Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Ostatnio skrecalismy na pole kombajnem w prawo i dobrze że musiałem samochodem dowieść paliwo i byłem z tyłu bo inaczej sieczkarnia zaparkowała by w boku busa. Gościu dostał ujów i jak gdyby nigdy nic pojechał dalej po poboczu 🤷🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

No podobna sytuacja, tylko z przyczepą. Najgorsze jak pierwszemu samochodowi pozwolisz się przed skrętem wyprzedzić- wtedy już nad tymi z tyłu nie zapanujesz i naprawdę trzeba uważać przy manewrze. Więc pier**le- wyjeżdżam te 100m przed skrętem( ofc jak nic z przeciwka nie jedzie) odpowiednio sygnalizując skręt na środek drogi i w chuju mam. niech se trąbią- przynajmniej krzywda nikomu się nie stanie. Tak samo z agregatem czy coś, myślą że jak skręcam to od razu mogą rurować obok. Bo nie myślą, że to zachodzi za mną, a nie zachowuje się jak osobówka skręcająca.

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Też nie do końca, Ty skręcałeś, ale gościu nie musiał wiedzieć że w kombajnie tył "zachodzi" na to też trzeba zwracać uwagę.

Chyba imbecyl a nie kierowca.

Pomijając fakt że wiele kombajnów ma znak ostrzegawczy że tył zachodzi 1 czy 1,2m to z samego faktu poruszania się po drogach i obserwacji autobusów czy też naczep ciągników siodłowych, taki kierowca winien wiedzieć że takie zjawisko nastąpić może. 

A kierowanie to nie tylko pedał w podłogę ale obserwacja zachowania innych i zasada ograniczonego zaufania

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Też nie do końca, Ty skręcałeś, ale gościu nie musiał wiedzieć że w kombajnie tył "zachodzi" na to też trzeba zwracać uwagę.

OK, jak większość osób. To co w takim przypadku? Mam się zatrzymać i mu to wyjaśnić? 

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

No podobna sytuacja, tylko z przyczepą. Najgorsze jak pierwszemu samochodowi pozwolisz się przed skrętem wyprzedzić- wtedy już nad tymi z tyłu nie zapanujesz i naprawdę trzeba uważać przy manewrze. Więc pier**le- wyjeżdżam te 100m przed skrętem( ofc jak nic z przeciwka nie jedzie) odpowiednio sygnalizując skręt na środek drogi i w chuju mam. niech se trąbią- przynajmniej krzywda nikomu się nie stanie. Tak samo z agregatem czy coś, myślą że jak skręcam to od razu mogą rurować obok. Bo nie myślą, że to zachodzi za mną, a nie zachowuje się jak osobówka skręcająca.

Tu się zgadzam, kierunkowskaz i o ile już ktoś nie wyprzedza na środek drogi.

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

A jak będzie po 8 piwach to też może?   :P 

Moze i mógł by, ale nie dojedzie... 

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

A jak będzie po 8 piwach to też może?   :P 

też może jeśli nie ma innego wyjścia z sytuacji.

Ze stu ludzi po 8 piwach połowa na pewno ma więcej  oleju w głowie niż taka Alfa i Omega jak ty.

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

OK, jak większość osób. To co w takim przypadku? Mam się zatrzymać i mu to wyjaśnić? 

Zachowac szczegolna ostroznosc

Wy mata papiry do jazdy?? 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Chyba imbecyl a nie kierowca.

Pomijając fakt że wiele kombajnów ma znak ostrzegawczy że tył zachodzi 1 czy 1,2m to z samego faktu poruszania się po drogach i obserwacji autobusów czy też naczep ciągników siodłowych, taki kierowca winien wiedzieć że takie zjawisko nastąpić może. 

A kierowanie to nie tylko pedał w podłogę ale obserwacja zachowania innych i zasada ograniczonego zaufania

Bo większość kierowców to są imbecyle, którzy nigdy nie powinni dostać prawka do ręki, dlatego trzeba uważać by sobie przy okazji nie napykać biedy.

