Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

A kostki jeszcze ktoś w Twoim stronach robi czy gatunek wymarły?

cięzko już zobaczyć. jak ktoś ma swoja to czasami gdzies się pojawia.

właśnie przyszli do mnie tacy co jeszcze sporo kostek robili. znaczy bele robić przyszli.

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

@Pafnucy ale póki co mówisz sobie że będziesz jeździł spokojnie, max 120/h, czy jednak od razu ogień na tłoki???

bez przesady... no ale na niskich biegach już mnie skusiło....

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

znaczy bele robić przyszli.

No to u nas takich nie ma bo mali się na bele nie przerzucą. Choć gość u którego mam zamówioną kostkę to mówi, że jak zrobi w tym roku z 1,5ha na usługach to będzie cud. W tym 30a u mnie 🤭

Opublikowano (edytowane)

no kostka znika.

czemu mali nie? toż ja głównie małym. duzi swoje mają.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Małych ubywa to nie ma do kogo jeździć. A duzi w większości też likwidują hodowlę.

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

czemu mali nie? toż ja głównie małym. duzi swoje mają.

A będzie Ci ktoś kto zbiera do hektara słomy na rok i nie wie o istnieniu czegoś takiego jak tur w belach słomę zbierał?

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Człowieku 🙆🏻‍♂️

Zamiast po turlaniu wziać prysznić to siąść na motor i kurz zegnać teraz można 🏍🏍🏍🏍🏍

Te z dęblina? 👍🏻

Aż zerknąłem co to za motur i żona zauważyła i pyta czy sobie szukam mówię że kolega z af kupił iiiii

Stwierdziła że dziadkowóz🙆‍♂️🤦‍♂️🤭

• Haha 1
Opublikowano

u nas wioska też już mało rolnicza.

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Małych ubywa to nie ma do kogo jeździć. A duzi w większości też likwidują hodowlę.

Przed chwilą, Łolek napisał:

Aż zerknąłem co to za motur i żona zauważyła i pyta czy sobie szukam mówię że kolega z af kupił iiiii

no to dobrałem dobrze.:D

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A będzie Ci ktoś kto zbiera do hektara słomy na rok i nie wie o istnieniu czegoś takiego jak tur w belach słomę zbierał?

na tył igła. tanio i skuteczne.

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Bo pan Zbigniew ma już wnuka/wnuki 👍

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Wiesz, jakbym miał bele zwozić to wolę luzem. Jedno śmiecenie. I tu i tu trzeba potem koszykami nosić. 

dla drobnego kostki wygodne. no ale skończyli się.

Opublikowano
15 minut temu, Pafnucy napisał:

bez przesady... no ale na niskich biegach już mnie skusiło....

Na początku każdy tak mówi, a po tygodniu tylko testy czy na dwójce 100 poleci 

Internet mówi że kawa ma 5 sekund do setki, i 180 powinna polecieć 😇

Opublikowano

@Agrest szykuj się na dostawę wody, zboża chyba leżą juz bo sąsiada nie widać.

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Na początku każdy tak mówi, a po tygodniu tylko testy czy na dwójce 100 poleci 

nie. nie sadze żebym az tak się wydurniał. kajtnąc się od czasu do czasu i upiększyć za jakiś czas. tak jak pisałeś . wszystko jest jak czegos się szuka.

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

pewnie jeszcze w terenie zabudowanym 🤔, oj powinni się za takich wziąć ...

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Deszcz się rozpędza

Ale do rana do 50 a nie 100 w 5 sekund😎

u mnie też coraz głosniej szumi. dobrze że spokojny.

Opublikowano
3 minuty temu, gustaww napisał:

@Agrest szykuj się na dostawę wody, zboża chyba leżą juz bo sąsiada nie widać.

Zmienili prognozy na 45mm do rana. Do tej pory miało spaść ponad 20mm. Spadło 7mm.

No ale nie chciałbym, by jęczmień położyło

Opublikowano (edytowane)

Pada. Od 8 rano a od 18 to napierdala, teraz jeszcze się błyska i wali gruby deszcz. Nie jest dobrze.

Edytowane przez gustaww
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v