Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

a w makicie że baterii nie trzyma i nie styka 😜

W DeWolcie niemiłosiernie start mnie wk***iał, nie potrafiłem się tym obsługiwać. A bateria też nie łączyła. To jest wszystko na jedno kopyto robione. Jak hitachi przejęło metabo to naprawdę spoko maszynki się zrobiły.

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

No ja jakość nie mam przekonania, chociaż np. @bratrolnika wiem że chwalił kiedyś. Zresztą do Makity kupisz dużo akcesoriów dość tanio i na olx. Popularność ma znaczenie. 

Z tego co używam to myślę że Makita jest trochę wyżej od Hikoki

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Jeśli chodzi o klucze udarowe to koła w ciężarówce potrafi duży klucz odkręcić. Jest dość wygodny, baterie kupujesz na olx i są dość tanie a ładowarka nie psuje się sama z siebie. Wkrętarki mnie w ogóle nie obchodzą. 

Poka no tego klucza. Możesz mieć rację- kluczy nie używam. Wkrętarki, wiertarki, frezarki i inne gówna mam na codzień. Jak to przy meblach.

Opublikowano
21 minut temu, konteno napisał:

Ile się nauwijałeś wczoraj/dzisiaj ? 

wczoraj 3 przelot z chrustem robiłem , jeszcze ze 2 wagony do końca miesiąca trzeba przytargać , brakuje czasem 6 biegu i miękkiej ośki;) jeszcze kiedyś z nawigacją musze spróbować pomierzyć 

IMG_20220813_163217.jpg

Za wiele nie zrobiłem, u siebie 11ha i koniec słomy 

Opublikowano
7 minut temu, danielursus3p napisał:

Tatra mi nie potrzebna. 

W pola to nic lepszego nie ma. 

5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Za wiele nie zrobiłem, u siebie 11ha i koniec słomy 

Wszędzie ta słoma taka jak na relacji z fb? 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

się bije z myślami czy szukać takie coś 6-7t ładownosci czy właśnie coś pokroju takiego volva. 

To zależy od tego czy potem będziesz miał usługi na 6-7t. Na dużego łatwiej znaleźć. 

Opublikowano

6 minut temu, hubertb napisał:

Warto i powoli sobie dokupować. Użytkowałem różne marki i jak dla mnie istnieje tylko Makita lub Dewalt. 

u mnie pomieszanie z poplataniem bo używane sprzęty ze złomu z różnych stajni i jako takiej standaryzacji oprócz ładowarki nie mam , z akumulatorowych to dewalt bosch i sparky a do tego różne standardy napięć 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

u mnie pomieszanie z poplataniem bo używane sprzęty ze złomu z różnych stajni i jako takiej standaryzacji oprócz ładowarki nie mam , z akumulatorowych to dewalt bosch i sparky a do tego różne standardy napięć 

Ja mam ten komfort w domu że wystarcza mi wkrętarka, ale myślę nad zakupem klucza. Mam MAC tools na powietrze ale jak naciskam spust to nawet gołębie u sąsiada podrywają się do lotu ze strachu. A że teraz często robię w nocy to wypadał by coś cichszego.

spacer.png

Opublikowano
Dnia 13.08.2022 o 14:34, Chłoporobotnik napisał:

Ręką łatwiej niż tym. Kręci się to cały czas i skąd mam wiedzieć czy już dokręcone czy nie? Próbowałem to obsługiwać to wrzuciłem mu z powrotem do szafki i ręcznie dokręciłem.

może za mocno dokręcałes i gwinty pozrywałeś . co to za sprzęt ? mocny ? sam na swój użytek mam pneumata i elektryczny na 230V bo czasem lżej i szybciej jest z przedłużaczem się rozciągnąć niż z wężem , szkoda że te elektryczne aż 6 razy droższe niż pneumaty 

IMG_20220814_164758.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

nie mam tego ustrojstwa

U mnie też się uszkodziła, ale poszedłem zupełnie inną drogą zbieram sygnał z wieńca zębatego. Kombinuje teraz nad licznikiem prędkości. 

Opublikowano
24 minuty temu, hubertb napisał:

To zależy od tego czy potem będziesz miał usługi na 6-7t. Na dużego łatwiej znaleźć. 

Na potrzeby własne. Czasem może gdzieś coś ale raczej rzadko 

Opublikowano
46 minut temu, konteno napisał:

może za mocno dokręcałes i gwinty pozrywałeś . co to za sprzęt ? mocny ? sam na swój użytek mam pneumata i elektryczny na 230V bo czasem lżej i szybciej jest z przedłużaczem się rozciągnąć niż z wężem , szkoda że te elektryczne aż 6 razy droższe niż pneumaty 

IMG_20220814_164758.jpg

Nie mój to nie mam pojęcia co za sprzęt. Ja mam komplet zwykłych kluczy i mi starczy.

A jeszcze niedawno dach był cały...

20220814_174021.jpg

20220814_173929.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, sadownik12 napisał:

Jeśli chodzi o elektronarzędzia to jakość/cena teraz dobra jest w Hikoki. Sam się zastanawiam czy sobie kilku rzeczy nie kupić. tak w ucieczce przed inflacją.

W robocie mamy Hitachi jeszcze dwa klucze udarowe, jeden jest sporo mocniejszy w teori od małego Milwaukee ale w praktyce nie ma szans.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v