Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Co Ty chcesz porządny kombajn

U mnie taki przez jakiś czas kosił. Ja tam byłem zadowolony, zwłaszcza, że operator wprawiony. Ustawić umiał i kosił dobrze. Ponoć ten co go kupił podrobił bieżące bolączki i kosi dalej.

P1030285.JPG

Opublikowano
gregor1284 napisał:

3 minuty temu, hubertb napisał:

🤦‍♂️

Co Ty chcesz porządny kombajn, uprawnienia na takim robiłem kiedyś. Dziury nawet w podajniku miał 😂

Szczęściarz 😂 ja robiłem większość kursu na Z56 , był bez hamulcy, zakleszczał się na wstecznym , wspomaganie działało na pół gwizdka i lubił się zapowietrzyć do tego wszystkiego 🙉. Niebieskim rekordem też miałem okazję popracować , kombajn nawet ok , w kabinie całkiem spoko jak na bizona ale ta cena za nie nadal jest przesadzona , 50 tys max za takie coś było by akceptowalne.

Opublikowano
13 minut temu, stempos1980 napisał:

To ty posiadasz tylko jednego i już masz dość😁

Ja to wcale nie mam. Gdzie u dziada takie fanaberie. Chodzę po ludziach to jakich ogórków dadzą albo wygnaja 🤭

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, radekz200 napisał:

Kurła całkiem ładny ten mój zestaw przyczep na żniwa 😎

3BC4EE62-89B3-41FF-B02F-2CE6C311FE91.jpeg

Co masz na ścianie?

Podloga i ściany wymalowane dysperbentem

Tą szara ładna, a to drugie 🙆‍♂️

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Szczęściarz 😂 ja robiłem większość kursu na Z56 , był bez hamulcy, zakleszczał się na wstecznym , wspomaganie działało na pół gwizdka i lubił się zapowietrzyć do tego wszystkiego 🙉. Niebieskim rekordem też miałem okazję popracować , kombajn nawet ok , w kabinie całkiem spoko jak na bizona ale ta cena za nie nadal jest przesadzona , 50 tys max za takie coś było by akceptowalne.

Oni sprzedawali później tego Rekorda i to całkiem nie drogo ale to taki klamot był że szok. Wujo miał chęć go kupić ale odpuścił dzięki Bogu 

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

przeca kurs na kombajn , prase , opryskiwacz to bez praktyki jest 🙄, trzeba było zapłacić i posiedzieć na teori kilka godzin

Tu to z tydzień teorii chyba było ale to już kupę lat temu. Na opryskiwacz pierwszy raz jak robiłem to też ze 3 dni trzeba było jezdzić

2 minuty temu, Łolek napisał:

Podloga i ściany wymalowane dysperbentem

A po co dysperbitem? 

Opublikowano

Z racji tego, że jest tu sporo osób z moich okolic, szukam mechanika do prasy rolującej, okolice Węgrów/ Siedlce/ Sokołów, może kogoś znacie i możecie polecić? 

Opublikowano

Napisane ze jonder. 

Już kosi. Za godzinkę u mnie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Qurła ale daje żarem.

Nic trzeba uprawić pole pod sadzenie to może popada🤔

Sadzenie papryki pod jesienny zbiór?.

Kurła gorąco a za godzinę startujemy ze źniwami. Od 22gej do północy deszcz i burze mówia

Opublikowano
39 minut temu, Folenka napisał:

Z racji tego, że jest tu sporo osób z moich okolic, szukam mechanika do prasy rolującej, okolice Węgrów/ Siedlce/ Sokołów, może kogoś znacie i możecie polecić? 

Szukasz kogoś kto będzie remontował czy nie wiadomo co się dzieje i żeby zdiagnozować co?

Opublikowano

Można powiedzieć pierwsze koty za płoty.Od zachodu chyba coś idzie parno i ani deka wiatru.

IMG_20220723_120535_402.jpg

Opublikowano
9 minut temu, PAN88 napisał:

Sadzenie papryki pod jesienny zbiór?.

Kurła gorąco a za godzinę startujemy ze źniwami. Od 22gej do północy deszcz i burze mówia

Na paprykę to za puźno 

Cukinia i Pekin 

Opublikowano
58 minut temu, gregor1284 napisał:

Tu to z tydzień teorii chyba było ale to już kupę lat temu. Na opryskiwacz pierwszy raz jak robiłem to też ze 3 dni trzeba było jezdzić

A po co dysperbitem? 

Jako hydroizolator bo od betonu wilgoć 

Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Można powiedzieć pierwsze koty za płoty.Od zachodu chyba coś idzie parno i ani deka wiatru.

IMG_20220723_120535_402.jpg

No za godzinę to u mnie w połowie reszta po niedzieli 

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Myślałem że jakieś lepsze specyfiki są do tego. 

Najprościej folie i drugą wylewkę ale zobaczymy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v