Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
leszek1000 napisał:

U mnie specjalista pryskał i malować preparatem na muchy, ale po 2 tygodniach i tak pełno tego. Jednak w domu spokój, czyli coś pomaga

dopiero po trzecim preparacie zaczęło trochę padać już nic na nie nie działa ...

Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

Ale jazda dzisiaj. W znalezione na allegro wojna, tu konflikt...

Tupnąłbym ale szkoda piętę sobie odbić🤭

Nie trzeba tupać, wystarczy reagować 😉😄

A może to i lepiej, jeszcze i Ty byś oberwał jakąś wiązanką...

Opublikowano

Chłopaki przepraszam że przerywam te sielankę , ale kiedyś już pytałem przystawką do kukurydzy dało by rade kosić słonecznik ?

Opublikowano
18 minut temu, Pafnucy napisał:

i tu taj? niemożliwe.

tak do tematu wracając. pamięta ktokolwiek by żniwa w czerwcu były?

w tym roku , zdjęcia dokumentują już się zaczęły. toż tylko odrobina i dwa razy w roku będą... 🙆‍♂️

Zeszłym rokiem jakiś wyrywny w okolicy kosił chyba w Piotra i Pawła 

Opublikowano

Tak u nas kosili. W sensie w okolicy, nie u nas konkretnie więc się da. 

1 minutę temu, Dziad932 napisał:

Chłopaki przepraszam że przerywam te sielankę , ale kiedyś już pytałem przystawką do kukurydzy dało by rade kosić słonecznik ?

2 minuty temu, slawek74 napisał:

dopiero po trzecim preparacie zaczęło trochę padać już nic na nie nie działa ...

Czym więcej trujesz tym bardziej się uodparniają. 

Opublikowano
Leszy napisał:

4 minuty temu, soltys48 napisał:

i u mnie ostatni byk z rogami przypomniał sobie do czego one służą

Może nie powinienem o tym pisać, ale jak byk się na mnie chociaż krzywo spojrzy, to po rogach tak dostanie, że w przyszłości na sam widok wideł odchodzi na drugo koniec kojca. Jeden zawsze jest do krycia. i mu się krowy do kojca czasami wpuszcza. Więc grzeczny misi być aby nie wyskakiwał sam. 

wszystko bykiem kryjesz? sam nie inseminujesz?

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Zeszłym rokiem jakiś wyrywny w okolicy kosił chyba w Piotra i Pawła 

no ja nie pamiętam tak wczesnych żniw. bieleje wszystko. ciekawe co tak naprawdę w kłosach.

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Może nie powinienem o tym pisać, ale jak byk się na mnie chociaż krzywo spojrzy, to po rogach tak dostanie, że w przyszłości na sam widok wideł odchodzi na drugo koniec kojca. Jeden zawsze jest do krycia. i mu się krowy do kojca czasami wpuszcza. Więc grzeczny misi być aby nie wyskakiwał sam. 

Taka jest kolej rzeczy, zwierz musi czuć respekt przed włascicielem

Mój jutro z rana ma zabieg i będzie spokój

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

Problematyczne, a tak to sam inseminuje. Zazwyczaj. Chociaż jak jest nawał roboty i mnie nie ma, to rodzice puszczają do byka i jest spokój. :ph34r:

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

Myślisz że stworzyłby nowy gatunek?🤣

1 minutę temu, Leszy napisał:

Problematyczne, a tak to sam inseminuje. Zazwyczaj. Chociaż jak jest nawał roboty i mnie nie ma, to rodzice puszczają do byka i jest spokój. :ph34r:

A jednak🤣🤣🤣

Opublikowano
8 minut temu, Dziad932 napisał:

Co niektórzy nawet zwykłym zbożowym kosili tylko na motowidła się owija i więcej straty

Opublikowano
Leszy napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

ja ostatnio trzy sztuki zrobiłem jedną słomką ciekawe co z tego będzie 🤔🤭 po dwie nie raz i obie cielne sexowanym 😀

Agrest napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

Myślisz że stworzyłby nowy gatunek?🤣

1 minutę temu, Leszy napisał:

A jednak🤣🤣🤣

nie ma śmiacia to poważne sprawy wet ginekolog co miesiąc u dziewczyn 😀

Opublikowano

Rysiek jesteś?

jak mówisz? takie pełne żniwa to kiedy na lubelszczyźnie?

Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał:

Sławek sam kryjesz ? 

Opublikowano
18 minut temu, Leszy napisał:

Tak u nas kosili. W sensie w okolicy, nie u nas konkretnie więc się da. 

Czym więcej trujesz tym bardziej się uodparniają. 

11 minut temu, damianos95 napisał:

Co niektórzy nawet zwykłym zbożowym kosili tylko na motowidła się owija i więcej straty

Trzeba coś myśleć , bo te krowy chcą mnie wykończyć 

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

ja ostatnio trzy sztuki zrobiłem jedną słomką ciekawe co z tego będzie 🤔🤭 po dwie nie raz i obie cielne sexowanym 😀

oszukał system, firmy nasienne go nienawidzą :ph34r:

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Średnio. Straty spore, ale się da.

To czym to się kosi , zwykłym  i te dzioby założyć 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

eh nerwowe te ludzie, co te pisiory zrobiły 😟

o to to. nadały piniędzy i sie kłóca komu wiencyj trza. :D

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

I kto tu jest dziad 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v