Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

spory kawałek. no i łozińsko.... żeś musi gnoju nie żałował...

ja mam mało. kawałeczek odkopywałem to niezłe, ale dalej raczej... nie rokowały.

jaką masz cenę?

musi w tym roku bez szału?

2.5ha

Ta działka w zeszłym roku dostała 4 razy obornik(dziki wybierały kukurydzę i przed każdym siewem szedł po raz kolejny obornik) potem poplon z żyta i wyki i kolejny raz wiosną obornik(jak oralem mnóstwo nieprzerobionego wyorywałem)

Z domu po 22/15 idą 

1 minutę temu, radekz200 napisał:

To śwagier na pomoście? 

Grześ. 

6 minut temu, Karol6130 napisał:

To wyślij kobita żeby przyniesła

Dziwnie znajoma ta brukiew 

Sam jesteś brukiew

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

Akurat teściowe możesz obydwie zabrać

Dopłacę 

Ty bigamisto😂

Do tej pory wszyscy wiedzieli że to ja trójkątami w polu robię. 

Teraz każdy wie że Ty marzysz o życiu w trójkącie, i jeszcze bez teściowych 😂

6 minut temu, bratrolnika napisał:

Tylko tombak od cygana, nic innego 

Dobrze mówisz, przy dojeniu zgubi i znowu drugi by chciała😂

6 minut temu, soltys48 napisał:

Sam jesteś brukiew

Duże, u nas takich nie ma 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Pomarzyc dobra rzecz... 

Racja. 

Jak bym został zięciem, a teściu oborę już prawie kończy to jak to ruszy i będzie tyle litrów mleka i to po 3 zł litr, to ze 30 groszy przecież to mnie by dał, toż to by więcej było na miesiąc niż Rysiek socjalu w rok ciągnie 😂

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Ty bigamisto😂

Do tej pory wszyscy wiedzieli że to ja trójkątami w polu robię. 

Teraz każdy wie że Ty marzysz o życiu w trójkącie, i jeszcze bez teściowych 😂

Dobrze mówisz, przy dojeniu zgubi i znowu drugi by chciała😂

Duże, u nas takich nie ma 

Ruskie  by powiedzieli ze dwa goda rosły te pyrki 

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Racja. 

Jak bym został zięciem, a teściu oborę już prawie kończy to jak to ruszy i będzie tyle litrów mleka i to po 3 zł litr, to ze 30 groszy przecież to mnie by dał, toż to by więcej było na miesiąc niż Rysiek socjalu w rok ciągnie 😂

Karol  o sławkownie  myślisz 

Opublikowano

Woził ojciec do stoczka łukowskiego na wagony kiedyś. 

Urwy lądowali jak leci, po 45 kilo a teraz płaczą że ruski nie bierze 

6 minut temu, Łolek napisał:

Karol  o sławkownie  myślisz

Czasami myślę, ale nie częściej niż 59 sekund na minutę. 

Przecież trzeba jakoś żyć 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Stamtąd Karolu co żeś budki brał dla cielątków się wczoraj babka w studni utopiła

Stamtąd Karolu co żeś budki brał dla cielątków się wczoraj babka w studni utopiła

Opublikowano
3 godziny temu, TheraRolnik napisał:

No to są k**wa jaja

jak berety to mało powiedziane , 

4 godziny temu, 6465 napisał:

Kuźwa piec śmieciuch się poci 😔

jaki to piec? producent moc i ile wytrzymał ?

5 godzin temu, radekz200 napisał:

@Pafnucy moze być? 

F2FDABF8-6FB8-4D62-92AD-BA2C2352475C.jpeg

jakby zamiast cordless na pudełku było brushless to byłoby lepiej 

widziałem ze 2 miesiące temu na złomie dużego sieciowego diaxa parkside'a to z ciekawości rozebrałem by sprawdzić przed zakupem co zepsute

spalony był stojan , druty czarne , karkasy zwęglone , dałem sobie spokój bo z częściami zamiennymi do marketowych wynalazków typu kupić zajeździć i wywalic zawsze bedzie lipa 

5 godzin temu, bratrolnika napisał:

A to zwykłymi nożyczkami sobie paznokci nie obetnie, że musiała diaxa kupić???

w robocie obcinam sobie czasem paznokcie takimi cążkami DSC03289.JPG

dobre , tanie i w miarę ostre , jak nie ma tipsów to powinny wystarczyć bo do nich to diax i tarcza do korekcji racic rzeczywiście wskazane

Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

Szymek najważniejsze  to być  sobą  i nie pozować  na hvj wie  kogo 

Jestem  prosty  chłop  i lubię jasne  sytuację tak tak, nie nie 

No ja taka samą zasadę wyznaje... 

Można powiedzieć że obcy człowiek dla mnie jesteś ale tak równego chłopa to ze świecą szukać ;)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Eeee chłopcy da rade naprawić lance rotacyjna do Karchera czy trza nowa kupić? 

jaka myjka? filter do wody na zasilaniu z sieci masz? 

1 godzinę temu, Strongman napisał:

U mnie też się nie kręci.

a u mnie już się kręci zanim włączę myjkę 

olej w aucie zmieniony , spokój na jakieś 3 kwartały 

IMG_20220819_194601.jpg

@bratrolnika opowiedz na pw coś więcej o polówce brata , dużo nalatane? jaki rok i silnik ? z jakim przebiegiem kupił i czy ogólnie dużo nim jeździ oraz co większego się do tej pory psuło się bądź zużyło ? klimę ma ?

3 godziny temu, Bukat82 napisał:

Musi bo mu będzie hlustać w środku 😉

słabo z tym napełnianiem i opróżnianiem , lepiej jakby był spadek beczki do tyłu , łatwiej zaciągnąć pod korek i do pusta wypróżniać chyba że są warunki w obejściu i na polu by takie akrobacje zrobić, może dyszel da się poprawić by wyżej stała oraz trochę ten właz na górze skomplikowany jak w okręcie podwodnym 

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

...ale tak równego chłopa to ze świecą szukać

ja już  trochę garbaty na stare lata się robię to do równych gości mi z roku na rok coraz więcej brakuje 

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)

Jakby ktoś chciał coś może z Francji przytargac czy na coś zerknąć, to wybieram się za 2 tygodnie w okolice Orleanu, tudzież niemcownia po drodze tj Drezno, Chemnitz, Fulda, Frankfurt nad Menem, Mannhaim, toż samo Francja Reims, Troyes lub do 70 km od Orleanu to mówić. 

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano

🙋‍♂️🌚☁️18.

5 godzin temu, danielursus3p napisał:

się wczoraj babka w studni utopiła

Nima ratunku zabardzo nawet jak kto zauważy pewnie 🤔 

Opublikowano
6 godzin temu, szymon09875 napisał:

No ja taka samą zasadę wyznaje... 

Można powiedzieć że obcy człowiek dla mnie jesteś ale tak równego chłopa to ze świecą szukać ;)

Całkiem równy  być  nie mogę  trochę  takie  wypustkę  mam żeby  żona zadowolona była 

W nocy po grzmiało poblyskalo  i dało 8l wody 

Dzień dobry wszystkim hej 🙋‍♂️

• Haha 2
Opublikowano
7 godzin temu, danielursus3p napisał:

O masz... 

Ale jak? 

Ja od niego nie brałem. 

Za drogo by wyszło i miał tyło mini. 

Sam nie chciał mi sprzedać bo ja ryczałtowiec. 

Kupiłem od Ukrainki, właścicielki firmy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v