Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, Bananek napisał:

Skurczysyny tak nisko startują, że dorzuciłby. 😉 

A kurna częściej niż w Warszawie starty. 

A Litwinki brzydkie...... Jak zwykle. Nic się tam nie zmienia. Muszę tam chyba zaprowadzić swoje geny. 😉 

To jeszcze brzydsze by były

1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Jakby ktoś chciał podpisik złożyć to ksiądz proboszcz z mojej parafii zaprasza. Ma przy ołtarzu książkę, w której mają się podpisywać osoby, które już nigdy nie będą pić alko.

I podpisałeś się 🤣?

• Haha 1
Opublikowano
donweter1989 napisał:

Jakby ktoś chciał podpisik złożyć to ksiądz proboszcz z mojej parafii zaprasza. Ma przy ołtarzu książkę, w której mają się podpisywać osoby, które już nigdy nie będą pić alko.

Ja bez książki nie piję. Ale czy do nigdy..... 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

I podpisałeś się 🤣?

Taaa kurła, jak se będę chciał to se będę pił, a jak nie to nie. Nie będzie mi życia układał. W zeszłym tygodniu go na lufie widziałem więc niech od siebie zacznie.

• Like 1
Opublikowano
donweter1989 napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Ja bez książki nie piję. Ale czy do nigdy..... 🤔

Ja też, ale może mi się kiedy zachce znowu. A gdyby tak ołówkiem się wpisać 🤔

Ołówkiem dobra myśl.

Opublikowano

Ta moja parafia to ma talent do księży. Jednego nam zamordowali, kolejny wakacje z organistką spędzał, następny nocniki w kościele chciał rozstawiać bo mu ludzie licho klękają jak by im się sikać chciało, a obecny to się chyba konkurencji w spożyciu boi.

• Haha 2
Opublikowano

Kuźwa znajomy 42 lata leczył się długi czas u rodzinnego na zatoki, powracało cały czas. Ostatnio zemdlał, do szpitala, tomografia i wyszło, że ma guza przy mózgu 3cm. k**wa lecz się u konowała co nie wyśle na badania tylko leki umie wypisywać to teraz masz... 90szt bydła, 40 dojnych i czwórka dzieci poniżej 10 lat. Masakra

• Sad 2
Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Z dwojga złego wolę to niż chodzić na czteropak kilkaset metrów czy kilometr 👀

U nas są takie asy co kilka kilometrów do kolegów pod sklep ciągnął z buta i to nawet kilka razy dziennie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

U nas są takie asy co kilka kilometrów do kolegów pod sklep ciągnął z buta i to nawet kilka razy dziennie.

Czasami zazdroszczę tym pijaczkom.....

Opublikowano
7 minut temu, pedro2 napisał:

Kuźwa znajomy 42 lata leczył się długi czas u rodzinnego na zatoki, powracało cały czas. Ostatnio zemdlał, do szpitala, tomografia i wyszło, że ma guza przy mózgu 3cm. k**wa lecz się u konowała co nie wyśle na badania tylko leki umie wypisywać to teraz masz... 90szt bydła, 40 dojnych i czwórka dzieci poniżej 10 lat. Masakra

U nas w gminnym ośrodku takie same asy. Recepty przepisywać dalej, jedyne ich zajęcie. 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał:

Lekarz znajomemu wynalazł covid, zawinęli go na szpital bo rady sobie nie dawał z bólu. Po przebadaniu wyszło że to zatoki 🤦‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

Czasami zazdroszczę tym pijaczkom.....

Już się kilku wykruszyło, Najbardziej wytrwali zostali na palcu boju. Zdrowia im można zazdrościć, bo to np. czterotygodniowy ciąg alkoholowy to już jest wyczyn. 

Opublikowano
14 minut temu, Leszy napisał:

U nas w gminnym ośrodku takie same asy. Recepty przepisywać dalej, jedyne ich zajęcie. 

w normalnych krajach tym się zajmują pielegniarki wyższego szczebla, lub tzw felczerzy. 

a w tak bogatym kraju to lekarz za fest stawkę przedłuża receptę, lub wyciąga drzazgę, czy zdejmuje szwy .

Opublikowano
11 minut temu, Leszy napisał:

Już się kilku wykruszyło, Najbardziej wytrwali zostali na palcu boju. Zdrowia im można zazdrościć, bo to np. czterotygodniowy ciąg alkoholowy to już jest wyczyn. 

Nie wyczyn a systematyczność 🤭

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał:

w normalnych krajach tym się zajmują pielegniarki wyższego szczebla, lub tzw felczerzy. 

a w tak bogatym kraju to lekarz za fest stawkę przedłuża receptę, lub wyciąga drzazgę, czy zdejmuje szwy .

A w jakich to normalnych krajach się  leczyłeś, że masz porównanie? 

Mi odkąd pamiętam nigdy lekarz nie zdejmował  szwów - przyszedł obejrzał i albo pozwalał pielęgniarce  zdjąć albo kazał czekać  jeszcze parę  dni. 

Opublikowano
23 minuty temu, Leszy napisał:

Mi tak samo wtedy co choroba się uaktywniła 4 razy w ciągu 2msc zapalenie płuc miałem w środku lata... z wagi spadło 15kg, a ten za każdym razem tylko antybiotyk zmieniał. Siostra zawiozła mnie w końcu na sor, młody lekarz spojrzał na historie leczenia za głowę się złapał i mówi pani jedzie do domu po ubrania, a pan biegiem na oddział bez dyskusji. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v