Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, slawek74 napisał:

który chętny pomóc przy łoborniku 🙋‍♂️🤔

No chętnie przyjmę jak nie masz z nim co robić 

Wysyłam pinezke gdzie masz wysypać  rozwizę sam

Pomogłem 🤔dziękować nie musisz 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

jakie rozsypywanie od jałówek to narpierw na pryzmę niech trochę ,,odpocznie,, 😃 raptem 3 albo 4 rozrzutniki 🙋‍♂️😁 ..... po 10 ton

Świeży może być po co dwa razy ladowac

4 minuty temu, Łolek napisał:

No chętnie przyjmę jak nie masz z nim co robić 

Wysyłam pinezke gdzie masz wysypać  rozwizę sam

Pomogłem 🤔dziękować nie musisz 

Byłam pierwsza do pomocy

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Można to tak ująć. Nigdy w życiu z rolnictwem styczności nie miałem wcześniej 

Mój nie chce do miasta wracać absolutnie

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, gregor1284 napisał:

Można to tak ująć. Nigdy w życiu z rolnictwem styczności nie miałem wcześniej 

To jest nas wiecej 

@malaczarnawszystko

To z miłości do was kobiet 

A od Sławka bierz obornik o gowno nie będziemy się spierać 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja to bardziej ciszy i spokoju szukałem 

Znaczy się oszukał że kocha? Chciał czystym powietrzem oddychać?

17 minut temu, Łolek napisał:

To jest nas wiecej 

@malaczarnawszystko

To z miłości do was kobiet 

A od Sławka bierz obornik o gowno nie będziemy się spierać 

Po 16 już będę w domu osobiście pokaże na które pole zatrząść 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Znaczy się jego żywot taki jak i mój... Musiałaś mu coś przy obiecać chyba 🤔

Zapomniałeś już co Ci Merlin obiecała bo  zapomniała spełniać

2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Że wszystkim.Pyra 15-17 Kapustą czerwona 1,50 Biała 1.20

Lux ceny a zejście lepsze. Biała i czerwona wczoraj tyle samo na wyjściu

2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Że wszystkim.Pyra 15-17 Kapustą czerwona 1,50 Biała 1.20

Lux ceny a zejście lepsze. Biała i czerwona wczoraj tyle samo na wyjściu

Opublikowano

Jeszcze wrócę do tematu DR.

Jeżeli nie macie w dowodzie w pozycji O1 i O2 masy pojazdu to zapomnijcie o legalnym ciągnięciu przyczep/y.

Żeby to uzupełnić to do diagnosty a jak będzie fikał to zjebka bo to jest jego psim obowiązkiem uzupełnić dane w DR. 

Info prosto w wydziału komunikacji. 

20221006_110119.jpg

Opublikowano (edytowane)

Tylko prawdziwki, podgrzybki i kurki ale tych ostatnich nima, ewentualnie młode koźlaki do szybkiego spożycia, i to tylko pod warunkiem, że jest nieurodzaj. Jeszcze gołąbki lubię  ( grzyb blaszkowy- nie wiem jaka jest prawidłowa nazwa😛)

Chciałbym sprawdzić jak smakuje kania, niby wiem jak wygląda, ale nikt nie chce pierwszy na ochotnika spróbować😂 

A i rydze tera w pomidorach😋

Edytowane przez Dublin
Opublikowano

No i dzwoniłem. 

Kolega w uja mnie ładował. Gość będzie sprzedawał wiosną i to prawdopodobnie. Ceny nie podał żadnej. Inna będzie za rolną inna za działki przy drodze. 

Pewne jest jedno  , nie będzie tanio,  a te 48tys można między bajki włożyć.

No i żona odetchnęła 🤣🤣🤣

Opublikowano
13 godzin temu, Baks00 napisał:

Same mięso też sie znudzi.

Ja uwielbiam tak czasami mięso czymś np mącznym przepleść 

U mnie nie ma czegoś takiego jak dzień bez mięsa. Jeśli nie ma na obiad to na śniadanie musi być. Albo i 3 posiłki dziennie z tym.

13 godzin temu, szymon09875 napisał:

Ja jestem wszystko żerny, ale bez mięsa przeżyje i tragedii nie ma. Też da radę się najeść bez mięsa, pizza bez mięsa jest ok na przykład.

Do pizzy to ja nawrzucam ile się da, aż grubo. Jak na obiad nie ma mięsa albo ziemniaków to mnie już skręca i wtedy na kolację jakiś ziemniak z dodatkami. 

5 godzin temu, malaczarna napisał:

Przeżył noc nie ma szansy już na następnego?

Oszczędzać będziemy szczaw i ziemniaki z parnika bo prądu nie bedzie

Ciebie oszczędność dotyczy, mnie tak średnio. Bo już dziaduję. A prąd - mam agregat to choć na chwilę będzie.

Wietrznie, dość słonecznie. Zaczynają ludziska siać.

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Aj tam Zaraz oszukał 

Na kolanach błagał żebym wzięła  

42 minuty temu, Belaruss820 napisał:

@malaczarna co to jest za grzyb? Podgrzybek zlotawy? Czerwona nóżka,zielony spód

20221005_180718.jpg

Po samej czapie wygląda podobne. Nie zbieram osobiście. Znowu na grzybach? Jak dynie?

Opublikowano
41 minut temu, malaczarna napisał:

Na kolanach błagał żebym wzięła  

Po samej czapie wygląda podobne. Nie zbieram osobiście. Znowu na grzybach? Jak dynie?

No niby jak zajaczek,mlode mają mniej popekania a te juz widac ze troche tu rosną. Te akurat rosną w starym sadzie kolo pola z dyniami. Bylem akurat zobaczyc jak zgarnięte i trafilem na nie. Trzeba bedzie jeszcze od miedzy podrzucic. 14.10 bedziemy wybierac,suszarnie niby zaklepalem ale jak wyjdzie sąsiadom na jeden zasyp to razem wysuszymy bo suszarnia dwukomorowa a mają wiecej o 30 ar. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v