Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Mecha napisał:

Podbudowa pod płytę pod bin 28 z samego najzwyklejszego piasku w zależności od miejsca 60cm -1m będzie ok? 60 cm dlatego że już jest gruz i beton wylany (dawna płyta obornikowa poniżej poziomu gruntu) a 1m bo wystaje poza 

Kuzyn sypał 30 piasku i leje 40 betonu pod 100 tonowego 

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, konteno napisał:

@Uziu92 beczkowozem w ścieżki wode lał , ty powinieneś gnojowice , taniej wyszłoby jak te woreczki a i efekty bardziej zauważalne

Na wiosnę dostanie zamiast nawozu, znowu nie kupię worka bo na kartofle zostało z tego roku.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał:

Przesadzili ze składaniem🤦‍♂️

20221017_163820.jpg

20221017_164100.jpg

Sławek szkoda tych gałęzi może by deski z tego były😉 

Co ten Radziu cię tak eeeee🤔

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

No ten sam co 5 lat temu🤭

U mnie T55 0,7mm , antykondensat.  

Majster mówi żeby zamawiać.

Tylko gdzie to położyć jak ma ze 4-5 miesięcy leżeć.

A jaki był 5 lat temu 🤔

Jaka długość ? Bo może u mnie mógłbyś złożyć 😉

Opublikowano
32 minuty temu, Łolek napisał:

Sławek szkoda tych gałęzi może by deski z tego były😉 

Co ten Radziu cię tak eeeee🤔

A bo widzisz. Pochwalił się że kupił bibułę. Miał być szał a wyszło że nawet ja, dusigrosz a  kupię lepszą. Urażone ego🤭😜

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Ja napisałem 95% bo i tyle wypadło

Ja kiedyś na deszcz nawalny wpisałam 100% bo mi zgniło w wodzie to mi babka w gminie poprawiała na 80% bo mówiła że dopłat mi może agencja nie dać 

Opublikowano
57 minut temu, Dziad932 napisał:

A jaki był 5 lat temu 🤔

Jaka długość ? Bo może u mnie mógłbyś złożyć 😉

9006

Dł 8,3m

20221017_174740.jpg

Opublikowano
28 minut temu, Agrest napisał:

A bo widzisz. Pochwalił się że kupił bibułę. Miał być szał a wyszło że nawet ja, dusigrosz a  kupię lepszą. Urażone ego🤭😜

Slawek uwierz mi ze nigdy nie kupiłbym blachy za 90 zł 😂 i to nie jest wyznacznik społeczny 😂😂

Opublikowano
17 minut temu, TheraRolnik napisał:

No pany DOŻYNKI !

Koniec qq na ten rok 

W niedalekiej okolicy pewien kombinat wozi jeszcze do biogazowni sieczkę z kukurydzy. U was tego nie ma? Robota by do wiosny była 😜 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Dla ciebie koniec qq dla mnie początek po kukurydzy ;)

16660219895261065351095184559435.jpg

Takim to joooo 

5 minut temu, Leszy napisał:

W niedalekiej okolicy pewien kombinat wozi jeszcze do biogazowni sieczkę z kukurydzy. U was tego nie ma? Robota by do wiosny była 😜 

Nigdzie w okolicy nie ma biogazowni 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, radekz200 napisał:

Slawek uwierz mi ze nigdy nie kupiłbym blachy za 90 zł 😂 i to nie jest wyznacznik społeczny 😂😂

Uwierz że kupiłbyś gdybyś miał takie wytyczne w projekcie.

Masz wybór dołożyć kilka dźwigarów lub zetowników by kupić cieńszą blachę. Kalkulator pokaże tą samą wartość bądź drożej w wypadku cienkiej blachy

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Uwierz że kupiłbyś gdybyś miał takie wytyczne w projekcie.

Masz wybór dołożyć kółka dźwigarów lub zetowników by kupić cieńszą blachę. Kalkulator pokarze tą samą wartość bądź drożej w wypadku cienkiej blachy

Aaaa no to sprawa wyjaśniona 😂 jakby ci nie kazali to bys takiej nie kupił 😛 mi potrzeba 700m2 blachy wiec nigdy bym takiej drogiej nie kupił bo to nie opłacalny biznes 😛 wole tansza a za to kupić se jacuzzi do domu 😂😂

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Też Ci się chce na drzewo wchodzić żeby fotkę zrobić 🤭

Czego to się nie robi dla kolegów.

Radek na palcach stanął by zdjęcie stołu zrobić to i ja się poświęcić mogę🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v