Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Rysiek patrz Marek już dostał dopłatę do wyngla. Weź no się dowiaduj bo o tobie zapomną.

Jak będe ministrem to się Rysiek za robotę weźmie 🤞

• Haha 2
Opublikowano
Karol6130 napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

mi księgowa dzwoniła że będzie zwrot watu ciekawe czy to też z Radkowych podatków czy z moich 🤔

Po UJ Ci księgowa?

jak byś miał byś wiedział 😀 kopyta już robił ?

Opublikowano

Zjadłem obiad po pracy, psy i kota wykapalem jak w radiu kazali i trochę trza poleżeć :o

Ten stary jak zwykle jak wodą mu sierść nasiaknela to musiał usiąść i czekać aż wyschnie, już nie te łapy co za młodu 😔

Opublikowano
20 minut temu, Bananek napisał:

Jeden komorowski naszej Polsce wystarczy. 😉 

Czemu Komorowski 🤔

14 minut temu, slawek74 napisał:

a 🍴 by się sprawdził 🤭

zawsze swój chłop 😀 może nam rolnimo. było by lepiej 🤪

No pewnie ze było by lepiej. Obiecuje zrównanie dopłat z poziomem europejskim i cenę za mleko w ojro! 

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Ja wjechał dopiero na miejsce 🙄

Papryka? Koper?.

A ja teraz znowu od porodu brata krowy wróciłem. Trzeba będzie na zimę więcej marchewki i buraczków nawieść odpadowych🤣🤣

Opublikowano
32 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czemu Komorowski 🤔

No pewnie ze było by lepiej. Obiecuje zrównanie dopłat z poziomem europejskim i cenę za mleko w ojro! 

z dopłatami to mnie to kiedyś jarek obiecał, a  mliko to po złotówce powinno być by ludziom żyło się lepij 🙂

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Sojowe? Ehh bogole wam to się za przeproszeniem w tyłkach przewraca. @Łolek chyba możemy im obiecać sojowe mleko po złotówce? 

ja mogę obiecać od krowy po 50gr - za 100ml

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

@Karol6130 ale ten nasz elektromechanik z G za***any robota, za 3 tygodnie termin wolny dopiero 😬

Jeśli mechanik z G nie dołoży mu roboty. 

Do tego z G jedzie bez kolejki. 

Temu hamndlarzowi z dziewule też on kable szczepia

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jeśli mechanik z G nie dołoży mu roboty. 

Do tego z G jedzie bez kolejki. 

Temu hamndlarzowi z dziewule też on kable szczepia

No właśnie coś mówił. ch*j tam skomplikowanej roboty nie mam dla niego, sam se dlubne której nocy i zrobię, się nie pośpi najwyżej. 

Opublikowano

Kosisz dziś?

Zboża że 500 hektar 

Rzepak 600 hektar 

Realnie pewnie za 400-450 będą jechać. 

We wsi nie jeden ciągnik przybył lecz dwa. 

Siątka została zamieniona za siątke 

5 minut temu, danielursus3p napisał:

No właśnie coś mówił. ch*j tam skomplikowanej roboty nie mam dla niego, sam se dlubne której nocy i zrobię, się nie pośpi najwyżej. 

Opublikowano

Jęczmienia wykosilem trochę na usłudze. A tak to od soboty startuje na grubo, plan jest na 20 ha w sobotę, zobaczymy czy się uda. Jeszcze ze 2-3 dni to minimum żeby doszły zboża. Słoma jeszcze mocno żywa jest.  Się mówi coś o 430 bez sieczkarni a 460 z sieczkarnią. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v