo

Chętni są towaru brak

Skoro tak to będzie można w klienteli przebierać 😜

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Ja tam nie lubię oszczędzać.

Po co to żyć jeśli stać, a odmawia się sobie drobnych przyjemności.

Wiesz, urządzeń na prąd znowu wiele nie mam, zmywarki brak, jedynie ten piekarnik dużo pracuje bo mikserów itp nie używam. Jedynie czasem maszynka do mięsa ale to kilka razy w roku - kiełbasa i pasztet.

Opublikowano (edytowane)

Mam takie pytanie.

Czy takie zwykłe dojarki alfa lawal z jedną konwia to ludzie jeszcze kupują?

Edytowane przez Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v