Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

to mi ją wczoraj pies opierdolił,

Golden ret river czekał spokojnie aż truskawki dojrzeją i zrywał tylko te czerwone doprowadzając mnie tym do szału. 

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

A to ciastek jeden.

Krzaka szkoda, ledwo co z wesela wrócił, a tu już połamany.

Akurat to zapewne Paluszek był...

1 minutę temu, hubertb napisał:

Golden ret river czekał spokojnie aż truskawki dojrzeją i zrywał tylko te czerwone doprowadzając mnie tym do szału. 

mieliśmy kiedyś takiego kota co ogórki ze skrzynki wyjadał

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

kurła, papryka mi taka ładna wyrosła, już mówię jeszcze z trzy dni, i można będzie degustować, to mi ją wczoraj pies opierdolił, i jeszcze krzak połamał😪

@Krzak, po co połamałeś paprykę Darkowi? 

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

kota co ogórki ze skrzynki wyjadał

U mnie gustują w chrupkach kukurydzianych mojej najmłodszej córki, jeszcze bezczelnie przy tym chrupią🤦‍♂️

Wczoraj jeden nawet popcornu próbował. 

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, bratrolnika napisał:

kurła, papryka mi taka ładna wyrosła, już mówię jeszcze z trzy dni, i można będzie degustować, to mi ją wczoraj pies opierdolił, i jeszcze krzak połamał😪

Skoro zjadł to znaczy, że jeszcze gotowa nie była 😂😂. Chyba, że po złości krzaka wyrwał.

Opublikowano
hubertb napisał:

7 minut temu, bratrolnika napisał:

kota co ogórki ze skrzynki wyjadał

U mnie gustują w chrupkach kukurydzianych mojej najmłodszej córki, jeszcze bezczelnie przy tym chrupią🤦‍♂️

Wczoraj jeden nawet popcornu próbował. 

Czy do zajrzenia pod osłonę paska rozrządu muszę zdjąć koło pasowe? Chciałbym tam tylko rzucić okiem co szoruje.

Opublikowano
8 minut temu, sadownik12 napisał:

Skoro zjadł to znaczy, że jeszcze gotowa nie była 😂😂. Chyba, że po złości krzaka wyrwał.

papryka znikła, więc musiał zjeść

ale to z tych co były opisane Jalapeno Mix, to może nie za ostra była

te długie fioletowe to teraz takie przyrosty mają że normalnie szok

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Czy do zajrzenia pod osłonę paska rozrządu muszę zdjąć koło pasowe? Chciałbym tam tylko rzucić okiem co szoruje.

Do górnej części chyba nie trzeba ściągać koła pasowego. Tylko na 90% odkręcić należy poduszkę silnika. 

Opublikowano
28 minut temu, bratrolnika napisał:

papryka znikła, więc musiał zjeść

ale to z tych co były opisane Jalapeno Mix, to może nie za ostra była

te długie fioletowe to teraz takie przyrosty mają że normalnie szok

Pastuchem ogrodź .... Później wystarczy se drut wisi bez prądu i pies nie pojedzie tak się boi 🤣🤣🤣

Opublikowano
hubertb napisał:

5 minut temu, Bananek napisał:

Do górnej części chyba nie trzeba ściągać koła pasowego. Tylko na 90% odkręcić należy poduszkę silnika. 

Właśnie widzę. Podlewarować silnik trzeba. A muszę mieć kanał? Bo do pasa wody. Może by tylko prawe Koło zdjąć?

Pytam bo jeszcze nie ruszałem, mam sporo roboty przy bydle póki co. Może koło wieczora zajrzę do fiesty.

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Mi mama dala kilkanaście sadzonek na wiosne. Troche je za pozno przesadzilem do gruntu ale sie przyjely(moze 2 taki mizerne są). I myslalem ze nic z nich nie bedzie bo chwastow sporo wyrosło a tu niektore mają juz owoce. Nie wiem co to.za.odmiana nawet,czy zwykle czy jakies wymyslne bo wiem ze bratowa jakies ostre kiedys z bratem hodowali w doniczkach. A pies czy koty to i czekolade zjedzą, chipsy,chrupki. Tak jak @hubertb pisze ze na bezczela chrupią, u mnie to samo jest z kotami a jest ich 8

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Desperado napisał:

Oj jacus jacus, żyjesz oderwany od rzeczywistości.  Leków pewnie znów nie wziąłeś dzisiaj?  :P

w odroznieniu od ciebie nie musze  twoj najlepszy kolega -ogarek- juz dostal zapasci i zniknal kiedy twoja kolej ?

3 godziny temu, sadownik12 napisał:

750zł tona granulatu tlenkowego. Pojebało 🤔. Z rana obskoczyłem Miechów-Charsznice to kurła, może z 10% pól sprzątniętych. Rzepaki dalej stoją. Kapustę tną.

podobno tlenkowego nie da sie granulowac. tak przynajmnije twierdza ci co woza luzem..

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

podobno tlenkowego nie da sie granulowac. tak przynajmnije twierdza ci co woza luzem..

Możliwe, bo to nie jest granula. Tylko w kształcie mineralnym, coś jak sól potasowa. Raczej nie cyganione, bo jak się siało ciapkiem bez kabiny to aż w przełyk paliło. https://www.ekowap.pl/products/agrowap-extra To sypie zawsze. Dobromir tlenkowy też jest w granuli. 

Opublikowano
27 minut temu, gregor1284 napisał:

Mus odczyniać. Raz że ono czarne, dwa że wczesne, trzy że kobyla lizała. @HF86leć no po kuśtyka! 

Nie znam tych waszych kurpiowskich zwyczajów.

U nas się mówi że wierzył chłop w gusła aż mu d*pa uschla

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Mus odczyniać. Raz że ono czarne, dwa że wczesne, trzy że kobyla lizała. @HF86leć no po kuśtyka! 

ja się nie znam na guslach i zabobonach.

ja katolik. 

Opublikowano
konteno napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

A muszę mieć kanał? Bo do pasa wody.

kanał i ...

...kajak

Hehe, racja. Nieźle Ci się dowcip wyostrzył po tej przerwie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v