Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

Jadę do miastowego na robotę z rusztowaniami a ten mi wczoraj dzwoni żeby nie być wcześniej niż 8³⁰. Bo musi się wyspać 🙆

U sąsiada zaczeli robic dach,tu dopiero majstry przyjezdzają po 8 a roboty za dzien malo co zrobione. Tyle ze to teść sasiada robi. Murarz jak byl to 7 rano i jazda.

A tak na marginesie,upewnilem sie co do masy przyczepy. Opole d-50 bo tak sie nazywa, Dmc 8350kg, ladownosc 6000kg, wiec masa 2350. Dochodzą do tego te nadstawki to 2500kg sie zrobi na pusto.

D-47 w dowodzie ma 1800kg masy wlasnej

• Thanks 1
Opublikowano

skończyły się te czasy co budowlance po 12 h tłukli. 

teraz 8,przerwa, normy. 

a jak jeszcze ten 4 dniowy tydzień pracy wprowadzać będą lewaki to remont łazienki do montażu tronu to ze 3 tygodnie zejdzie 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Co Ty się Argentyną przejmujesz. Oni nawet nie wiedzą gdzie leży polska.

byś się zdziwił, ilu tam potomków Polaków mieszka - i nawet się do nas przyznają

do sąsiadki regularnie pisze kuzynka, której pradziadek wyjechał w 1900 roku, a oni dalej mówią po polsku i nawet piszą

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

teraz 8,przerwa, normy. 

a jak jeszcze ten 4 dniowy tydzień pracy wprowadzać będą lewaki to remont łazienki do montażu tronu to ze 3 tygodnie zejdzie 🤣

Przedwczoraj jak przyjechali do dachu we czterech, to godzina chodzenia przy materiale,pozniej browar w cieniu,znowu połazili i do domu🤣 wczoraj to już oczepy/murlaty osadzone. Ale browar tez w cieniu. Murarz musial pic w słońcu

Opublikowano
52 minuty temu, 6465 napisał:

🤔 nie bo 3512 nie będzie miał co ciągać.

To wtedy co inne wyhandlujemy 

20 minut temu, HF86 napisał:

teraz 8,przerwa, normy. 

My wprowadzimy 3 dniowy! 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

No to znam wyjątek. Teścia jakas tam kuzynka po babkach ma chłopa z Argentyny, nawet w Polsce troche pracowal,ale fakt,ona go poznała we Francji i tu przywiozła.

Kurła dzisiaj trzeba bajzona wyciągnąć i sprzężyć go z hederem i niech stoi w hali i czeka na swój czas. Jeszcze 1,5-2 tygodnie i wjazd w pole. A roboty jeszcze,posprzątać pod bele,wczoraj kumpel dzwonil czy chce sprzedac troche bo juz szuka bo za malo bedzie. Ugadane mam z drugim kumplem.ze.troche wezmie za obornik. Dobrze ze z zeszlego roku troche jeszcze zostało a nawet 8 bel 2-letniej

W tym roku to później będą żniwa bo ziarnko jeszcze miękkie i pogoda zimno.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
jahooo napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Co Ty się Argentyną przejmujesz. Oni nawet nie wiedzą gdzie leży polska.

byś się zdziwił, ilu tam potomków Polaków mieszka - i nawet się do nas przyznają

do sąsiadki regularnie pisze kuzynka, której pradziadek wyjechał w 1900 roku, a oni dalej mówią po polsku i nawet piszą

W każdym kraju znajdziesz Polaków. Ot mi i ciekawostka.

Opublikowano
53 minuty temu, 6465 napisał:

Nie kuzyn potrzebuje rusztowania to mu skombinowałem. Już mu powiedziałem że do malowania to ja się nie nadaje, jedynie mogę farbę mieszać.

Może faktycznie ty się do gipsu i farby nie pchaj 😉

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, Łolek napisał:

Nigdy w życiu nie podniosłem ręki na żonę ale też i ona tego nie zrobiła i nawet kłócić nie ma się o co

Moja tam marudna nie jest 

I bardzo dobrze Marku 👍 , ja też w życiu na kobietę ręki bym nie podniósł 

Widać skarb żeś trafił 👋, może nie każdy ma tyle szczęścia 😊

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Przyczepę tą odbudowaną ewentualnie możem wziąć 

Już jest klient na przyczepe ,i daje 25 tys , więc za późno Kurpioku 😊

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano

a co tam dawaj 😁

Dziad932 napisał:

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Przyczepę tą odbudowaną ewentualnie możem wziąć 

Już jest klient na przyczepe ,i daje 25 tys , więc za późno Kurpioku 😊

w ratach chcesz płacić 🤔 nie wiem czy Tomek się zgodzi 😛

• Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, gregor1284 napisał:

To wtedy co inne wyhandlujemy 

My wprowadzimy 3 dniowy! 

jeszcze cebulowe czwartki i harnasiowe piątki 🤣

Opublikowano
58 minut temu, DANDYS napisał:

jak można w robocie pić z od razu dyscyplinarka i wynocha

Byś widział chłopów co obwoźnym trakiem robili u sąsiadki... Z jednym na pogotowie jechała, drugi usnął na traku... Kobieta w szoku że tacy fachowcy jeszcze się trafiają :o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v