Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

a ile kosztuje w waszych regionach wymiana pieca ? u mie od 2 tys w góre za dzień roboty 🤦‍♂️

Wszystko zależy ile przeróbek.

Znajomy w grudniu zakładał Defro zamiast kopciucha bo mu zaczoł cięć zapłacił za wymianę 800 zł plus graty do tego 1200

Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

usługi zaczynają być masakrycznie drogie .

Ja w 20 r robiłem kompletne centralne  tzn nowa kotłownia nowe grzejniki i rozprowadzenie PEX po domu to hydraulik za samą robotę i wzioł 3.5 tys.

.

4 ściany przekuwane na wylot  

Podłoga w łazience na wylot wiercona 

Opublikowano
20 minut temu, jarecki napisał:

nie ma problemu kwestia dogadania się  w sasiedniej gminie robią piece kiedyś pytałem mają każdy model przygotowany dla klienta , o coś mu opinie się posuły na gogle 🤔

Widocznie nie pod każdego klienta te piece. Może któremu nogi wystawały 

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

To ja myślał że on se wille postawił a ten oborę 🙊

za mleko przez ostatnie 6 lat kupił dwa nnowe samochody, postawił nowy dom, o maszynach i ciągnikach to nawet nie piszę, najstarszy na gospodarce sprzęt to zetor 5340, wszystko inne nowsze

Opublikowano

zagrzmialo pare razy i bialo sie zrobilo..

56 minut temu, Agrest napisał:

No i u mnie pora by była w piec zainwestować tylko jaki?

Każdy dostaje dofinansowanie czy od dochodu uzależnione?

od dochodow, przepisy ciagle sie zmieniaja, 

ja czekam na zwrot, 3lalta temuskladalem wiec sie nie orientuje jak sa teraz zasady

49 minut temu, gregor1284 napisał:

Tak Cie czytam drugi dzień i się zastanawiam. Specjalista jesteś w każdej kwestii a dziurkę w zaspie wysikasz? 

masz jakies problemy w domu ??? uderzyles sie ostatnio w glowe mlotkiem ??

zaspe to ska wezme ,wlasnie przestalo sypac...

troche w zyciu widzialem,troche przezylem, czym tam sie interesuje, sam wniosek o doplaty wypelniam-moze i ty kiedys gdy dorosniesz to cosbedzieszwiedzila

41 minut temu, Pafnucy napisał:

dokładany ruszt.

czyli da sie. 👍

tyle ze to jest zwykla 5 klasa bez eco-desingu czylu doplat nie dostaniesz

27 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Coś chyba zagrzmiało🤔 Wieje dalej i deszcz pada.

deszcz ??? u nieod wadowicsnieg sypnal

10 minut temu, jarecki napisał:

a ile kosztuje w waszych regionach wymiana pieca ? u mie od 2 tys w góre za dzień roboty 🤦‍♂️

samemu sie nie oplaca- firma ma vat na 8 % a ty gdy kupujesz sam piec na 23 %, do tego zawsze jakies przerobki beda i gwarancje kto ci podbije,papiery do dotacji ??

piece 5 klasy to nie to samo co 5 klasy eco desing- sama naklejka to ze 1,5-2 tysiace kosztuje  ale do czystego powietrza mu byc,skanujesz i wysylasz, do tego deklaracje zgodnosci z dyrektywa

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

za mleko przez ostatnie 6 lat kupił dwa nnowe samochody, postawił nowy dom, o maszynach i ciągnikach to nawet nie piszę, najstarszy na gospodarce sprzęt to zetor 5340, wszystko inne nowsze

Ja to mu nie zazdroszczę,ja tam zbyt ostrożny jestem

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

A ja już nie wiem czy chce ich dopłatę 

A do jesieni sie pomyśli 

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

A ja już nie wiem czy chce ich dopłatę 

A do jesieni sie pomyśli 

To ci się pochwalę,powierzchownie się dowiadywałem czy jest sens i rezultat-wiecej zachodu jak tej dopłaty

Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

Tu jest z Białej Podlaskiej 

https://piecekapi.pl/oferta/ 

@jacus już niema dotacji na groszek od 1 stycznia.

Tylko gaz pellet pompa ciepła i elektryczne

Trzeba poczekać, ekogroszek ma zmienić nazwę handlową, myślę że  i piece dostosują do tego paliwa tak żeby  było eko.

Piece wyglądają ok, ale nie miałem z nimi doczynienia a cena podobna jak przy defro.

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

zagrzmialo pare razy i bialo sie zrobilo..

od dochodow, przepisy ciagle sie zmieniaja, 

ja czekam na zwrot, 3lalta temuskladalem wiec sie nie orientuje jak sa teraz zasady

masz jakies problemy w domu ??? uderzyles sie ostatnio w glowe mlotkiem ??

zaspe to ska wezme ,wlasnie przestalo sypac...

troche w zyciu widzialem,troche przezylem, czym tam sie interesuje, sam wniosek o doplaty wypelniam-moze i ty kiedys gdy dorosniesz to cosbedzieszwiedzila

deszcz ??? u nieod wadowicsnieg sypnal

samemu sie nie oplaca- firma ma vat na 8 % a ty gdy kupujesz sam piec na 23 %, do tego zawsze jakies przerobki beda i gwarancje kto ci podbije,papiery do dotacji ??

piece 5 klasy to nie to samo co 5 klasy eco desing- sama naklejka to ze 1,5-2 tysiace kosztuje  ale do czystego powietrza mu byc,skanujesz i wysylasz, do tego deklaracje zgodnosci z dyrektywa

A nie no jak sam wniosek o dopłaty wypełniasz to wiele zmienia 😂 masz swój idiotyczny punkt widzenia ale masz prawo go mieć. I to ja będę walczył o to żebyś mógł go dalej mieć. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v