Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Nie znam tego z własnej skóry ale w rodzinie albo znajomych sporo osob budowało/buduje. I w robocie przez kilka lat się człowiek nasłuchał od inwestorów...

nawet prąd muszę podłączyć z drugiej strony drogi a to nie na moi słup , chyba o zgodę trzeba pytać 🤔 

Szkoda mi  rezygnować z gospodarstwa no ale mieszkanie najszybciej i najprościej , tylko czy ja wytrzymam psychicznie w mieście 🤨

I zetora psiedasz? 

A co z ziemią ? 

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

I zetora psiedasz? 

A co z ziemią ? 

Narazie bym próbował to obsiać jakoś , i nie sprzedawał maszyn 

Opublikowano

za małolata z bratem i sąsiadem większość żniw po sąsiadach się ogarnialo. noszenie na strychy to najgorsza robota była. 

Ale człowiek głupi był. nie oszczedzal się nigdy i plecy jak u dziadka 😔

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Narazie bym próbował to obsiać jakoś , i nie sprzedawał maszyn 

A to takie robienie wbrew sobie to mi się wydaje do niczego nie zaprowadzi, no ale niech się wam układa jak najlepiej ;)

Opublikowano

masz tam Ursus w czym się grzebać, czy perspektywa słaba?

serio weź blisko stancje i przemyśl. 

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

za małolata z bratem i sąsiadem większość żniw po sąsiadach się ogarnialo. noszenie na strychy to najgorsza robota była. 

Ja na strych wiadruję. Tylko dwóch ludzi trzeba bo wiaderka wciągane na górę za pomocą prowizorycznego "żurawia". A znoszenie to w zależności od potrzeb.

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Znam takich co rypali całymi dniami bo chcieli się dorobić ... I czego się dorobili ? Tego ze teraz jeżdżą po lekarzach ... Plecy, kolana, ręce wszystko teraz leczą 

Ot tak się "dorobili" 

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

A to takie robienie wbrew sobie to mi się wydaje do niczego nie zaprowadzi, no ale niech się wam układa jak najlepiej ;)

Zobaczmy  , narazie myślimy żeby wybrać najlepszy watiant

5 minut temu, HF86 napisał:

masz tam Ursus w czym się grzebać, czy perspektywa słaba?

To znaczy ?

Opublikowano

czasy po transformacji były bardzo ciężkie. jak się chciało cokolwiek mieć to było trzeba się narobić, żeby coś zarobić. 

Opublikowano

Ursus. jest co rozwijać i modernizowac?

prawda to Gregor. ale jak cielaka przywieziesz to u mnie obniżki nie ma. 

Opublikowano

to 2015.to to tanie było. 

otręby z mocznikiem i koncentrat białka 21 był. 😂

jeszcze trocin dla objętości dodawali 

Opublikowano
24 minuty temu, HF86 napisał:

Ursus. jest co rozwijać i modernizowac?

prawda to Gregor. ale jak cielaka przywieziesz to u mnie obniżki nie ma. 

Szybciej by to przebiegło jak byś przyjechał pksem, później na stopa i wziął tego cielaka na sznurek i pomaszerował z nim. Cena tamtą to była z wczoraj!

Opublikowano

dosyć mam narazie wycieczek. A na kurpiach to i nigdy nie byłem. 

tam na wizę wjazd, czy jak 🤔

Opublikowano

O to może i lepiej że Cie tu nie było, nawet w tą stronę nie patrz. Lepiej tam po mazurskich parowach pochodź czy na te Podlasie się przejedź. Jeszcze nam tu jaką chorobę przywieziesz albo co zginie 🙊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v