Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

A odnosnie robakow,u syna w przedszkolu byly owsiki to odrobaczylismy swojego i przy okazji sami wzielismy ten pyrantelum czy jakos tak

Bo odrobaczanie jednej osoby nie ma sensu. Trzeba całą rodziną.

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Jakieś tam chęci były jak było dla kogo robić a teraz nawet te denne witaminy nie pomagają 

Matka mnie do lekarza wysyła bo pracowałem a nagle przestałem i siedzę ciągle taki przyjebny ...

Odstaw narkotyki i dragi 😛

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Jakieś tam chęci były jak było dla kogo robić a teraz nawet te denne witaminy nie pomagają 

Matka mnie do lekarza wysyła bo pracowałem a nagle przestałem i siedzę ciągle taki przyjebny ...

Do psychologa idź 

Opublikowano
13 minut temu, Łolek napisał:

No akurat tego nie widać, znajomych dzieciak miał bóle głowy osłabienie często  kaszel infekcje itp kilku lekarzy i dopiero w szpitalu jakaś doktorka zapytała czy miał robione badanie pod tym kątem i okazało się że trafiła po kilku tygodniach dzieciak doszedł do siebie 

Dzisiaj społeczeństwo jest bardzo zarobaczywione. Mało który doktor wogóleczwraca na to uwagę. Jedynie pediatrzy jeszcze jako takie zainteresowanie przejawiają. 

Jak dzieci były małe to też regularnie braliśmy pyrantelum.

Tylko to powinno być skolerowane z odrobaczsniem psów, kotów.

No i jedne badania na obecność nie gwarantują pozytywnego wyniku bo trzeba trafić w wysiew jaj. 

Glista jest sporym problemem.

Nasilający się suchy świszczący kaszel co 3-4 tygodnie może być objawem migracji larw. Wówczas chyba w płucach bytują. Było na biologii ale nie pamiętam czy nie pomyliłem

Opublikowano
17 minut temu, Bananek napisał:

Jak masz styczność że zwierzętami to jest to całkiem możliwa opcja. My regularnie się odrobaczamy całą rodziną.

A że jak?

12 minut temu, Łolek napisał:

@kris91ja jak mnie nerwica doebala to też mnie stale glowa bolała i zero zapału i chęci do pracy do tego stopnia że wymiotowałem i  biegunka i szpital teraz od 2 lat leki i w miarę możliwości jest dibrze

Ja to nad wyraz spokojny człowiek, w sumie o robakach żaden lekarz nic nie mówił, kiedyś mówili że na robaki nafty się nawąchać 🤔

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Bo odrobaczanie jednej osoby nie ma sensu. Trzeba całą rodziną.

W wypadku owsików rodzina,  zwierzęta plus wygotowanie/pranie w 90⁰ pościeli, zasłon firan. 

Opublikowano
8 minut temu, TheraRolnik napisał:

Pogadać to ja mogę do sąsiada jechać... I płacić nie trzeba 

O jak ty jeszcze mało wiesz 

Tylko psycholog po rozmowie albo odpuści albo do psychiatry 

Opublikowano (edytowane)

W dzisiejszych czasach dużo osób walczy z depresją , czasem jest dobra mina do złej gry. Na codzien niby uśmiechnięta a w środku zżera psychika. Pozory mylą

Edytowane przez mf362
  • Like 3
Opublikowano

@Agrest ta działka to tylko 4 ha a Ty masz do mnie spory kawałek a i cena za niska nie jest więc mam nadzieję że odpuścisz 😅 Wstępnie 250tys za 4 ha  około 8 letnich krzaków z taką ilością  chwastów wysokości około 1.6m że prawie porzeczek nie widać. 

Tak znam , robił u mnie aronię , za 1.15ha wziął 1500 tylko każdy rządek 2 razy przejechał . Ciągnik mam sadownika 88KM więc powinien dać radę no i za cenę usługi wykarczowania miałbym glebogryzarkę  swoją ale z drugiej strony nie męczył bym swojego sprzętu . Trzeba się z tym przespać 😅

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

@Rolnik1973 jeżeli masz kwarantannę to dostaniesz 1400 zł z krusu a jak wpisaną izolację to figa z makiem.

@Ursus932 jakie wymiary ma ten budynek.

Jeżeli będziesz ruszał dachu to na strop położyć wełnę dla izolacji stropu a komin z w gospodarczym postawić nowy systemowy z wkładem ceramicznym  tylko większy przekrój.

