Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Problem jest taki- powiększyć zawsze jakoś można ale zmniejszyć nie bardzo. Mi to by wystarczyło z 30m2, tylko piwnica za mała.

Mylisz się. Jak widzę murowane kwadraciki jak moja chałupy tylko z piętrem to już w oczach widzę zdjęte piętro i dach na pierwszej kondygnacji. Aranżacji może być w uj. Byle lokalny plan zagospodarowania przestrzennego się nie wpieprzał w wizję inwestora.

Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak ma 17 to już legalną co Ty za herezje siejesz 🤣

To co on znowu odwalił ?

Póki nie ma dowodu to strach ruszać.

Odwalil? To juz od jesieni sie ciagnie,ale juz powoli chyba chce ustepowac. Wczoraj jeszcze szwagier pyta sie mnie przy nim to kiedy do pracy ide to juz calkiem mu da do myslenia. Juz sie nie bede powtarzał,ale uważa ze ziemia jest ciągle jego i zarządza gospodarstwem.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Mylisz się. Jak widzę murowane kwadraciki jak moja chałupy tylko z piętrem to już w oczach widzę zdjęte piętro i dach na pierwszej kondygnacji. Aranżacji może być w uj. Byle lokalny plan zagospodarowania przestrzennego się nie wpieprzał w wizję inwestora.

To lepiej małą klitkę robić niż stare po raz trzeci przerabiać. Z tym jest jak ze starym autem czy ciągnikiem- ciągle coś trzeba dokładać. A tu jakby nowe było to na parę lat względny spokój. Na razie tak sobie wolno rozmyślam, ale nie myślę tego mojego klocka utrzymywać samemu.

Opublikowano

To wklejałem wcześniej dom gotowca 5x5m z 1 i 2 kondygnacjami. Ceny od 35000 z postawieniem na działce. Jednej osobie styknie

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

To wklejałem wcześniej dom gotowca 5x5m z 1 i 2 kondygnacjami. Ceny od 35000 z postawieniem na działce. Jednej osobie styknie

I właśnie o takim czymś myślę, tylko jakaś ziemianka chyba obok🤔 A jak jeszcze zboże się będzie siało to się jakoś będzie kombinować, beczek się dokupi i całą stodołę beczkami zastawi a zboże do beczek zamiast na strych.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A nie mówiłem, że wszyscy, i z prawej i z lewej to jedno ścierwo? Było dziadostwo, jest i będzie.

ale że co?

Opublikowano
36 minut temu, Łolek napisał:

Jak u bierzmowania  była i noga grubsza od....  to się już chłopaków nie boi

Ja trochę inaczej słyszałem 🙊

Przy qq jeździła ze mną taka co miała 13 lat 

Później reszta ekipy się śmiała że tylko ze mną jeździła a później poszła do domu że pewnie za kolano łapałem i uciekła 🙊

A ja mówię gdzie tam toć ona za młoda 🙊🙊

A jeden mi powiedział ...

"Po komunii to już można" 🙈😂

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

12 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak ma 17 to już legalną co Ty za herezje siejesz 🤣

To co on znowu odwalił ?

Póki nie ma dowodu to strach ruszać.

Odwalil? To juz od jesieni sie ciagnie,ale juz powoli chyba chce ustepowac. Wczoraj jeszcze szwagier pyta sie mnie przy nim to kiedy do pracy ide to juz calkiem mu da do myslenia. Juz sie nie bede powtarzał,ale uważa ze ziemia jest ciągle jego i zarządza gospodarstwem.

dowód to i siedmiolatkowi dadzą...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, TheraRolnik napisał:

Ja trochę inaczej słyszałem 🙊

Przy qq jeździła ze mną taka co miała 13 lat 

Później reszta ekipy się śmiała że tylko ze mną jeździła a później poszła do domu że pewnie za kolano łapałem i uciekła 🙊

A ja mówię gdzie tam toć ona za młoda 🙊🙊

A jeden mi powiedział ...

"Po komunii to już można" 🙈😂

Znałem takie co w sobotę głowę przez okno w aucie miała wystawioną a w niedziele do komunia szła, bo grzech zabrać a nie dawać 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Znałem takie co w sobotę głowę przez okno w aucie miała wystawioną a w niedziele do komunia szła, bo grzech zabrać a nie dawać 

Ale to nie ta komunia 😂 komunia tzn przyjęcie czy jak to się tam zwie 🙊

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Ja miałem do wyboru stawiać nowe i remontować rodzicom stare, lub modernizacja starego i mieszkanie w nim.

Wyszło to drugie choć chciałoby się nowe.

Największa satysfakcja że wszystko na podstawie własnego projektu

20220121_153741.jpg

20220121_153913.jpg

20220121_153944.jpg

20220121_154552.jpg

20220121_151428.jpg

Nieźle wyszło.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak jak i ja, i się już nie urodzi.

Kurła ale się zadyma zrobiła. Trzeba iść chleb kroić, dobrze, że dużo już było krojonego, tylko dwa worki do pocięcia. -3 na termometrze.

To nie możesz kupić krojonego ?

57 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ciekawe czy na taki jak ja mam znajdą się chętni za kilka czy kilkanaście lat🤔

Znajdą. Państwo na pewno się zaopiekuje albo jakiś fundusz w stylu emerytura za dom.

31 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

I właśnie o takim czymś myślę, tylko jakaś ziemianka chyba obok🤔 A jak jeszcze zboże się będzie siało to się jakoś będzie kombinować, beczek się dokupi i całą stodołę beczkami zastawi a zboże do beczek zamiast na strych.

Na te Twoje hektary to kup ze 4 big bagi i wystarczy. Zboże przetrzymaj przez noc od koszenia aby odparowało i powinno być dobrze. Tylko stawiaj na paletach aby wilgoci nie łapało od dołu.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, TheraRolnik napisał:

Ale to nie ta komunia 😂 komunia tzn przyjęcie czy jak to się tam zwie 🙊

Oj niektóra lubiła to przyjęcie o jo joj

Chyba przymrozek będzie 😁

Edytowane przez Łolek
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dsbh napisał:

To nie możesz kupić krojonego ?

Dla zwierzaków nie ma wyboru, dają co jest.

Państwo na pewno się zaopiekuje albo jakiś fundusz w stylu emerytura za dom.

Absolutnie tak nie myślę. Jak sam zostanę to od razu sprzedać i nie utrzymywać tego samemu.

Na te Twoje hektary to kup ze 4 big bagi i wystarczy. Zboże przetrzymaj przez noc od koszenia aby odparowało i powinno być dobrze. Tylko stawiaj na paletach aby wilgoci nie łapało od dołu.

Miałem, przekląłem.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v