Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
52 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Tych vectorów to za bardzo nie chwalili. Jeszcze zanim sprzedawał je Korbanek to poszło pare w Polske i nikt z zachwytu nie piał. Chyba że popoprawiali to co było nie tak.

Ogólnie z kim nie gadać to rostelmasz to taki współczesny bizon tylko trochę gorszy. 

47 minut temu, Strongman napisał:

Właśnie myślę nad lekkim przebranżowieniu ale w inne dziedziny produkcji.

Nawet ten rzepak którego nigdy nie uprawiałem zawsze był po 2,5tyś a teraz chyba po 3 a jak nawozy podrożały lipa chyba.

Ty jak czasem coś pierdolniesz to aż klapki spadają. 

Opublikowano

Tak samo jak z mandatami za prędkość i pijactwo. Jak jeździli tak jeżdżą i co to zmieniło? Nic. 

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał:

Do czasu aż zapłacisz.

U niego widzę kombajn nie przystosowany fabrycznie do ciągnięcia wózka, mój NH podobnie jak to rozwiązać? Trzeba by wózek do ciagnika kupować i drugiego kierowcę werbować😬

Opublikowano
17 minut temu, danielursus3p napisał:

Tak samo jak z mandatami za prędkość i pijactwo. Jak jeździli tak jeżdżą i co to zmieniło? Nic. 

To prawda a też ile osób kupuję ciongniki  bez papiera i jeździ no w sumie po drogach polnych.

Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Kiedyś to nikomu nie przeszkadzało, ludzie z głową jeździli, a teraz...

Tylko zauważ jaki kiedyś był ruch na drogach a teraz, w dodatku połowa nigdy nie powinna dostać prawka, bo to są czubki od urodzenia.

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Desperado napisał:

Do czasu aż zapłacisz.

Sam mandat to jest mały pikuś w stosunku do kosztów jakie mogą być w przypadku jakiejkolwiek kolizji, i to nie będą tysiące tylko dziesiątki tysięcy. 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, GRZES1545 napisał:

U niego widzę kombajn nie przystosowany fabrycznie do ciągnięcia wózka, mój NH podobnie jak to rozwiązać? Trzeba by wózek do ciagnika kupować i drugiego kierowcę werbować😬

Zaczep jest pod tą płachta. Ale wozka nie ma.  

Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

To prawda a też ile osób kupuję ciongniki  bez papiera i jeździ no w sumie po drogach polnych.

Wszystko do czasu, a jak jest dobrze to i jeżdżą. Tak jak w przypadku kombajnów do czasu pierwszego zdarzenia, później można pójść z torbami.

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

Sam mandat to jest mały pikuś w stosunku do kosztów jakie mogą być w przypadku jakiejkolwiek kolizji, i to nie będą tysiące tylko dziesiątki tysięcy. 

Pokrycie z własnej kieszeni, bo żadne ubezpieczenie z zapiętym hederem nie pokryje kosztów.

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, GRZES1545 napisał:

Akurat dla policmajstra i TU, to nie będzie żadna wymówka, do 3 metrów tak powyżej bez i dyskusji nie ma . Też mnie czasami drażni, bo koszenia 20 minut a zabawy z przepinaniem następne 20 i najważniejsze to konkretne mipotrzebne rzebne,  a weż tu podepnij heder jak pole przy DW. 

• Like 1
Opublikowano

Pilot to powyżej 3 m. ale bez hedera.

7 minut temu, krilan06 napisał:

Rozmawiałem z kolegą policjantem i jeżeli przed kombajnem jedzie samochód pilotujący to nikt nie powinien dostać mandatu

Opublikowano
7 minut temu, krilan06 napisał:

Rozmawiałem z kolegą policjantem i jeżeli przed kombajnem jedzie samochód pilotujący to nikt nie powinien dostać mandatu

Coś słabego tego policjanta masz  to nie jest widzimisię tylko takie są przepisy. Do 3 metrów możesz sam , od 3 do 3.5 pozwolenie i pilot ale bez heder, bo nie dostaniesz pozwolenia na jazdę z hederem. Poza tym w OWU, jest jsno i wyraźnie napisane, bez hedera i ostrych elementów. Ale faktycznie jak zwykła kontrola  policjant znajomy, to może I przymknie oko.

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

Akurat dla policmajstra i TU, to nie będzie żadna wymówka

a ja mam takie fajne ubezpieczenie, oc w zyciu prywatnym, i tam jest taki jeden fajny zapis.... "nawet w wyniku rażącego niedbalstwa" i już mi tyłek raz uratowało , co prawda nie z kombajnem, ale interpretacja jest szerooooka

49 minut temu, danielursus3p napisał:

Ja ma wyjebane

tu masz 3.6 chyba, jedz z 5 metrowym to nie takie proste 

Opublikowano
9 minut temu, pawel885 napisał:

a ja mam takie fajne ubezpieczenie, oc w zyciu prywatnym, i tam jest taki jeden fajny zapis.... "nawet w wyniku rażącego niedbalstwa" i już mi tyłek raz uratowało , co prawda nie z kombajnem, ale interpretacja jest szerooooka

tu masz 3.6 chyba, jedz z 5 metrowym to nie takie proste 

4.2 w kosie. 

Btw, jaki olej lejesz do hydrauliki? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v