Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

wszyscy sobie jakieś misje wmawiają. 

nawet patosocjalbiorcy mają misję że ich bombelki będą na nasze emery pracować 🙆‍♂️

Sobie wyobrażam ile ten węgiel będzie kosztował jak te 3 tysiące dać mają. 

Opublikowano

a i trzeba dać tym co nie majom, a może by chcieli mieć 🥺

Opublikowano

Tak czytając te wypowiedzi to tu wielu rokuje na socjalbiorców. Nie opłacają się kury, krowy też bo jalowka z 8tysi i matko ile to mleka musi dać a ile pożre, byśki też się nie opłacają bo zboże drogie, zboże się nie opłaca bo nawozy drogie. Finalnie jak by każdy przedsiębiorca myślał że ma trochę hajsu to lepiej trzymać ten hajs niź puścić to w obrót żeby zarabiało. Po co to jeść jak i tak gówno z tego i dalej brzuszek pusty 🙄

Był tu jakiś gość od jajek, Pjoter ktoren to był? 

Opublikowano

Jest jeszcze taka grupa odbiorców. Sprzedałam całe bydło. Wytrzymaliśmy tydzień bez. No bo jak to nic nie robić? Robić aby robić nie ważne czy się opłaca czy nie ale zajęcie musi być.

2 minuty temu, Desperado napisał:

Przepłacasz pani, za 6 tygodni 15 zł, za 22 tygodniowe po 30 zł są.

W takiej cenie u mnie były nie tylko ja kupiłam.

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tak czytając te wypowiedzi to tu wielu rokuje na socjalbiorców. Nie opłacają się kury, krowy też bo jalowka z 8tysi i matko ile to mleka musi dać a ile pożre, byśki też się nie opłacają bo zboże drogie, zboże się nie opłaca bo nawozy drogie. Finalnie jak by każdy przedsiębiorca myślał że ma trochę hajsu to lepiej trzymać ten hajs niź puścić to w obrót żeby zarabiało. Po co to jeść jak i tak gówno z tego i dalej brzuszek pusty 🙄

Był tu jakiś gość od jajek, Pjoter ktoren to był? 

bo socjalizm truję od środka. 

zawsze się ciężej pracuje by mieć coś więcej. 

harujesz, zdrowie tracisz, się oglądasz a tam patus ma mało gorzej nic nie robiąc. 

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

harujesz, zdrowie tracisz

To też kurde nie jest dobre podejście. Jeśli można cos zrobić i się nie narobić to się powinno to zrobić. 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

harujesz, zdrowie tracisz, się oglądasz a tam patus ma mało gorzej nic nie robiąc. 

Dlatego dziękuję Bogu że mam dryg do zdobywania łatwego pieniądza i za to że większość moich pomysłów jest rentowna ☺️

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Co stoi na przeszkodzie zostać patusem? 😁 

Ni ma co nowej bidy szukać panie HF

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Dlatego dziękuję Bogu że mam dryg do zdobywania łatwego pieniądza i za to że większość moich pomysłów jest rentowna ☺️

Tylko pogratulować takiej obrotnosci

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Co stoi na przeszkodzie zostać patusem? 😁 

Ni ma co nowej bidy szukać panie HF

Ciężko zostać patusem. To są już 3 albo 4  pokolenie powielanego stylu życia. 

Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał:

Tylko pogratulować takiej obrotnosci

Ciężko zostać patusem. To są już 3 albo 4  pokolenie powielanego stylu życia. 

Nie wiem nie próbowałem, daje sobie radę, bo muszę, chce? Co tu się rozczulac jest jak jest i trzeba stawić temu czoła, ten co chce to zawsze sobie da radę. Nie ma więc co patusom zazdrościć. 

Opublikowano

9 minut temu, HF86 napisał:

nawet patosocjalbiorcy mają misję że ich bombelki będą na nasze emery pracować 🙆‍♂️

a co nie ? chyba że za granice wyjadą albo ktoś zejdzie zanim te dzieci wejdą na rynek pracy jako pracownicy to rzeczywiście nie doczeka , znajoma rok starsza ode mnie z roboty z mężem i 11 letnią córką wiosną do USA wylecieli na stałe, od razu dom i 2 auta na nich czekały bo ich rodzina która od lat tam prowadziła firmę tam im zorganizowała a w PL niczego za bardzo z 2 etatów się nie dorobili przez kilkanaście lat razem także tu pracuje się tylko po to by budżet kase przewalał i budżetówka się rozrastała, 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Strach, że to się jednak bardziej nie opłaci niż np. hodowla krów. 😜  

W tym rzecz, każdy zazdrości ale się boi takiej rzeczywistości 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Może tam gdzie nie ma pracy to i owszem bieda aż piszczy. Kto chce to w okolicy pracę znajdzie i 90% tych którzy obrabiają ziemię we wsi robią to po godzinach lub są emerytami. Tak zresztą było już od lat, stopniowo ten odsetek "dwuetatowców" tylko rósł. 

A co ludzie w miastach mają zrobić? Umrzeć z głodu? Duży rolnik produkuje dla nich. Z jednego hektara obecnie rodziny nie utrzymasz, przestań się z tymi starymi komuchami zadawać. 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Dla mnie krowy mleczne to dla pracowitych ludzi biznes

Nie tyle problem z pracą samą w sobie jest, a z koniecznością jej codziennego wykonania. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v