Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

A teraz pierwsze hektery i pieniażki po 500 za godz

IMG_20220721_191759.jpg

To nie u tego co obok kosił, ten ma swoje przyczepy.

Ten z nh  to nazwisko na sz

Nie denerwuje Cię ten pręt przez środek szyby ?

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

A teraz pierwsze hektery i pieniażki po 500 za godz

IMG_20220721_191759.jpg

20 minut temu, Belaruss820 napisał:

@Rolnik1973na Mokrem/Mokrym(nie wiem jak u Cb tam mowią) tym nh kosil? Bo kumpel przyczepy tam dal na żniwa, i chyba wiem czyj ten nh.

Dzisiaj rajgras lexionem przyjechal kosic, forterrą ciągnął wózek,ale z pola na pole jezdzil z podczepionym.hederem. Facet wziął pola w dzierżawę,zdazyl tylko obsiac a na wiosnę w lesie drzewo go zabiło.

To nie u tego co obok kosił, ten ma swoje przyczepy.

Ten z nh  to nazwisko na sz

toć po 470 miałeś brać 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Znajomy wjechał w jęczmień jary 10.2 wilgotności. Żyto 8.6

A u nas jeszcze na ząb co prawda, ale mokre. Gdzie lepiej chronione i później siane to zielone. 

Opublikowano
19 minut temu, pedro2 napisał:

Nasi bohaterzy jeżdżą i pomagają, nie pierwszy raz, chwała im za to. Ale jak Biebrza się paliła to jakoś do nas nie garnęli się zbytnio zza granicy z pomocą...

Bo to trzeba zgłosić przez Europejskie centrum pomocy i dopiero Państwa odpowiadają.

Nasi nie wzywali pomocy i dlatego nikogo nie było 

Opublikowano
27 minut temu, slawek74 napisał:

toć po 470 miałeś brać 🤔

No kurła jak po 4 zbiorniki z ha  po 1100 tona to 500 dużo taniej jak było rok temu po 300  a zboże 650.

Teraz tania usługa kombajnem.

Opublikowano
4 godziny temu, jacor73 napisał:

Ja ten Rękaw wyrzuciłem, w zimę skropliny narobiły trochę błota na podłodze, a że miałem I tunel podpodłogowy, to problemu nie będzie

Ja zrobiłem ten dołek i schnie a jutro montaż. 

20220721_205604.jpg

Opublikowano
46 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jeśli tu 5,5 tony to kurła, na kawałek przy domu i wóz i dwukołówkę trzeba szykować 🤔 Bo z 6 jak nic będzie. To z ledwością na dwukołówkę wejdzie a jak będzie więcej 🤔

Są place lepsze i gorsze m3 się nazbierało.

Opublikowano

Młody Tihope.

Gigant ale straty przy kombajnowaniu olbrzymie, również połamane krzewy bo bardzo krucha

20220721_203750.jpg

Opublikowano
Bananek napisał:

Belaruss820 napisał:

W szczecinie swieci slonce i deszcz konkretny pada

O którą szczecinę chodzi? 😊

a gdzie u Ciebie ta ''szczecina'' ? na plecach 🤔🤭 bo na głowie chyba krucho 🤪🙊

Opublikowano

2 minuty temu, Strongman napisał:

Bogacz jesteś w tym roku.

Że tak powiem brzydko, nie tylko on. A niektórzy u mnie to prawie jak by szóstkę w totka trafili.

4 minuty temu, Agrest napisał:

Młody Tihope.

Gigant ale straty przy kombajnowaniu olbrzymie, również połamane krzewy bo bardzo krucha

20220721_203750.jpg

Rzeczywiście bardzo gruby owoc, sam żałuję że ostatnią kwaterę która sądziłem, nie posadziłem twardej odmiany.

Jutro dokańczam tibena i dożynki porzeczkowe.

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Są place lepsze i gorsze m3 się nazbierało.

Czyli trzeba drugi wóz po 2 latach do kupy złożyć 🤔

2 minuty temu, sadownik12 napisał:

A u mnie teraz takie widoczki 😉.

received_359947836322644.jpeg

Chyba wszędzie takie są... Nawet w odkładach małe brody wiszą. W sobotę chyba pójdą do normalnych uli 🤔

Opublikowano

Mi tylko ten młodziak został.

Żal go niszczyć kombajnem tylko lepiej dziś zebrać kilogram jak za rok pięć 

Opublikowano
7 godzin temu, PAN88 napisał:

I pszenżyto już sprzedałeś? Jeśli tak to jaka cena?

dziś nie. jutro do Białego pewno zawiozę. ceny to np w Bedlnie 1060 + vat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v