Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

CZŁOWIEKI

PYTANIE MAM

jak zaprawiam zboźe i na zaprawie jest dodać 0.8 l wody

A chcę dodać nawóz donasienny a tam też  0.8 l wody

To nie zaduzo tej wody będzie?

Czy zaprawę dodać do nawozu i wtedy+ 0.8 l wody.

Nigdy nie dodawałem nawozu.

No a źe w granulacie drogi to w bańce trzeba dać.

Razem wal  1l na 100kg zboża

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Bukat82 napisał:

Pomimo ludzi dookoła człowiek zawsze jest samotny gdy odchodzi.

Cały świat .. wszyscy ludzie zostają a on umiera.

Powiewa mi tu katolicyzmem. Taka kolej rzeczy, nie można się specjalnie przywiązywać. Trzeba żyć tak jakby każdy dzień był ostatnim - żadnych zobowiązań chociażby. 

Od gór chmurzy się i grzmi - rowerowanie odwołane. 

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

CZŁOWIEKI

PYTANIE MAM

Ta ilość wody to pic na wodę fotomontaż, chyba, że jakieś rozpylanie albo super betoniarka. Zaprawiałem w zeszłym roku na próbę Funabenem na mokro mieszankę we wiaderkach i wkrętarką ze świderkiem to na opakowaniu jest 0,9l wody na 100kg ziarka i za nic w świecie przy tej ilości nie chciało pokryć, litr zawiesiny to poszedł ale na 50kg ziarka.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Ja też w tym roku bendę zaprawiał systivą i dr green bo po tym grenie jest efekt niewiem jeszcze ale nawet go przedawkuje bo tani jest 

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Dodaj 1,2 i mieszaj. To suche i dobrze by było żeby się przykleiło.

A spóźniłem się.

Edytowane przez Bukat82
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Powiewa mi tu katolicyzmem.

Eeeeś wymyślił 😅 Ja wierzę w wymianę dusz. Ktoś umiera i ktoś się rodzi.

Ale tak czy siak umierasz w sam.

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Trzeba żyć tak jakby każdy dzień był ostatnim - żadnych zobowiązań chociażby. 

Powiedział 25letni chłop. Za dużo przebywasz w towarzystwie 60+ 

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

w betoniarce zaprawialem konto+systiva+Primus i lalem około 0.6-07 bo się breja za duża robiła 

Mam podobne doświadczenia, wtryskuję tylko do betoniarki. A w tym roku widziałem jak wygląda zaprawiarka w centrali nasiennej. To cyklon z dotryskiem i to jest dopiero zaprawione. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Bukat82 napisał:

Eeeeś wymyślił 😅 Ja wierzę w wymianę dusz. Ktoś umiera i ktoś się rodzi.

Ale tak czy siak umierasz w sam.

Ja w nic nie wierzę. Życie to ciąg przypadkowych zdarzeń i jakoś tej wymiany dusz za bardzo nie widać przy ujemnym przyroście naturalnym 🤔 Chyba, że jako "dusza" wymienna rodzisz się w innym zakątku świata jako buddysta czy człowiek innego wyznania.

Opublikowano
16 minut temu, jacek1296 napisał:

Mozaika 2-5.

I z pola tylko wywozisz? Materii nie uzupelniasz w żaden sposób? 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

to inny świat posługując się tytułem książki Herlinga Grudzińskiego.

No inny, bo świat żywych. Kontakt z młodszymi to ty masz. Bo tu na forum więcej młodych (chyba że ktoś tu się staro czuje) niż starych. 

Opublikowano
14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

CZŁOWIEKI

PYTANIE MAM

Dobrze mówią, zaprawa +nawóz i 0,7-0,8 wody- będzie legancko tego tamtego. 

@Chłoporobotnik kup normalna zaprawę do zaprawiania na mokro i zobaczysz różnice.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

No inny, bo świat żywych. Kontakt z młodszymi to ty masz. Bo tu na forum więcej młodych (chyba że ktoś tu się staro czuje) niż starych. 

I tyle wystarczy. Mnie nie kręcą tematy młodych - imprezki, wyjazdy, wczasy, motoryzacja i podboje miłosne. 

Przed chwilą, sadownik12 napisał:

kup normalna zaprawę do zaprawiania na mokro i zobaczysz różnice.

Czyli jaką? Pszenicę mam zamówioną kwalifikat Mewy a mieszankę zaprawię jak dziadek przykazał - na sucho w siewniku.

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

W tym roku takim czymś zaprobuję

Tu bardziej zależy od techniki niż od substancji. Jak lejesz z garnuszka do betoniarki to jak dla mnie klapa. Ja pryskam małym opryskiwaczem do kwiatów z bardzo szeroko ustawioną dyszą. Jest git. 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

W tym roku takim czymś zaprobuję

IMG_20220815_171508.jpg

Screenshot_20220815-171305.jpg

Screenshot_20220815-171051.jpg

U mnie taki sam zestaw. Z tym, że primusa mam w d*pie. Po co to w ogóle dodawać. Jak dla mnie pic na wodę. No ale grosze kosztuje to tam kij, zawsze ładniej zabarwione. Na kilka razy dolewaj zaprawy albo ropownicą psikaj w betoniarkę, tylko maski nie zapomnij bo gryzie. W tamtym roku wszystko SEMANem zaprawialem czy jakoś tak i ładnie zabarwione było. Nawet 100kg zaprawilem bez rozcieńczania, tylko czysta zaprawa. Bo mi się butelki popierdoliły 😂. Ale nie upalilo kła 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v