Opublikowano

Łoo matko , dziś na af sami absolwenci prawa 😛

Nawet za rzeką ...🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ale pada tylko dudni po parapetach.

Zdemontuje parapety albo załóż maty wygłuszające. Jak żyć w takich warunkach po tak męczącym dniu?🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Moze i mógł by, ale nie dojedzie... 

Zoba rekordzistów zlapanych przez przypadek i po ponad 4 promile mieli i jechali i rutynowe kontrola ich wykluczyła

Opublikowano
2 minuty temu, Wędrowycz85 napisał:

Ze stu ludzi po 8 piwach połowa na pewno ma więcej  oleju w głowie niż taka Alfa i Omega jak ty.

Jak ty byś miał trochę oleju, to nie pieprzyłbyś bzdur tego typu.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Zachowac szczegolna ostroznosc

OTOTO, jakby każdy kierowca się tego trzymał- nie trzeba by dzisiaj nad tym debatować.

Opublikowano
11 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ostatnio skrecalismy na pole kombajnem w prawo i dobrze że musiałem samochodem dowieść paliwo i byłem z tyłu bo inaczej sieczkarnia zaparkowała by w boku busa. Gościu dostał ujów i jak gdyby nigdy nic pojechał dalej po poboczu 🤷🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

To wy z tymi widłami wyskoczyłeś, a stary z łychą od opon z kombajnu złaził 😤 To na co miałem czekać 😡

• Haha 4
Opublikowano
4 minuty temu, Wędrowycz85 napisał:

Wszystko zależy od tego co sobie taki delikwent bardziej ceni: życie dziecka/żony, czy własne prawo jazdy 

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Bo większość kierowców to są imbecyle, którzy nigdy nie powinni dostać prawka do ręki, dlatego trzeba uważać by sobie przy okazji nie napykać biedy.

Bez urazy, ale Ty to zapewne mistrz? Błedow nie popełniasz i jedziszswietnie... Jak 99% tu obenych. 

Dobra. Czas frytki se ugotowac.... 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Ty tak codziennie te frytki?

Ja jajka na miękko wszamałem. Pychota.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

no gdzie codziennie. tylko wtedy jak ja kolację robie....i głodny jestem.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Bez urazy, ale Ty to zapewne mistrz? Błedow nie popełniasz i jedziszswietnie... Jak 99% tu obenych. 

Zajeżdżanie komuś drogi, wyhamowywanie, wyprzedzanie na przejściu dla pieszych i ciągłej linii i wiele innych, uważasz za popełnianie tylko błędów? sorry Pafnuś ale albo chcesz mi tylko dogryźć albo szukasz zaczepki, nie twierdzę że jestem świetnym kierowcą, ale na Litość Boską jak takie zachowania nazwać jak nie imbecylizm?

Opublikowano
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale pada tylko dudni po parapetach.

Robilem srute, zobaczylem blysk na północy i jak nie ebnie,myslalem ze na pastwisku w wierzbe trafilo. Od razu wylaczylem srutownik.

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

@Pafnucy ostatnio gadaliśmy o LWG, wiesz co??? Wczoraj z patrolem policji na motocyklach nawet sobie pomachalismy😊

a fajne to jest. że ja nie wiedziałem że tak robią.

kurde. dziś nigdzie nie smigłem. chyba już drugi raz jak motur mam.

2 minuty temu, Desperado napisał:

sorry Pafnuś ale albo chcesz mi tylko dogryźć albo szukasz zaczepki,

nie szukam. tylko jakoś dużo ludziów uważa się za mistrzów kierownicy.

no może TY AKURAT ŚWIETNIE JEŹDZISZ. NIE CHCIAŁEM URAZIĆ.

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Ja jajka na miękko wszamałem. Pychota.

Jedno 🤔

Opublikowano
16 minut temu, Desperado napisał:

Jak ty byś miał trochę oleju, to nie pieprzyłbyś bzdur tego typu.

nie żartuj.

1 minutę temu, Dziad932 napisał:

Jedno 🤔

napisał jajka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v