U mnie jest fi 200

Coś koło 6 m szeroki no a długi 13 , ale całą długość bym nie wykorzystał , u góry myślałem żeby normalnie na strop wylać perlit i można zrobić sypialnie u góry .Komin bez problemu się postawi

Teraz tylko nie wiem jak to ugryźć ,czy legalizować 🤔 żeby mi się nadzór nie dowalił . Chociaż sąsiadów mam 💪 to nie doniosą 

Opublikowano
24 minuty temu, slawek74 napisał:

a to Twoja wina że drogo 🤔 za byka dobrze brać to ok ale za maszyny zapłacić to boli 🤭😜

Mowie mu ze to normalne ceny,ze zaraz bedzie drożało i tak. Tu chodzi o ładowarke,facet mi wprost powiedzial ze jak dobry slrzet i sie spodoba to brac bo za moesiac dwa dycha do góry. Oj co ja sie mam z tym starym,on niedouczony,nie ma pojęcia o cenach,mysli ze wszystko po taniosci da sie kupic. Po taniosci to ja mu jedną rzecz zalatwie bo i tak juz nie bedzie mial nic do powiedzenia wtedy🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Coś koło 6 m szeroki no a długi 13 , ale całą długość bym nie wykorzystał , u góry myślałem żeby normalnie na strop wylać perlit i można zrobić sypialnie u góry .Komin bez problemu się postawi

Teraz tylko nie wiem jak to ugryźć ,czy legalizować 🤔 żeby mi się nadzór nie dowalił . Chociaż sąsiadów mam 💪 to nie doniosą 

Bardziej chodzi o konstrukcję dachu żeby zmienić to trzeba legalizować według chorego prawa

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Coś koło 6 m szeroki no a długi 13 , ale całą długość bym nie wykorzystał , u góry myślałem żeby normalnie na strop wylać perlit i można zrobić sypialnie u góry .Komin bez problemu się postawi Teraz tylko nie wiem jak to ugryźć ,czy legalizować 🤔 żeby mi się nadzór nie dowalił . Chociaż sąsiadów mam 💪 to nie doniosą

A dałbyś radę zapodać zdjęcie góry, czy dwuteownik zalany do połowy a druga połowa wystaje?

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

O jak ty jeszcze mało wiesz 

Tylko psycholog po rozmowie albo odpuści albo do psychiatry 

Nigdy nie twierdziłem że dużo wiem 

3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Mowie mu ze to normalne ceny,ze zaraz bedzie drożało i tak. Tu chodzi o ładowarke,facet mi wprost powiedzial ze jak dobry slrzet i sie spodoba to brac bo za moesiac dwa dycha do góry. Oj co ja sie mam z tym starym,on niedouczony,nie ma pojęcia o cenach,mysli ze wszystko po taniosci da sie kupic. Po taniosci to ja mu jedną rzecz zalatwie bo i tak juz nie bedzie mial nic do powiedzenia wtedy🤣

A do sklepu jeździ ? Zakupy jakieś robi ? 

Opublikowano
1 minutę temu, desant napisał:

@Agrest ta działka to tylko 4 ha a Ty masz do mnie spory kawałek a i cena za niska nie jest więc mam nadzieję że odpuścisz 😅 Wstępnie 250tys za 4 ha  około 8 letnich krzaków z taką ilością  chwastów wysokości około 1.6m że prawie porzeczek nie widać. 

Tak znam , robił u mnie aronię , za 1.15ha wziął 1500 tylko każdy rządek 2 razy przejechał . Ciągnik mam sadownika 88KM więc powinien dać radę no i za cenę usługi wykarczowania miałbym glebogryzarkę  swoją ale z drugiej strony nie męczył bym swojego sprzętu . Trzeba się z tym przespać 😅

Jeśli w okolicy Sienno, kadłubek Ludwików to mogę rozważyć.🤭

A ty rozważ pozostawienie tej porzeczki na ten rok.

Ja tak 2 lata temu zrobiłem. W pierwszym roku dała od 1,5 do 5t po 3zł, a w tym od 8 do 15t po 4zł.

Ten fok jeszcze ma się utrzymać od 2 do 3 zł.

Jeśli jest perspektywa na te 3t to bym zostawił. A chwasty wypryskasz, a te wysokie zniknę z oczu jak liście się ukażą.

Jeśli nie sadzisz od razu ciężka talerzówka i pług.

Opublikowano
2 godziny temu, kris91 napisał:

Bo na sorze się symuluje zasłabnięcie i od ręki biorą, no ja muszę łuczyć? 🙊🙊🙊🙊 Tylko trzeba najpierw poudawać większy ból niż jest, bo kamery są 👀👀👀

Tak to najgorsze szuje robią, i cwaniaki, nie lubię takich

2 godziny temu, Łolek napisał:

Każda opona ma stopery czyli minimalną wys bieżnika poniżej to już szmelc bo nie pracuje tak jak trzeba 

Wysokość bieżnika to nie wszystko, opona powyżej 10 lat to śmietnik

2 godziny temu, Bananek napisał:

My z małżonką też postanowiliśmy się zaszczepić. Żona ma 25 pierwszą dawkę, ja dopiero się zapiszę.

Dlaczego twoja żona ma dwudziestą piątą pierwszą dawkę???

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Możesz mieć bezdech senny. Mój ojciec tak ma. Śpi ale się nie wysypia. Gdzie tylko usiądzie to zasypia. Ja miałem kiedyś problem z zatokami to też senny chodziłem i mnie muliło jak samochodem jechałem.

Ojciec miał ten bezdech senny, jak spał to przestawał oddychać. Teraz nie wiem jak się to leczy, ale w połowie lat 90 to dali mu taki aparat tlenowy na noc, chodził jak lodówka Mińsk, w pół domu było słychać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v