Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, donweter1989 napisał:

Oglądałeś fanatyka?

A co to 🤔

12 minut temu, DANDYS napisał:

też oglądam tylko że w robocie, k**wa co się u śmieje, mistrzostko tu zagrał

pazura

Lata temu jak to było jeszcze "nowe" w tv to się każdy odcinek oglądało wieczorem

Ehhh to były czasy 🥺

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
15 minut temu, TheraRolnik napisał:

I co by tym woził ? Od sieczkarni by odwoził na kopiec ?

Tak, to fliegl jest... ściągasz żmijkę i zakładasz burtę. Do tego zawór do docisku i ładujesz spokojnie 30% więcej niż na zwykłą przyczepę 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Tak, to fliegl jest... ściągasz żmijkę i zakładasz burtę. Do tego zawór do docisku i ładujesz spokojnie 30% więcej niż na zwykłą przyczepę 

Tylko kto ściska sieczkę 🤔 bo ja jeszcze nigdy nigdzie nie widziałem żeby ścianą ją prasowali 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

A co tu się kurła  stanęło? 

Radziu się rozbrykał 🤔

Pafnucy się obraził za takiego dżołka 😂

1 minutę temu, Bananek napisał:

A czemu mamy nie mieć? Ta po lewej przyczepa to kobzarenko. Dealer tego jest 8km ode mnie.

Dobra jak plon?

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

A co tu się kurła  stanęło? 

Radziu się rozbrykał 🤔

Tabletek nie wziął i znów świruje, nie dość że Darek temat opuścił to jeszcze Pafnucy ucieknie. A wiemy że on płochliwy jak zając...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, radekz200 napisał:

Dobra jak plon?

Jutro pokażę. Powiem tylko, że i uprawki pożniwne zrobione. Mój dobry kumpel sam zaproponował, że mi stalerzuje te resztki na powrocie ze swojego pola. Nie wziął za to ani grosza. 

IMG_20221021_205318.jpg

IMG_20221021_205314.jpg

15 minut roboty i ~2ha zmieszane. 😉 

Edytowane przez Bananek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ktoś z kolejki wypadł ? 

Nie. Wczoraj po południu zadzwoniłem do firmy, a on gada, że będą koło moich stron przejeżdżać to wlecą i zrobią. Cały tabor (kombajn, dwa te zestawy ze zdjęcia i ciągnik z młynem) stoi u mnie na podwórku bo powiedzieli, że pierdzielą nocami robić. Jutro za widna przyjadą i zmielą. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
8 minut temu, TheraRolnik napisał:

To wiem 

Sieczkarnia sypie od tyłu przyczepy a ściana systematycznie dopycha, zakładałem już kilka takich zaworów. W tym roku chłopaki też byli dozbroić przyczepy w te bajery 

1 minutę temu, Bananek napisał:

Nie. Wczoraj po południu zadzwoniłem do firmy, a on gada, że będą koło moich stron przejeżdżać to wlecą i zrobią. Cały tabor (kombajn, dwa te zestawy ze zdjęcia i ciągnik z młynem) stoi u mnie na podwórku bo powiedzieli, że pierdzielą nocami robić. Jutro za widna przyjadą i zmielą. 

A bo pisałeś że skoszone a jutro mielim 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

I jak w końcu bedziesz kisił? W baksy czy rękaw ?

Rękaw. Już wszystko ustawione, tylko czasu zabrakło na mielenie. Finalnie wyjdzie mnie 1800 brutto/ha. Koszenie, przeładunek, mielenie, kwas, rękaw i pakowanie. 

TheraRolnik napisał:

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Tylko kto ściska sieczkę 🤔 bo ja jeszcze nigdy nigdzie nie widziałem żeby ścianą ją prasowali 

Mój usługodawca np.

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, radekz200 napisał:

To wy tam takie sprzęty macie? 🤔 jak sypała?

Z góry na dół się sypała pewnie 

29 minut temu, szymon09875 napisał:

Tabletek nie wziął i znów świruje, nie dość że Darek temat opuścił to jeszcze Pafnucy ucieknie. A wiemy że on płochliwy jak zając...

Nie będzie tak źle a swoją drogą Darka szkoda myślisz że przez Radosława Golden boya 

@bratrolnikawracaj bo cie tutej potrzeba 

• Like 2
Opublikowano
18 minut temu, radekz200 napisał:

Eeej Szymek 😛😛 

No co :o mnie i tak nie lubisz :o a co zauważyłem to napisałem. 

20 minut temu, Łolek napisał:

Z góry na dół się sypała pewnie 

Nie będzie tak źle a swoją drogą Darka szkoda myślisz że przez Radosława Golden boya 

@bratrolnikawracaj bo cie tutej potrzeba 

Tak mi się wydaje ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Nie wiem czemu, ale widzę Ryszarda swoją Jawą przy cięciu kukurydzy.

Ryszard to pewnie solary pod pralkę i zmywarkę  podłącza żeby grzałki mniej prądu brały.

13 godzin temu, Uziu92 napisał:

Jeszcze mnie nie podliczył , bo nie tylko to mi robi. Jak podliczy to będę wiedział dokładnie, ale ceny są różne , zależy co się mierzy i jaki obszar, czy las czy wieś czy działka w polu.

Wiem o tym ,ze za las najwięcej biorą a jeszcze są rejony u nas takie ze żaden geodeta nie chce brać bo wie ze nie jest tak jak powinno być a ludzie porywni.

Tak chciałem się odwiedzić jakie stawki, podobno jak niby cowid wybuch to za połowę robili.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v