Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

gófno były 🤭

Eee no nieee 

Gófna dostały to coś tam urosło 🤭

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

ale to nic nie zmienia. naprawdę dobrze by było gdyby Cię ktoś nauczył orać.

A na co mnie to 😉

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Jak będę orał na zimę to odczepie 😉taj po ziemniaka, w środę będzie tu siane zboże 

A gdzie napisałem że to zimowa orka 🤔

To po co to orać? Toć to goła ziemia jest.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Pierwszy raz w źyciu będę orał w listopadzie

starość nie radość....

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ale choć fotel wypróbuję

dedykowany do???????

Opublikowano
19 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Właśnie te dobre bo materiałowe, tamte to skaja.

Nie wygląda

Screenshot_2022-10-31-16-50-31-43.jpg

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Pierwszy raz w źyciu będę orał w listopadzie

Ale choć fotel wypróbuję😁

Pfiiiiii ja to trawę w grudniu przed świętami zbierałem a ten się podnieca orką w listopadzie 🤭

3 minuty temu, Leszy napisał:

Żeby ładnie wyglądało 

Bo jak to patrzeć na polu które brzydko wygląda 😉

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

by strukturę stworzyć...

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Lżej to bym nie powiedział, próbowałem ale wolę na jedną rękę. Dwoma to tak jak lejkiem, jedna ręka się lepiej wywinie, druga gorzej, bardziej się człowiek zmęczy machając obiema rękami niż 2x więcej przedreptać.

To tak jak z rowerem . pierwszy raz lecisz na łeb i co ,dalej się nie uczysz ,lepiej piechotą zapier..... . Ach Ty Piotr,jak co se w łeb wbijesz ,tak umarl w butach  .                  Pies dostał żółtaczki  ,no wiecie wy co ,w sobotę zaczął być smutny ,a dziś wet leczy od żółtaczki ,oczy żółte i skóra 🙆‍♀️

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

I u nas pod cmentarzem korki.

Jest zakaz a ludzie i tak parkują. 

Wczoraj policja 60 mandatów że wystawiła. 

Dziś byli do poludnia. 

Handlarze mówią parkującym że nie wolno parkować bo mandaty, a ci nic. 

Parking pod kościołem pusty, na cmentarz od parkingu 200m

Parking prywatny pusty bo trzeba dać 10 zł 

Jakiś Janusz niósł odkurzacz do liści 🙆‍♂️🤦‍♂️

Ale się nie załapałeś?🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

W moim rejonie jeszcze kupę pszenic do siewu, kukurydza się kosi tylko szum, w znacznej części po niej będzie pszenica.

są jakieś mrozy u Was?

u nas nie do pomyślenia taki termin siewu...

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Pfiiiiii ja to trawę w grudniu przed świętami zbierałem a ten się podnieca orką w listopadzie 🤭

Żeby ładnie wyglądało 

Jak byś tą ceówką co masz przy pługu przeciągnął to by było to samo 

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

by strukturę stworzyć...

Plaży? 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Pafnucy napisał:

są jakieś mrozy u Was?

E tam. Na pewno ktoś pomyślał a może I jeszcze i zasieje 🤣

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

są jakieś mrozy u Was?

Mrozy to może w styczniu jakieś. Póki co jedyny przymrozek był 21.10 i to taki ledwo ledwo, bodajże -2 niecałe. Pszenica po kukurydzy siana 22.10 wczoraj już szpilkowała. Siewy początkiem a nawet w połowie listopada nikogo nie dziwią. 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Jak byś tą ceówką co masz przy pługu przeciągnął to by było to samo 

Eeee no gdzie... 

Chociaż w tym roku łętow mało to szło orać i się nie pchało bo jak dużo było to najpierw talerzówka żeby wymieszać a dopiero później orka 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy napisał:

są jakieś mrozy u Was?

To zalezy gdzie w lubelskim. Ojciec jest w trakcie kopania burakow to jeszcze pszenice bedzie sial. @Rolnik1973 a ja jeszcze po dyniach mam nie potalerzowane bo orac od razu to bedsie zapychalo. Mialem wozic obornik ale zpryzmuje i niech czeka do wiosny.

Edytowane przez Belaruss820
Literówka
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mrozy to może w styczniu jakieś. Póki co jedyny przymrozek był 21.10 i to taki ledwo ledwo, bodajże -2 niecałe. Pszenica po kukurydzy siana 22.10 wczoraj już szpilkowała. Siewy początkiem a nawet w połowie listopada nikogo nie dziwią. 

niby nie aż tak daleko, a klimat całkiem różny...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, kizak napisał:

To tak jak z rowerem . pierwszy raz lecisz na łeb i co ,dalej się nie uczysz ,lepiej piechotą zapier..... . Ach Ty Piotr,jak co se w łeb wbijesz ,tak umarl w butach  .                  Pies dostał żółtaczki  ,no wiecie wy co ,w sobotę zaczął być smutny ,a dziś wet leczy od żółtaczki ,oczy żółte i skóra 🙆‍♀️

Jak ktoś trochę pomaszerował w kamaszach i za plecami kałacha suwadłem do kręgosłupa potargał, to i nauczyć się siać z dwóch garści mu łatwiej

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
21 minut temu, Pafnucy napisał:

a jak było.... jak byłeś młody...?

weź ... jeszcze kto uwierzy...

O kiedyś to było... Kiedyś to były czasy dziewuchy same się pchały na... Ehh. I węgiel kiedyś był i inne takie 

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Eeee no gdzie... 

Chociaż w tym roku łętow mało to szło orać i się nie pchało bo jak dużo było to najpierw talerzówka żeby wymieszać a dopiero później orka 

Dobrze, że paliwo tanie to można jeździć po polach. 😉

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v