Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy ja narzekam.Poprostu nie lubię rozstawać się z pieniędzmi na rzeczy które się nie zwracają lub nie pozostawiają po sobie sladu

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

A czy ja narzekam.Poprostu nie lubię rozstawać się z pieniędzmi na rzeczy które się nie zwracają lub nie pozostawiają po sobie sladu

Czasami trzeba

Opublikowano

teraz widzisz ile mięso pochłania produktów roślinnych. 

zmień dietetycznie ludzkość i tym ziarkiem się zasypiemy. 

Opublikowano (edytowane)

Aaa,daj spokój teraz mniej jak 800 wstyd dać 400 od talerzyka.Wesele 160par.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

teraz widzisz ile mięso pochłania produktów roślinnych. 

No i te dwie świnki wystarczały bo każdy w rodzinie też miał takie dwie świnki, i jak ubił to coś zawsze przywoził. Inaczej trzeba by wychowywać ponad 3 rocznie i resztę sprzedawać. Jak dla mnie to ma sens jak ktoś ma hodowlę i przy okazji ma świnkę dla siebie. 

Opublikowano

ja dalem po 500 od lebka-gdybym wiedzial ze poziom wesela bedzie z deka sredni to bym dal mniej, za duzo bylo ludzi-270- i obsluga nie miala prawa byc na poziomie.

pada i pada mac..

w polsce zostalo mniej niz 100 tysiecy gospodarstw produkujacych swinie, miesiecznie ubywa po pare tysiecy..

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

O, Identyko jak ja.

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, lukasz20 napisał:

Dużo nałapałeś wody? U mnie za wczoraj i dziś 70l zaraz pęknie 

78

Siemanko miałem się dziś wybrać na kawę ale pogoda do d*py mam na wakacjach bratanka 13 latka to by z twoimi pobajerzyl 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
28 minut temu, radekz200 napisał:

Eeee na wesele mnie zaprosili 😂😂 szukam jakiegoś dojarza 😂😂

Jak każdy prawdziwy mlicarz powinieneś iść na wesele, po pierwszym tańcu hyc do domu na dojenie, a potem bez prysznica powrót na salę 

• Haha 5
Opublikowano

Znam jedną i drugą stronę więc chytrzyc nie ma co.Kosilem w czwartek u rodziców młodej i opowiadali mi o kosztach to kosmos.Orkiestra 7tys  Talerzyk 400 Auto 2800, Suknia 6tys i milion rzeczy po drodze

2 minuty temu, Bananek napisał:

Chłopacy, a po ile w tym roku za kombajn za ha? Bo zdania w okolicy są podzielone.

Ja po 550 godzinę i hektar 50min

Opublikowano

.Orkiestra 7tys  Talerzyk 400 Auto 2800, Suknia 6tys i milion rzeczy po drodze

Kurła... Człowiek sie żenił to orkiestra zagrała za 3tys od 12 do 5. talerzyk z wódą i plackiem w tym też szyszka 230zł. Autem kolega mnie podwiózł za flaszkę a suknia żony kosztowała tałzen mój garniak był droższy bo 1500zł. 

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Ja po 550 godzinę i hektar 50min

To będzie 500 zł/ha?

bratrolnika napisał:

28 minut temu, radekz200 napisał:

Jak każdy prawdziwy mlicarz powinieneś iść na wesele, po pierwszym tańcu hyc do domu na dojenie, a potem bez prysznica powrót na salę 

Bez prysznica to przed zajęciem miejsc za stołami. Coby miejsca było w bród. W tym przypadku w brud. 😉

Opublikowano
33 minuty temu, PAN88 napisał:

W ta zimę przy 100 kaczkach 60kg ziemniaków na półtora dnia starczało. Tylko tyle że mniej zboża szło i porządek byl

Kur koło 50 i brojlerów po 40-50. Dostawały tylko trochę, ja kury chowam oszczędnie, zboże z karmików nie ma prawa na ziemi leżeć, muszą za cały dzień wszystko wyjeść. Jak dostaną więcej i nie wybiorą to następnego dnia rano nie dostają aż nie wyjedzą z poprzedniego dnia.

Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał:

ja dalem po 500 od lebka-gdybym wiedzial ze poziom wesela bedzie z deka sredni to bym dal mniej, za duzo bylo ludzi-270- i obsluga nie miala prawa byc na poziomie.

pada i pada mac..

w polsce zostalo mniej niz 100 tysiecy gospodarstw produkujacych swinie, miesiecznie ubywa po pare tysiecy..

270 osób 🙉 na łeb upadli żeby na tyle osób robić 🙈🙈

Opublikowano
hubertb napisał:

.Orkiestra 7tys  Talerzyk 400 Auto 2800, Suknia 6tys i milion rzeczy po drodze

Kurła... Człowiek sie żenił to orkiestra zagrała za 3tys od 12 do 5. talerzyk z wódą i plackiem w tym też szyszka 230zł. Autem kolega mnie podwiózł za flaszkę a suknia żony kosztowała tałzen mój garniak był droższy bo 1500zł. 

Na moim talerzyk 140 zł. I to nie bieda edyszyn. 2011 rok wesele. DJ 1500, limurzyna 500, suknia 250 wypożyczenie, smoking dla mnie 200 wypożyczenie. I tyle. 14000 kosztowało, z czego babka oddała nam kasę za niebyłych gości to jeszcze tv kupilim. 😉

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, radekz200 napisał:

Jak tylko ciebie to żona zostaje to wydoi w czym problem 

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

Chłopacy, a po ile w tym roku za kombajn za ha? Bo zdania w okolicy są podzielone.

550 przy Biebrzy płaciłem z sieczkarnia, a teraz ma mi kosic pszenicę po 500 bez sieczkarni. 

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

270 osób 🙉 na łeb upadli żeby na tyle osób robić 🙈🙈

to jeszcze tylko bamberstwo. zesraj się, a postaw się. 

miasto mało kiedy 100 przekracza, a zazwyczaj najblizsza rodzina i dosyć. 

Opublikowano
36 minut temu, marcin19071980 napisał:

Jak się postarasz to zostawią 

Podrywaj druhnę zobaczymy 😉 czy nie będzie śladów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v