Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

Sławek ma wstręt do fergusonów. 

Niema 

13 minut temu, 6465 napisał:

To 6470?

Kupiłem orężade dla dużych chłopców.😁

Tak 

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Znaczy się mina i chcesz kogoś napaść tym???

Tyle chce za tego JD?? To nie drogo

W przestrzeni pomiędzy kartofli nasadzic, tylko żeby Bolek się zmieścił do kopania

Kąsek dla vatowca

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Tyle co na zdjęciu dostałem.

Bez kompletnej umowy i prawnika nie ma sensu tematu podejmować.

Ale pewnie będzie kruczek że pole powierzchni paneli.

Tylko ja za bardzo ukochał ziemię żeby takiej dewastacji ją podać.

Już kolejna firma o tą działkę zabiega. Taki ideał 50m x 400 z lekkim pochyłem na południe, brak drzew budynków, linia średniego napięcia blisko 

Podatek od nieruchomości - tu już liczone jest z m²

I czy taka działka nie jest już działka usługowa? 

Opublikowano

Inwestycyjna z podatkiem od nieruchomości.

Dwa lata temu było u mnie 6,5zł/m² czyli 6500 za ha

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Tyle co na zdjęciu dostałem.

Bez kompletnej umowy i prawnika nie ma sensu tematu podejmować.

Ale pewnie będzie kruczek że pole powierzchni paneli.

Tylko ja za bardzo ukochał ziemię żeby takiej dewastacji ją podać.

Już kolejna firma o tą działkę zabiega. Taki ideał 50m x 400 z lekkim pochyłem na południe, brak drzew budynków, linia średniego napięcia blisko 

Podatek od nieruchomości - tu już liczone jest z m²

No i jak tak myślę, weźmy na logikę, dajmy tylko na 10 lat umowę to jest 170000 zł no to by już dwa ha kupili, mnie tylko zastanawia co z tymi panelami po zakończeniu umowy, firma się zwija a rolnik ma problem z utylizacją.

• Like 3
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

No i jak tak myślę, weźmy na logikę, dajmy tylko na 10 lat umowę to jest 170000 zł no to by już dwa ha kupili, mnie tylko zastanawia co z tymi panelami po zakończeniu umowy, firma się zwija a rolnik ma problem z utylizacją.

A swiniakom zagrodę z tego zrobić

• Haha 3
Opublikowano
50 minut temu, 6465 napisał:

Daj spokój , godzinę temu dk14 między Strykowem a domaniewicami biała. Tak dawało że 50m widoczności dobrze że ten handel zrobiliśmy wczoraj.

No dzisiaj gorsza droga, jak by zawiało to do rana byś został 😉

Opublikowano

dziwnie to to rozwiazali. prąd państwowy, gruntów państwa też od uja i budynków użyteczności publicznej takich jak gminy szpitale czy szkoły też od uja. można by to było oblepic panelami na około i w rachunkach dac ulgę społeczeństwu. 

A tak kombinują i przesuwają odpowiedzialność na osoby prywatne. 

Opublikowano
18 minut temu, szymon09875 napisał:

No i odejmij od tego 130tys za utylizację. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał:

dziwnie to to rozwiazali. prąd państwowy, gruntów państwa też od uja i budynków użyteczności publicznej takich jak gminy szpitale czy szkoły też od uja. można by to było oblepic panelami na około i w rachunkach dac ulgę społeczeństwu. 

A tak kombinują i przesuwają odpowiedzialność na osoby prywatne. 

U nas wszystkie budynki gminne mają na dachach panele słoneczne

9 minut temu, stempos1980 napisał:

Próżny twój trud

• Like 1
Opublikowano

ale pizga, i śnieg sypie. 🙉🙉🙉

poco to potrzebne i na co to komu 😔

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

A na drugim końcu Polski cisza... Niebawem wylezę kurom światło zgasić to sprawdzę dokładnie sytuację.

Kurła, co to się dzieje, jeszcze się okaże, że wiosną trzeba będzie opróżniać oborę🤔 Coś to za szybko przybywa🤔

Opublikowano
HF86 napisał:

poco to potrzebne i na co to komu 😔

A mnie się podoba. Byleby tylko do jutra ten śnieg zniknął, bo karmienie mam. 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v