Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

O kiedyś to było... Kiedyś to były czasy dziewuchy same się pchały na... Ehh. I węgiel kiedyś był i inne takie 

Ja tam nie tęsknię za tym co było.

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Ja tam nie tęsknię za tym co było.

jak komuś sie nie wiedzie, to tęskni za dawnym.

Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie, samochód narazie nie planuję 

a z rębaka też całkiem zrezygnowałeś?

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

O kiedyś to było... Kiedyś to były czasy dziewuchy same się pchały na... Ehh. I węgiel kiedyś był i inne takie 

Węgiel jest tylko cena. Teraz mniej problemów jak dziewuchy się nie pchają 

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

a mi się ckni za beztroskim życiem

a mi nie, bo takie mam... 😄

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Nie wiem, na dziś tak, a co za jakiś czas to się zobaczy

mam chęć taki mniejszy wziąć, ale się zastanawiam jakos.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

5 minut temu, DANDYS napisał:

toć to paranoja, żeby to do wiosny do jeździło i spale tego klamota

Ursus się psuje

Germaniec tak samo

To może co źle robisz

Ursus obrabia 50ha a golf wymęczony bo latam do roboty ponad 100km dziennie, ale czekam na kurs na koparkę i będę starał się do roboty bliżej

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Do czasu sprzed 19 roku życia bardzo chętnie bym wrócił. 5 czy 6 lat do tyłu nie chciał bym się cofnąć 

yyyy, od ilu Mery znasz///???

Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał:

Jak ktoś trochę pomaszerował w kamaszach i za plecami kałacha suwadłem do kręgosłupa potargał, to i nauczyć się siać z dwóch garści mu łatwiej

No ,ja w kamaszach nie byłem ,ale byłem po bilet i wtedy bym dostał chyba zieloną górę o ile pamiętam ,była to póżniejsza godzina i bliższe jednostki rozdysponowali . Akurat jeszcze nauki ,,pobierałem'' i kazali mi pisać odroczenie ,a póżniej gospodarka na siebie i jakoś tak obleciało . Gdzieś w książeczce przeniesiony do rezerwy ,a w razie draki jako kierowca . O tak oooo .

Opublikowano
16 minut temu, Pafnucy napisał:

niby nie aż tak daleko, a klimat całkiem różny...

Przecież blisko 20 lat temu a i wcześniej korpiele rwało się w listopadzie a siew pszenicy to jak dziadek mawiał abo wczas abo późno. Nieraz się siało po 20.10. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v