Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

zamieniłby te alkohole na jakies fajne winko i z ta monika czy jak on a tam by rajcowali na podłodze na jakims futrze z niedźwiedzia

Ty to panie masz wyobraźnie 🤦‍♂️

Opublikowano
konteno napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

U kogo zaćmienie widać?

zaćmienie mózgu to akurat jest widoczne u wielu osób 

Toś mnie ocenił. A jeśli chodzi o złom to wczoraj w Goniądzu na gromadzie widziałem Prasę łańcuchową wywaloną. 😉 Krone może.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Było częściowe około 12 dziś. U mnie 22 litry więc rekordzistą nie jesteś. Ciekawe jak oziminy pryskać? Ten dron z galerii by się przydał. 😉

będzie wiosna się popsiuka. 

Opublikowano

Było częściowe około 12 dziś. U mnie 22 litry więc rekordzistą nie jesteś. Ciekawe jak oziminy pryskać? Ten dron z galerii by się przydał. 😉

Nie jest mokro raz dwa wsionka, degicyt wody jest, ja widziałem całkowite było kilka lat temu, jak byś jakich kosmitów zobaczył to pisz to bendę rzucał kamieniami w nich .

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Toś mnie ocenił.

nie o tobie , do ogarniętych ludzi  stąd nic nie mam

a hvj z prasą,  kompletna ? koło zamachowe było przy końcówce wom? do rębaka by się nadało 

Opublikowano
Strongman napisał:

Nie jest mokro raz dwa wsionka, degicyt wody jest, ja widziałem całkowite było kilka lat temu,

To to całkowite to i ja widział. Wsionku Ty. 😉 Degicyt. 😉 Ja to dumał, że jako nadworny nasz astronom pierwszy będziesz nam o zaćmieniu pisał.

konteno napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Toś mnie ocenił.

nie o tobie , do ogarniętych ludzi  stąd nic nie mam

a hvj z prasą,  kompletna ? koło zamachowe było przy końcówce wom? do rębaka by się nadało 

Messengera sprawdź.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

To ustrojstwo waży koło 360kg, do tego zboże, po drodze cały czas wajcha i trzeba dygać bo opada. Najcięższa maszyna jakiej używam. 

gościu w wiosce ma meprozeta s107 na dużej skrzyni tylko chyba najwęższy i ciapkem siał pomimo że byli większe traktory w gospodarstwie (3p,5314,914) może coś zmienią bo jest teraz jasko 6420 i claas jakiś nowy ze 110qcy 

Opublikowano
Bananek napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał: Toś mnie ocenił. nie o tobie , do ogarniętych ludzi  stąd nic nie mam a hvj z prasą,  kompletna ? koło zamachowe było przy końcówce wom? do rębaka by się nadało  Messengera sprawdź.

a nie ,,pajgery,, na podlasiu używacie 🤔🤭

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Wierzący rozwojowiec z rodziną "na barkach", pospolity jak jakaś miotła zbożowa...

Nie jadam żadnych deserów i praktycznie wcale ciast, placków. A mnie jurysdykcja unijna tyle obchodzi co nic.

A co masz przeciwko wierzącym z rodzinami 

Opublikowano

@Pafnucy max 5 chyba że będzie dużo chętnych to mniej kasy będzie ale to dla rodzin rolników także żona wyda wszystko

2 godziny temu, konteno napisał:

pokaż swoje suszki

widocznie ci którzy udają niedostępnych wzbudzają największe zainteresowanie kobiet , myślałem że to działa tylko w druga stronę ale oni oboje udowadniają że nie 

sam staram się takiego udawać w robocie , dobra gra pozorów może poskutkować 

IMG_20221024_085543.jpg

Moje z sosny jeszcze sporo w lesie. Mój drwal nie ma czasu teraz

2 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Ehhh to co ja widziałem za baby 🙄 więcej by w jedną rękę wzięły 🙉 i nie ... Nie są to Helgi co ważą 120kg 

W sumie to tak dziwnie się patrzy jak dziewczyna robi na gospodarstwie sporo więcej ode mnie i nie jest zmęczona 🤔 a ja wstanę z łóżka i już jestem zmęczony 🙉

Powiem tak podnieść moje dziecko co waży już ponad 20 to ciężko trochę. Worki że zbożem mój tata po 50 brał dwa nie polecam wychodzi po latach...

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

teraz też wyjeżdżają i nie tylko z chęci. 

kaczafi też okradł młodych metodą na inflację. 

braciak też chiba tylko na urlop zjedzie i dalej do germanca euro zarabiać, bo tu jakiś stary dziad go okradł z oszczędności. 

A to kaczor inflację wymyślił 🤔

Dużo tych oszczędności jeśli nie tajemnica 

• Like 1
Opublikowano

Chłopy, który ma fotowoltaikę mniej więcej 5,5kW? Jakie rachunki płaci? Ile opłat manipulacyjnych? Jaki koszt instalacji? Baba namąciła mi we łbie. 🥴

Banan chyba ci tykocin za byki za dobrze płaci bo głupoty do głowy przychodzą 😂😂

Kurła burza ale piorun trzasnął 😳😳

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Chłopy, który ma fotowoltaikę mniej więcej 5,5kW? Jakie rachunki płaci? Ile opłat manipulacyjnych? Jaki koszt instalacji? Baba namąciła mi we łbie. 🥴

Babe zesłał Bóg 

Raz mu wyszedł taki cud 

Na na na na...... 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, hubertb napisał:

Tu jest pies pogrzebany, próba na 1ar to trochę mało 3-4 ary da ci sensowną ilość zboża do zważenia. 

U mnie w fionie książka proponuję próbę na 1ar. Jest to 19,15 obrotu. Sprawdza się tak jak @Rolnik1973 praktycznie co do kilograma. Jedynie w tym roku zrobiłem się w ch*ja, nie sprawdziłem ciśnienia w oponie i bambuko wyszło na pierwszej działce. 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v