Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Tak czy siak widać, że nie sercem wybierasz😜

Hmm , nie prawda 😉

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Alem się znów nazwiedzal. Dejta spokój ledwie żyje. 

Temu lepsze leżenie na plaży. Ale jak Ty sobie wakacje  robisz  jesienią i lubisz zwiedzanie to i zmęczyć się musisz.

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

A z 60 wszystkiego moze mniej nie wiem nawet 

To nie tak dużo , chodziło mi o takich co to nic poza ogonami nie widzą

Opublikowano
5 minut temu, PAN88 napisał:

Dużo km zrobiłes?

Ja od 22 wczoraj do 21 dzisiaj 1500

Nie liczę, patrzę tylko na kropeczki na centralce. Rano znów zrywka bo kolejna likwidacja niedaleko. W poniedziałek chłop ostatni odbiór mleka ma i 80sztuk idzie na sprzedanie 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Temu lepsze leżenie na plaży. Ale jak Ty sobie wakacje  robisz  jesienią i lubisz zwiedzanie to i zmęczyć się musisz.

Piszę ten co leży na plaży 🤣🤣🤣 

10 ha u mnie na wsi do sprzedania jest nie chcesz🤣

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Nie liczę, patrzę tylko na kropeczki na centralce. Rano znów zrywka bo kolejna likwidacja niedaleko. W poniedziałek chłop ostatni odbiór mleka ma i 80sztuk idzie na sprzedanie 

Przeinwestowal czy sytuacja życiowa

Opublikowano
4 minuty temu, PAN88 napisał:

Piszę ten co leży na plaży 🤣🤣🤣 

10 ha u mnie na wsi do sprzedania jest nie chcesz🤣

Zapakuj i wieź do mnie.

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

3 siostry jeszcze ma 

w jakim wieku? To idziesz za niewiastkę

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Za naganiacza robisz 🤔

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, gregor1284 napisał:

Widzi że następcy nie ma to chce trochę pożyć na stare lata a nie zdechnać gdzieś na hali udojowej. W tym tygodniu już trzech w dosyć bliskiej okolicy zlikwidowało i to nie takich partakow do 20 sztuk 

😁

I pasze ma prawie gratis bo po 10-15gr/kg ziemniak marchew myta lub buraka ma cały czas. Guzik co śruty daje

34 minuty temu, Strongman napisał:

Ale ty masz nie daleko do warszawy.

Do mnie? Jeśli tak to napiszę Ci szczerze że mają zabrać 2ha pod a2 ale nie jestem aż tak powalony żeby 450 tys. wyłożyć a druga rzecz że ja do roboty poszedłem

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał:

U mnie ta sama sytuacja- brat przy śmieciach robi ja mam swoje dochody ale jak jestem to mu pomogę i prawdopodobnie dochowa tylko tegoroczne cielaki czyli 2 lata i koniec hodowli. Jak już sam gada że nic z 20szt nie ma opasow to już jest koniec 😁

I pasze ma prawie gratis bo po 10-15gr/kg ziemniak marchew myta lub buraka ma cały czas. Guzik co śruty daje

Do mnie?

Lepiej tą pasze ambitnym odsprzedać 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

W agco w tym roku przez tą wojnę to wogóle problem z częściami, a jeszcze i covidem się tłumaczą. 

A na zwrotnicach nie ma luzu? 

Było trochę, ale w zimę zrobiłem na glanc obie, luzy skasowane dystansami jak książka prawi... półosie ścisłe, frezy jak spod igły, na wałku zwolnicy też luzów nie ma, a ewidentnie krzyżaki strzelają jak mocno skrece na napędzie. Olej wg tabeli doboru chyba ls90. 

Jedyna opcja to chyba ta "automatyczna" blokada mechanizmu różnicowego. Są tam podobno jakieś tarczki. Swoją drogą to teraz na błocie można by sprawdzić czy mechanizm rozłącza czy oba koła twardo ciągną... 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No ta jeden ksiądz kupił ziemię pod Mińskiem jak był młody a potem pocioł na działki sprzedał i milionerem jest.

Nawet pod Kałuszynem już się warszawiacy budują.

Ciekawe jaka lokalizacja sam bym kupił pod taki zamiar.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

No ta jeden ksiądz kupił ziemię pod Mińskiem jak był młody a potem pocioł na działki sprzedał i milionerem jest.

Nawet pod Kałuszynem już się warszawiacy budują.

Ciekawe jaka lokalizacja sam bym kupił pod taki zamiar.

Mam na gminie Mrozy (od Kałuszyna 9km)  6ha po babci i wiem co tam warszawfka wyczynia. W tamtym roku miałem już chętnego na wycięcie działki ok 1400m po 130zl/m. Ale tu gdzie ta ziemia do sprzedania w 3 działkach to straszne zadupie i na w działkach w KW jest zapis o linię wysokiego napięcia i temu mi drogo

Opublikowano
59 minut temu, Dziad932 napisał:

No człowieku taka profanacja Massey Fergusona 🤦‍♂️ jprd jakimś fetorem , co to wogule jest ... 

Nigdy bym nie brał bogatej żony ,tym bardziej córki bałera/ farmera a przede wszystkim córki krowiarza:) 

A chciała by cię 🤔

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Widzi że następcy nie ma to chce trochę pożyć na stare lata a nie zdechnać gdzieś na hali udojowej. W tym tygodniu już trzech w dosyć bliskiej okolicy zlikwidowało i to nie takich partakow do 20 sztuk 

u znajomego 80DJP i też żaden z 3 nie zadeklarowany następca, łazi przy tym praktycznie 2 os ok 70 lat i 2 po 50 ,chłop już przystopowuje z inwestycjami bo synków to nie kręci i widać że za długo nie pociągną tego sami bez niego , to też przyziemniejszymi rzeczami sie zajeli , w zeszłym roku dach , w tym elewacja z ociepleniem bo z maszyn to tylko nowy kemper 6rz i lemiesz metaltechnik 2,6 do pryzmy

2 godziny temu, pedro2 napisał:

Było trochę, ale w zimę zrobiłem na glanc obie, luzy skasowane dystansami jak książka prawi... półosie ścisłe, frezy jak spod igły, na wałku zwolnicy też luzów nie ma, a ewidentnie krzyżaki strzelają jak mocno skrece na napędzie. Olej wg tabeli doboru chyba ls90. 

Jedyna opcja to chyba ta "automatyczna" blokada mechanizmu różnicowego. Są tam podobno jakieś tarczki. Swoją drogą to teraz na błocie można by sprawdzić czy mechanizm rozłącza czy oba koła twardo ciągną... 

a te śruby od ogranicznika skrętu jak fabrycznie czy podkręcone by w turze lepiej manewrować?

Opublikowano
10 godzin temu, konteno napisał:

jaka szerokość i ile zębów?

10 godzin temu, szymon09875 napisał:

I zajęcie na wieczory już jest ;) mam nadzieję że tym razem się wyrobie 🤣

IMG_20221028_200114.jpg

widzę jak trzeba to kowadlo chodzi z tobą i z pieńkiem ,tam pewnie ze 150 kg do radosnych zmagań, płaski koniec złamany ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v