Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Z Lidla to tu mają paradoksy 😁😁😁😁😁

Nie będę wymieniał tych szpanerów 🤣

Boguś Jo wim że Ty najlepszy. Ty tylko renomowane i w renomowanych sklepach kupujesz. Ty jest Pan😇

Opublikowano
48 minut temu, hubertb napisał:

0 słownie zero to inaczej przewód neutralny. 

przy silniku trójfazowymi nie ma tego problemu , u mnie kondensator tylko przy kosiarce i przy myjce bo zazwyczaj start lżejszy niż w kompresorze

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

A co ty to z allegro... 😜

Boguś Jo to ni mom tego Jalegro☹️.A klucze Jo to mom takie na korbelke😬

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Chłopaki wyłapali, że stworzył rower napędzany przez ten klucz i my fotkę zrobili🤭😉

strach jechać tym jak launch control włączy , toć to Pioter brame na wciąż otwiera żeby z zawiasów nie wyrwało

8 minut temu, hubertb napisał:

Jeszcze może być uszkodzony przełącznik na kompresorze, on upuszcza powietrze z przewodu między sprężarką a butlą. Jeśli tego nie robi start jest bardzo trudny. 

presostat? oprócz wkręcenia w butlę był wężyk co idzie do małego nypla przy zaworze zwrotnym . o to chodzi ? znajomy miał takie coś w metabo 200l ale sie grzało , uciekało powietrze i to zlikwidował

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

A krowy to ona umie doić 🤔

u gościa z którego córką miałem okazję pracować 5 córek doiło krowy i przy 2ha tytoniu pracowało, kilkanaście ha w okolicach Rajgrodu i tylko ciapek

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

strach jechać tym jak launch control włączy , toć to Pioter brame na wciąż otwiera żeby z zawiasów nie wyrwało

presostat? oprócz wkręcenia w butlę był wężyk co idzie do małego nypla przy zaworze zwrotnym . o to chodzi ? znajomy miał takie coś w metabo 200l ale sie grzało , uciekało powietrze i to zlikwidował

Tak o to chodzi. Likwidować tego nie wolno, sprężarki typu "włoski chińczyk" połamią zawory bardzo szybko. Mam u siebie w 100l black&decker czyli nie ma się co czarować w chińczyku. Ten wynalazek kupiłem w 2009roku jako używany 3 letni i działa ten wyłącznik do dziś. Zasilanie 230v. 

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Pafnucy napisał:

Ale po łobiedzie.

rower jak lokomotywa parowa , najpierw do kotła trzeba nakłaść żeby ruszyć z miejsca 

5 minut temu, hubertb napisał:

sprężarki typu "włoski chińczyk" połamią zawory bardzo szybko

metabo chyba chińskim kompresorem nie jest pompowane patrząc po cenie chyba że to bardziej marża ją robi , ale trochę zaniedbali bo kompresję potraciła już mocno , w sezonie naqrwia non stop przy czyszczeniu sieczkarni , kombajna ciągników i maszyn

Edytowane przez konteno
Opublikowano
konteno napisał:

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

u gościa z którego córką miałem okazję pracować 5 córek doiło krowy i przy 2ha tytoniu pracowało, kilkanaście ha w okolicach Rajgrodu i tylko ciapek

i żadna się ma Ciebie nie skusiła 🤔

Opublikowano
9 minut temu, konteno napisał:

metabo chyba chińskim kompresorem nie jest pompowane

Chyba jest. Niestety. Jak non stop na kurwia to kupić śrubę zwłaszcza w czasach kiedy energia elektryczna jest taka droga. 

Opublikowano
32 minuty temu, Karol6130 napisał:

Nie, żadnych krów.Nigdy w życiu.Końmi się zajmuję i wystarczy.Nawet o tym nie myśl 🤪

Opublikowano (edytowane)

Nie ale ja nie poto obory na przechowalnie przerabiałem żeby z powrotem tu hodowle zakładać.Newer.Nawet niech by mleko 5zl kosztowało to już tego nie chcę.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Ja ma córkę jedynaczkę i bardzo sobie chwalę,na chłopaka bym nie zamienił.Czasem czegoś się jej nie chce ale pomarudzi i zrobi.

O widzisz ja też jedynak, wszystko pasuje 😉

Teściu kiedy przyjechać ? 😉

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

O widzisz ja też jedynak, wszystko pasuje 😉

Teściu kiedy przyjechać ? 😉

Zapomnij.Dziadu jeden 😁 młodych ci się zachciało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v