Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

A teraz pierwsze hektery i pieniażki po 500 za godz

IMG_20220721_191759.jpg

To nie u tego co obok kosił, ten ma swoje przyczepy.

Ten z nh  to nazwisko na sz

Nie denerwuje Cię ten pręt przez środek szyby ?

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

A teraz pierwsze hektery i pieniażki po 500 za godz

IMG_20220721_191759.jpg

20 minut temu, Belaruss820 napisał:

@Rolnik1973na Mokrem/Mokrym(nie wiem jak u Cb tam mowią) tym nh kosil? Bo kumpel przyczepy tam dal na żniwa, i chyba wiem czyj ten nh.

Dzisiaj rajgras lexionem przyjechal kosic, forterrą ciągnął wózek,ale z pola na pole jezdzil z podczepionym.hederem. Facet wziął pola w dzierżawę,zdazyl tylko obsiac a na wiosnę w lesie drzewo go zabiło.

To nie u tego co obok kosił, ten ma swoje przyczepy.

Ten z nh  to nazwisko na sz

toć po 470 miałeś brać 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Znajomy wjechał w jęczmień jary 10.2 wilgotności. Żyto 8.6

A u nas jeszcze na ząb co prawda, ale mokre. Gdzie lepiej chronione i później siane to zielone. 

Opublikowano
19 minut temu, pedro2 napisał:

Nasi bohaterzy jeżdżą i pomagają, nie pierwszy raz, chwała im za to. Ale jak Biebrza się paliła to jakoś do nas nie garnęli się zbytnio zza granicy z pomocą...

Bo to trzeba zgłosić przez Europejskie centrum pomocy i dopiero Państwa odpowiadają.

Nasi nie wzywali pomocy i dlatego nikogo nie było 

Opublikowano
27 minut temu, slawek74 napisał:

toć po 470 miałeś brać 🤔

No kurła jak po 4 zbiorniki z ha  po 1100 tona to 500 dużo taniej jak było rok temu po 300  a zboże 650.

Teraz tania usługa kombajnem.

Opublikowano
4 godziny temu, jacor73 napisał:

Ja ten Rękaw wyrzuciłem, w zimę skropliny narobiły trochę błota na podłodze, a że miałem I tunel podpodłogowy, to problemu nie będzie

Ja zrobiłem ten dołek i schnie a jutro montaż. 

20220721_205604.jpg

Opublikowano
46 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jeśli tu 5,5 tony to kurła, na kawałek przy domu i wóz i dwukołówkę trzeba szykować 🤔 Bo z 6 jak nic będzie. To z ledwością na dwukołówkę wejdzie a jak będzie więcej 🤔

Są place lepsze i gorsze m3 się nazbierało.

Opublikowano

Młody Tihope.

Gigant ale straty przy kombajnowaniu olbrzymie, również połamane krzewy bo bardzo krucha

20220721_203750.jpg

Opublikowano
Bananek napisał:

Belaruss820 napisał:

W szczecinie swieci slonce i deszcz konkretny pada

O którą szczecinę chodzi? 😊

a gdzie u Ciebie ta ''szczecina'' ? na plecach 🤔🤭 bo na głowie chyba krucho 🤪🙊

Opublikowano

2 minuty temu, Strongman napisał:

Bogacz jesteś w tym roku.

Że tak powiem brzydko, nie tylko on. A niektórzy u mnie to prawie jak by szóstkę w totka trafili.

4 minuty temu, Agrest napisał:

Młody Tihope.

Gigant ale straty przy kombajnowaniu olbrzymie, również połamane krzewy bo bardzo krucha

20220721_203750.jpg

Rzeczywiście bardzo gruby owoc, sam żałuję że ostatnią kwaterę która sądziłem, nie posadziłem twardej odmiany.

Jutro dokańczam tibena i dożynki porzeczkowe.

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Są place lepsze i gorsze m3 się nazbierało.

Czyli trzeba drugi wóz po 2 latach do kupy złożyć 🤔

2 minuty temu, sadownik12 napisał:

A u mnie teraz takie widoczki 😉.

received_359947836322644.jpeg

Chyba wszędzie takie są... Nawet w odkładach małe brody wiszą. W sobotę chyba pójdą do normalnych uli 🤔

Opublikowano

Mi tylko ten młodziak został.

Żal go niszczyć kombajnem tylko lepiej dziś zebrać kilogram jak za rok pięć 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v