Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

A to, to jest taki specjalny cycek

Ustawiasz w lewo 6 razy naciskasz sprzęgło i trzy razy gaz w ciągu 5 sekund, moduł autodestrukcji zostanie aktywowany masz 20 sekund na ucieczkę. 

• Haha 1
Opublikowano

@hubertb co powiesz o Citroënie C5 drugiej generacji? Tzn ten FL. 1,6hdi. Żonka mnie męczy żeby coś zmienić i sedana "kce". 

Przed chwilą, hubertb napisał:

Ustawiasz w lewo 6 razy naciskasz sprzęgło i trzy razy gaz w ciągu 5 sekund, moduł autodestrukcji zostanie aktywowany masz 20 sekund na ucieczkę. 

Albo odblokowujesz złotego skiną w osiemdziesiątce. 😉 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Łolek napisał:

Zrób jej brzdąca i będzie miała zajęcie, a ty się słabo bierzesz za ten temat 

Marek jakbym miał rozwiązany problem z lokalem , to bym się nie zastanawiał 

@hubertb wstępnie 3 zawory krzywe , tłoki całe 

Nie chce mi się miski ściągać ...

IMG20220719094243.jpg

IMG20220719093947.jpg

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano
4 minuty temu, Dziad932 napisał:

Marek jakbym miał rozwiązany problem z lokalem , to bym się nie zastanawiał 

@hubertb wstępnie 3 zawory krzywe , tłoki całe 

Nie chce mi się miski ściągać ...

IMG20220719094243.jpg

Na pewno więcej niż 3. Zawieź głowice do zrobienia. 

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

@hubertb co powiesz o Citroënie C5 drugiej generacji? Tzn ten FL. 1,6hdi. Żonka mnie męczy żeby coś zmienić i sedana "kce". 

Albo odblokowujesz złotego skiną w osiemdziesiątce. 😉 

otaki ooo?

16582175380522233995454842031259.jpg

Opublikowano

Kupuj z aktywnym zawieszeniem i silnikiem 2.0 hdi. Dobre samochody i za***iście wygodne. Do takich fuckupów można zaliczyć klapy ogrzewania ale ja ogarniam to bez darcia deski to i tobie się uda. 

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

Na pewno więcej niż 3. Zawieź głowice do zrobienia. 

6 wydechowy się spotkało , trzy widać że krzywe a trzy się przycinają czyli też do wymiany 

A ile kosztuje remont takiej głowicy ?

I nadal nie wiem co robić z dołem 🤔

Pokręciłem wałem to ładnie chodzi i łapią gmp 

Opublikowano
15 minut temu, HF86 napisał:

otaki ooo?

16582175380522233995454842031259.jpg

Miałem chwilę pod domem do naprawy, żona jak zobaczyła że środek kierownicy się nie kręci to oczy większe niż kot ze shreka zrobiła. 508 też mnie się za***iście podoba. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

C5 III to bym przygarnął bardzo chętnie. 

@Dziad932 Różnie mnie kosztuje około 1000zł. 

Kuźwa drogo , kupię zawory i przytrze się , może i tak gówno z tego silnika to nie będe inwestować 

Opublikowano
5 minut temu, Dziad932 napisał:

Kuźwa drogo , kupię zawory i przytrze się , może i tak gówno z tego silnika to nie będe inwestować 

Ta, kiedyś to jeszcze luźniej ustawiali żeby się gniazda doklepaly 😂🤦‍♂️

Opublikowano
32 minuty temu, Bananek napisał:

1,6hdi.

@Bananek Mam średnią opinie o tym silniku w małych PSA sprawuje się nadzwyczaj dobrze. Trapią go wycieki które można łatwo usunąć. Warto przyjrzeć się też mitycznemu sitku znajdującemu się w śrubie magistrali olejowej turbiny. Ja wymieniam ją na nową co 3 lub czwartą wymianę oleju. Nie usuwam sitka. To silnik który dojeżdża do 250- 300 tys. Potem niestety trzeba remontować. 2.0hdi powstało w latach 90 i według tamtejszych norm, przebiegi bliskie 700-800(peugeot 406) oglądałem na zegarach. 

Opublikowano
17 minut temu, hubertb napisał:

Jak zawory się pocałowały z tłokiem  to prowadnice można już do kosza wyrzucić. 

A gdzie robią samochodowe ? Tam gdzie do ciągników ogarną mi to 🤔

Opublikowano

Mam tu takiego chłopaka co robi po godzinach ,może by mi te 6 dziur tylko zrobił

2 minuty temu, hubertb napisał:

Możliwe zadzwoń do nich. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v