Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Znam i ja takich - ale leżą na cmentarzu. 

no to zmiana jednak spora....

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

Jedna z emek ma u nas ponad 10tys.mtg, pierwsze 20 lat była jedynym ciągnikiem na 13ha przy warzywach i krowach, czujesz co ten ciągnik przechodził??? 

I to nie tak że wszystko było z nią cacy, bo psuła się, ale nie bardziej niż inne ciągniki

Rocznik 91, z tych co to podobno je już z odpadów skręcali, jak tu ostatnio jeden napisał 

Moja 88 śmiga super tyrala na 10 ha rotacyjna oto tylko belarki nie mieliśmy. Po 34 latach w ostatnim czasie góra zrobiona dół jeszcze oryginał. Padła skrzynia po 25 latach nowe wszystko a po 2 latach znowu to samo więc zespawali i śmiga dalej już 7 lat. Teraz ma wakacje po zakupie drugiego ciągnika. Więcej stoi niż robi ale mam ogromny sentyment 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

Nic ale myślałam że inaczej. Zbyszek też ok

no Pafnucy ma, ale se wymyslają inaczej. nie wiem czemu.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

W PGR i SKR bardziej szanowali czas na wódke a ciągniki naprawiali w przerwach między flaszkami do tego dochodził brak części stąd takie pato naprawy. 

Mimo wszystko wolę kogoś takiego. 

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

no to zmiana jednak spora....

Ta zmiana każdego z nas czeka...

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Pomoże pomoże. Wielu znam nie pijących alkoholików. Czemu ty taki jesteś?

Bo nie wierzę w "cudowne" odmienienie, ocalenie, wstaw słowo, które bardziej pasuje. Znam i ja takich - ale leżą na cmentarzu. 

Weź ty się chłopie zmień i tego Szopenałera przestań czytać bo wszedł za mocno. Zresztą ja cie rozgryzłem już

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ta zmiana każdego z nas czeka...

no widzisz. czyli jednak się zmieniają... ;)

Opublikowano
hubertb napisał:

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wolę oddać takiemu "druciarzowi" jak sąsiad do naprawy niż takiemu mechanikowi jak Ty.

Nie przyjmuje takich napraw. Obecnie jedyną skrzynie którą mam do naprawy to ta od Ferrari f355 i tu nie uwierzysz podobna historia "zerwany gwint na wałku" i ani nie myślę tego spawać. 

5 minut temu, bratrolnika napisał:

Nakrętka na wałku oczywiście jest problemem, i w obydwóch była robiona, ale nie pisz że to pada co 7mtg

To zależy od stylu jazdy, nacisk na nią jest w określonych warunkach. W M-ce problem zwiększono. 

w emce żaden gwint się nie zrywa tylko nakrętka się odkręca ...

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

Kurła wstawiłeś auto do serwisu i bys chciał żeby za 500 całe przejrzeli 😳😳

Teee, nietoperek? Czytaj uważnie.  Auto wstawione na wymianę tulei wahaczy a nie na przegląd. I mam obawy że potraktują mnie jak krezusa mleczarza co to nową  bmw x7 pomyka a nie starą kugą

5 minut temu, Bananek napisał:

E tam. Nie mam dziś odpowiedniego humoru.

Dzień wolny od romansu. W dzień nauczyciela se odbijesz. Chyba że na zły okres trafisz😜

4 minuty temu, Krzak napisał:

@Pafnucy masz na imię Zbyszek?

Raczej Zbyszek ma ksywę pafnucy🤭

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

w emce żaden gwint się nie zrywa tylko nakrętka się odkręca ...

Gdyby tak było to szczeliwo do gwintów sprawę by załatwiało. Niestety tak nie jest.

Opublikowano (edytowane)

15 minut temu, Pafnucy napisał:

ale prowokowania nie cierpię

Co nagle  takiego prawego człowieka  udajesz? Najpierw od dupków wyzywasz i wpierdolem straszysz a później  sprowokowaną ofiarę udajesz? 

Dobrze ludzie w okolicy mówią  żeby się nie zadawać z tymi spod Kocka. 

Edytowane przez Wędrowycz85
Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

Weź ty się chłopie zmień i tego Szopenałera przestań czytać bo wszedł za mocno. Zresztą ja cie rozgryzłem już

A kto to ten szopenfedziarz 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Teee, nietoperek? Czytaj uważnie.  Auto wstawione na wymianę tulei wahaczy a nie na przegląd. I mam obawy że potraktują mnie jak krezusa mleczarza co to nową  bmw x7 pomyka a nie starą kugą

Dzień wolny od romansu. W dzień nauczyciela se odbijesz. Chyba że na zły okres trafisz😜

Raczej Zbyszek ma ksywę pafnucy🤭

Przy tym roczniku to pomyśl o zmianie autka a nie wahacza 😛😛

Opublikowano
hubertb napisał:

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W traktorze? Każdy normalny, prawdziwy mechanik z czasów POM czy SKR.

🤦‍♂️ I tak w Polsce 80 traciła wzmacniacz a w 30 czy pospawiesz czy nie to nic nie da. Ta nakrętka się nie odkręca tylko zostaje zerwana, w M efekt się spotęgował bo koło pięknie pcha tą nakrętkę. Poprawna naprawa to dorobienie jak najszerszej nakrętki, najlepiej jeszcze z dość ciasnym gwintem. Tokarz taką dorobi za około 50-100zł.

nie chrzani tam większa nie wchodzi dwa razy robiłem

Opublikowano
7 minut temu, danielursus3p napisał:

I jak ci się tą kugą jeździ? 

Odpukać od 2016r super.

Teraz przychodzi czas inwestowania.

Pasowałoby zmienić ale nie mam pomysłu.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Myślenie nigdy nie było jakąś super Twoją mocną stroną. Wolisz wierzyć w dogmaty. 

Masz swoje jakieś bolączki i niepowiedzenia i wmawiasz sobie ze inni tak samo mają że wszystko jest na nie i niedobre. W głębi duszy pewnie zazdrościsz jednocześnie nie robiąc nic że sobą. Kolegujesz się z dziadkami bo oni tak samo narzekają. I na forum pierdzielisz 3 po 3 te swoje pseudo filozofie.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, hubertb napisał:

Dyskusja zaczeła się od trwałości i bardziej chodziło o to że w 30 pierwsze poddaje się skrzynia a nie silnik. 

I tak, i nie 

W jednej pierwsza ingerencji potrzebowała skrzynia, w drugiej silnik, ale tutaj akurat tuleja przegniła od stania, więc ciężko to zakwalifikować 

14 minut temu, lemik napisał:

A robiliście tą felerną nakrętkę?

Oczywiście, w tej nowszej dwa razy, w tej starszej raz, w tej to w sumie sam ją zaspawywałem

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
Dziad932 napisał:

3 minuty temu, Krzak napisał:

A kto to ten szopenfedziarz 🤔

Taki pseudo filozof co mu nie można dogodzić. Ale to bardziej memy z nim. Pewno i tak miał lepsze podejście do życia jak Pioter

Chłoporobotnik napisał:

duszy pewnie zazdrościsz

Czego? Obowiązków? Roboty nikomu nie zazdroszczę. 

To po co ci te całe hadziajstwo i robota przy nim? Pierdzielnij to i idź na zasiłek nie będziesz nic robil

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Dzień się jeszcze nie skończył. 😉

No właśnie dzień się skończył, ale może nocą bardziej wad nie widać i łatwiej o romans?🤭🤭🤭😜😜😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v