Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, hubertb napisał:

moja 7 letnia córka spokojnie 7211 ogarnia nawet ostatnio wsadzałem do samochodu a Ty nawet przyczepką jednoosiową nie cofniesz tylko pchasz. Faktycznie Pieter kobieta nie potrafi. Nawet dosadniej powiem moja córa z przyczepa do tyłu by pojechała a ty dalej nie miał byś jaj. 

O przepraszam bardzo, dwukołówka czy rozrzutnik dla mnie nie robi problemu. Kobiety to są dla mnie złe stworzenia i u mnie nie miałaby decyzyjności, może poza uznaniem za stosowne zrobienie prania albo posprzątanie w chałupie. Jeśli ma być inaczej to wolę samemu i jestem sam. 

9 godzin temu, PAN88 napisał:

Idealna dla Ciebie 🤣🤣

Kombajnem pojedzie i ciebie objedzie

A gdzie na kombajn, za nowoczesna, zamiast ziarko na ząb wziąć to cudami mierzy, ech to nie dla dziadów.

9 godzin temu, szymon09875 napisał:

czyli według Ciebie kobiety są głupsze i nie można im poważnych zadań powierzać? No teraz to już przeszedłeś samego siebie 🤣

U mnie kobieta to nie miałaby być osoba decyzyjna, żadnych skomplikowanych zadań. Bo jak sam coś sp*erdolę to chodzę jak struty cały dzień ale na innych się nie wyżywam bo sam zepsułem ale jakby ona zepsuła to by się to na niej odbiło...

Opublikowano

Dzien dobry wszystkim 😀

Moja żona ciagnikiem umie jezdzic,w polu agregatem zrobi,ale do powazniejszych rzeczy nie chce sie dotykac typu siew,orka i wszystko co zwiazane z obslugą przez WOM. Na kombajn chcialem ją posadzic pokazac co i jak to tylko jezdzila. Ale przyczepy odwoziła. Ładowarką boi sie jezdzic po tym co zobaczyła ostatnio jak mnie podnioslo metr nad ziemie.

Opublikowano
26 minut temu, DANDYS napisał:

Ludzie to. Są. j**nieci

Screenshot_2022-08-05-07-22-44-817_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2022-08-05-07-22-07-902_com.facebook.katana.jpg

Ostatnimi czasy to coraz częściej się zdarza i będzie jeszcze więcej tego a to wszystko przez zawiść zazdrość czy jak kto woli. 

14 minut temu, Pafnucy napisał:

spory upał na dziś nadają...    aż sie turlać nie kce...

Klyme se włącz. 😎

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

O przepraszam bardzo, dwukołówka czy rozrzutnik dla mnie nie robi problemu. Kobiety to są dla mnie złe stworzenia i u mnie nie miałaby decyzyjności, może poza uznaniem za stosowne zrobienie prania albo posprzątanie w chałupie. Jeśli ma być inaczej to wolę samemu i jestem sam. 

A gdzie na kombajn, za nowoczesna, zamiast ziarko na ząb wziąć to cudami mierzy, ech to nie dla dziadów.

U mnie kobieta to nie miałaby być osoba decyzyjna, żadnych skomplikowanych zadań. Bo jak sam coś sp*erdolę to chodzę jak struty cały dzień ale na innych się nie wyżywam bo sam zepsułem ale jakby ona zepsuła to by się to na niej odbiło...

Jakiś stary kawaler? Ojciec tak matkę traktuje? Skąd ten tok myślenia musi isc

6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Dzien dobry wszystkim 😀

Moja żona ciagnikiem umie jezdzic,w polu agregatem zrobi,ale do powazniejszych rzeczy nie chce sie dotykac typu siew,orka i wszystko co zwiazane z obslugą przez WOM. Na kombajn chcialem ją posadzic pokazac co i jak to tylko jezdzila. Ale przyczepy odwoziła. Ładowarką boi sie jezdzic po tym co zobaczyła ostatnio jak mnie podnioslo metr nad ziemie.

Właśnie i proszę docenić pomoc

Opublikowano
9 minut temu, PRIMO napisał:

Klyme se włącz. 😎

Oj przydała by sie

Opublikowano
5 minut temu, Belaruss820 napisał:

@Chłoporobotnik mowisz rozrzutnik? A cofniesz z dwuosiowym? Jeszcze gorzej niz z przyczepą dwuosiową.

Dwuosiowym nie wożę, to u nas wymarło śmiercią naturalną bo na ciasnych podwórkach nie zdawało egzaminu. Przyczepy nie ciągam a wóz to nie problem, podwórko leci z górki delikatnie to odpiąć i sam leci, hamulec na przednią oś jest i dojedzie gdzie się chce.

11 minut temu, witejus napisał:

faktycznie dziad jesteś, umysłowy

Dla Ciebie to mogę być kim tylko chcesz, tak samo jak i Ty dla mnie.

7 minut temu, malaczarna napisał:

Jakiś stary kawaler? Ojciec tak matkę traktuje?

Ojciec - no spełnia jej zachcianki i roboty dokłada, teraz to tam tak dokładnie nie wiem bo mało na dole przebywam. Ja po prostu nie chcę takiego życia żeby mną kobieta prowadziła, dawała zadania do wykonania. Jak kapo jakiś. Wolę odwrotnie albo wcale.

Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał:

Właśnie i proszę docenić pomoc

Doceniam to,tylko czasami żona nie docenia tego co ja robie ale to dluga historia znana przez wielu😀 

Turlać czy nie turlac? 60ar owsianki mi zostalo i nie wiem.czy odpalac.sipme czy czekac na kumpla?🤔 mial wczoraj belowac jeszcze 1,7ha owsianki ale zniwa w pelni to mial jego sprzet belowac ale inny znajomy(to pomagal mu przyczepy wozic),mowil przedwczoraj ze jak nie wczoraj to na dzisiaj na 100%. Zwiozlbym juz bele i bizona zaparkowal na miejsce,wczoraj go wyczyscilem i moze stac do nastepnych żniw

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Przyczepy nie ciągam a wóz to nie problem, podwórko leci z górki delikatnie to odpiąć i sam leci,

Chodzi o to żeby nie odpinać i cofnąć. 

18 minut temu, malaczarna napisał:

Skąd ten tok myślenia musi isc

To nie jest tok myślenia.

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

To co to jest uprzedzenie alergia?

Według mnie uprzedzenie lub strach przed odtrąceniem. 

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale po co jak wygodniej aby sam zleciał na dół niż kierownicą kręcić?

Odpinanie załadowanego wozu to jak próba samobójcza. 

Opublikowano
DANDYS napisał:

Ludzie to. Są. j**nieci

Screenshot_2022-08-05-07-22-44-817_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2022-08-05-07-22-07-902_com.facebook.katana.jpg

a podobno drut drogi 🤦‍♂️

Pafnucy napisał:

spory upał na dziś nadają...    aż sie turlać nie kce...

hamak i rogatego zaproś zamiast się torturować 🤪😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v